szarak 05.11.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja buduje w dawnym zamojskim mam tynki elektryke hydraulike okna i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 05.11.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 A konkretnie w jakiej miejscowości, czy można będzie na wiosnę do ciebie przyjechać i zobaczyć Agnieszkę na zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 08.11.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 W Hrubieszowie, a przyjechać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 09.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 dzięki za zaproszenie Przyjdzie wiosna to wtedy się przypomnę. Ja dziś odebrałam informację ze Starostwa w sprawie braku sprzeciwu na nasze zgłoszenie dot. budowy ogrodzenia. Może w przeciągfu tygodnia uda nam się złożyć poZwolenie na budowę. Obecnie szperamy w necie, zbieramy info nt. materiaów budowlanych. najprawdopodnobniej będziemy budowac z maxa, a elewacja z cegły klinkierowej ręcznie formowanej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 09.11.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Moja Agnieszka jest troszke zmieniona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 10.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Jeśli masz i możesz to wklej zdjęcia swojej Agnieszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 13.11.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Nie mam zdjec w komp.Zapraszam do obejrzenia na zywo> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uśka Tomasz 25.11.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Kamak, jeszcze raz wielkie dzięki za udostępnienie Agnieszki w real'u, oraz za wszystkie podpowiedzi. Rzeczywiście Agnieszka na żywo - super sprawa Życzymy szybkiego i bezstresowego wykończenia. Pozdrawiamy, Uśka i Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamak 25.11.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Uśka&Tomasz,było nam bardzo miło poznać Was i "gościć" na naszej budowie.Cieszymy się, że Agnieszka w realu robi wrażenie. My już zdążyliśmy przyzwyczaić się do wyglądu domu ale cieszy nas, że poza powiększeniem szaf w garderobie, które dokonaliśmy już po wybudowaniu, wszystko inne jest OK.Mamy nadzieję, że dalsze prace związane z wykończeniem domu też dadzą nam wiele satysfakcji, choć zdajemy sobie sprawę, że jest to bardzo stresujący etap i niestety bardzo kosztowny. Właśnie przeglądam przysłane oferty na wykonanie instalacji wod.-kan. i grzewczej oraz stolarki okiennej. Te tysiące złotych mnożą sie w zastraszającym tempie. No cóż to jest właśnie cena spełnianych marzeń. Wam również życzymy powodzenia w dalszych etapach budowy i trzymamy kciuki za dodatnie temperatury w najbliższych dniach. Kamak P.S.czy inni budujący Agnieszki nie mają żadnych spostrzeżeń do wymiany na forum, jakoś nasz wątek trochę przysypia. Przy okazji,może Bisia pochwali się postępem prac na swojej budowie.Ostatnio przejeżdżałam i widziałam w pełnej okazałości pokrytą folią więźbę z ułożonymi łatami i kontrłatami i nawet jakaś dachówka się pojawiła, gratulacje, gratulacje. Domek wygląda pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 25.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Kamak, witaj, szkoda że ja mieszkam trochę dalej i nie mam możliwości zobaczenia Agnieszki na żywo, bardzo bym chciała. My na razie jesteśmy na etapie uzyskiwania zgód od właścieli działek na pociągnięcie przez ich działki sieci wodociągowej, namwaiamy ich także na udział w kosztach. Zapomnij o tym, nikt nie chce a i o zgodę trudno. Czy robiłaś jakieś zmiany wewnątrz domu, ułożenie pomieszczeń? Czy większość z was podnosiła ściankę kolankową? Jak dom wygląda, nie straciła? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamak 25.11.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Lublin wcale nie jest daleko od Warszawy, zapraszamy do odwiedzenia naszej "Agnieszki" a przy okazji Warszawy, zmienia się oj zmienia (nie zawsze na lepsze).Na wstępie dodam, że budujemy Agnieszkę II wersja Zdunek, lustrzane odbicie, a po adaptacji częściowo jest to kompilacja z poddaszem z Agnieszki I wersja podstawowa.My podnieśliśmy ściankę kolankową i uważamy, że jest to jedna z ważniejszych kwestii jaka została rozważona w trakcie prac adaptacyjnych. Pokoje na poddaszu są przestronne i skosy nie są w ogóle problemem, a dodatkowo strych nad poddaszem użytkowym jest również dość duży i spokojnie dość wysoka osoba może bez problemu tam się poruszać. Z innych przeróbek, poszerzyliśmy schody do 105 cm, powiększyliśmy wnękę w wiatrołapie tak, że powstała szafa gł. 60 cm i długości 1,8 m. Można to zrobić na etapie budowy, zmniejszając grubość ściany dzielącej wiatrołap z klatką schodową (gr. 25 cm) do 7 cm, nie jest to ściana konstrukcyjna więc bez problemu można to zrobić, osobiście gorąco polecam takie rozwiązanie, powstanie duża i wygodna garderoba. Dodatkowo łazienkę na dole umieściliśmy obok gabinetu a pod schodami jest pomieszczenie gospodarcze.Nad garażem jest jeden pokój, bez słupów i przegród, będzie to kino domowe i pokój rekreacyjny. Na poddaszu sypialnia pozostała bez zmian, garderoba została odchudzona o jedną stronę wieszania (po poszerzeniu schodów łazienka wydała nam się zbyt mała i powiększyliśmy ją o część garderoby). Połączyliśmy dwa pokoje te nad salonem i kuchnią w jeden.Kotłownię wyrzuciliśmy do pomieszczenia gospodarczego przy garażu (już nie wiem czy to było w oryginalnej wersji czy nie).Ze zmian zewnętrznych, to mamy wyjście na balkon z drzwiami szerokości 1,8 m i takie samo nad wykuszem. Wszystkie lukarny na poddaszu mają dachy dwuspadowe a nie naczółkowe.To chyba tyle.Ponawiam zaproszenie do Warszawy.Kamak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 26.11.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 Witam wszystkich, bardzo sie cieszę, że jest ta grupka budujących Agnieszki. My na dniach chcemy zamówić projekt, ale baaaardzo chętnie byśmy obejrzeli ten projekt w realu, szczególnie żona. My przymierzamy się do budowy w przyszłym roku, a jako bazę do przeróbek chcemy wziąć Agnieszkę w wersji C. Lokalizacja to Lublin-Zemborzyce. Znajdzie się ktoś chętny zaprosić nas na zwiedzanie??? pozdrowienia Iwona+Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Andrzej 26.11.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 WITAM Wszystkich budujących Agnieszki!!!Chcemy również dołączyc do Waszego grona. Będziemy budowac sie w Warszawie na Bialolece. Z wyborem projektu meczymy sie od roku. Ostatecznie wybor nasz padl na Agnieszke. Przed ostateczna decyzja chcielibysmy zobaczyc domek na zywo. Czy jest mozliwosc wproszenia sie do kogos w okolicach Warszawy? Jestesmy kompletnie zieloni w kwestiach budowlanych nie mowiac juz o znalezieniu jakichs bledow w projekcie. Kazda rada jest na wage zlota!! pozdrawiam dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 27.11.2007 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Tak się przyglądałem na stronach MGProjektu wersjom C Agnieszki i Agnieszki II, czym się różnią? Odpowiedź dostałem po ściągnięciu pdf-ów ze szczegółami projektów. Pliki są identyczne, więc wychodzi na to, że to ten sam projekt, tylko teraz który zamówić? Ehh, już na początku drobne zdziwienie, a co bedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 27.11.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam po przerwie,u nas postęp widać bardziej na placu budowy, który posprzątalismy i konczymy równywac teren (to tez jest niestety mocno kosztowne - ziemia i spychacz). Dach jest przykryty folią, czekamy na kładzenie dachówki (może już w tym tygodniu panowie wejdą na dach, zależnie od pogody). Niestety, po ostatnich deszczach okazało się, że przykrycie dachu folią i obróbki balcharskie są fatalnie zrobione i w wielu miejscach sa przecieki (a wcale nie było dużego deszczu). Ma to poprawiać inna ekipa, mam nadzieję, że ci drudzy zrobią dobrze.Dziś wieczorem postaram się wrzucić kilka fotek z wnętrza, kiedys obiecałam pokazać nasze skosy (podnieśliśmy ściankę kolankową o 25 cm). Jeszcze raz chciałam podziękowac Kamak za zaproszenie na swoja budowę.Bardzo nam się spodobały zamiany, jakie wprowadzila w swoim projekcie, faktycznie jest dużo przestrzeni - zwłaszcza brak wielu podziałów pomieszczeń). Niestety, nasze plany rodzinne wymuszają więcej pomieszczeń, ale mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 27.11.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Witam Razem z Żonką startujemy w przyszłym roku z Agnieszką II wersja C. Dużo informacji się już dowiedzieliśmy z forum. Ogólnie to fajna sprawa że tak pozytywnie wszyscy opisuja agnieszke i udzielaja porad. Chcielismy sie dowiedziec czy ktos z was myslal o blachodachówce zamiast dachówki ceramicznej ? Czy to nie popsuje wyglądu Agnieszki i czy jest wogóle możliwe ? Różnica w cenie i robocizna też pewnie mają tu znaczenie. Jakie jest wasze zdanie ? Czy moglibyście się również wypowiedzieć w kwestii instalacji CO. My chcielibyśmy 2 piece: jeden gazowy a drugi na ekogroszek. Napiszcie co macie zamiar zastosować lub zastosowaliście w swoich Agnieszkach . Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 28.11.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Ja nie ukrywam, że do wyboru Agnieszki (też wersją II C) skłonił nas przede wszystkim układ wnętrza (wymagał od nas najmniej przeróbek, choć tych było i tak nie mało, zwłaszcza na poddaszu), a niekoniecznie wygląd zewnętrzny, który jest wypadkową wnętrza. Jeśli chodzi o pozytywne opinie, to pamiętaj, że bardzo wiele osób narzeka na błędy i niedociągnięcia w projekcie, co wychodzi w czasie budowy i dokłada stresu, a nie rzadko dodatkowych pieniędzy. Według mnie blachodachówka nie powinna zmienić wyglądu domu, a zdecydowanie zmniejsza koszty. W kwestii ogrzewania: my instalujemy ogrzewanie nadmuchowe (z firmą Polski Komfort), z kotłem na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 28.11.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Witajcie, my na początku myśleliśmy o blachodachówce, ale niesety jest tak dużo odpadów, że cenowo podobnie wyszła nam dachówka ceramiczna. Proponuję najpierw porozmawiać z fachowcami, którzy ci powiedza ile potrzeba na taki dach blachodachówki a ile dachówki ceramicznej i wtedy podjąc decyzję.Dach Agnieszki jest dosyć skomplikowany Czy ktoś z tych co już wybudowali Agnieszkę pokrył ją blachodachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki669 03.12.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam Pytanie głownie kieruje do osób które już zakończyły stan surowy. Czy moglibyście ewentualnie podać jakieś namiary na ekipy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 06.12.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 HUra!!!!!!!! Spieczę się pochwalić, dostal;iśmy pozwolenie na budowę, teraz szukamy ekip. Proszę o podpowiedź na co nalezy zwracać uwagę szukając ekip, o co pytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts