Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa budujących "AGNIESZKI"

SONYA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 556
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasz dom to w zasadzie kompilacja Agnieszki w wersji podstawowej (co do zasady wnętrze poddasza i elewacja poddasza - z tą różnicą, że okna wykończone łukowato) i wersji C (w przybliżeniu rozkład pomieszczeń i okien na parterze). Do tego jeszcze drobne zmiany np. połączenie łazienki z garderobą na poddaszu i zrobienie z tego jednej dużej łazienki z wejściami z sypialni i korytarza, z przeniesieniem garderoby do pomieszczenia dawnej łazienki przy sypialni i przeniesienie kotłowni do łazienki przy gabinecie na dole. Co z tego wyjdzie w naturze to sie dopiero okaże :wink: Na razie dopiero zbroją ławy.

My zaczynamy budowę Agnieszki II (mocna zmiana aranżacij poddasza).

Jak już się zacznie na poważnie, to wrzucę parę fotek z budowy.

Super, że ktoś się wreszcie znalazł :D Na jakim jesteście etapie?

U mnie dopiero wylane ławy ale mam nadzieję, że na dniach wszystko ruszy na dobre.

Pozdrawiam

Witam wszystkich w klubie "Agnieszek" :lol:

Miło mi poinformować że w chwili obecnej czekamy juz tylko na pozwolenie na budowe - mam nadzieje ze ruszymy w sierpniu. Budujemy "Agnieszke" zwykłą, w okolicach Piaseczna a dokładnie gmina Lesznowola. Bardzo zależy nam aby móc obejrzec jakiś Agnieszkowy domek w "realu" gdzieś w południowych okolicach Warszawy - czy moze już ktoś z was ma stan surowy? :p Sami chętnie potem udostępnimy swój dom w fazie budowy ... Bardzo prosimy o kontakt!

Pozdrawiamy serdecznie,

Angelika i Piotr M.

Cześć Lunetka,

miło poznać - jesteście wiec nr 1 na liście "zwiedzających". Nie mogę się juz doczekac az ruszy budowa i bedzie się samo budowalo, w tej chwili dobijają nas sprawy doprowadzenia mediów. Prawdziwa masakra, a wodę to chyba bedziemy na budowe z Auchan w butlach przywozić :evil: no chyba ze zrobimy zrzutkę z sąsiadami na studnię :wink:

Pozdrawiam tymczaskiem,

// Angelika.

Z Auchan, Anielica, to nie tak prosto teraz, wszystko tam rozkopane... ;)

Czy ktoś z Was robił kosztorys swojego projektu Agnieszki do banku i mógłbym mi pomóc.

Kosztorys MG Projektu wydaje mi się mocno nieaktualny...

Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.

Serdecznie pozdrawiam,

Lunetka

Poszło na priva

Cześć,

ja też się dołączam do prośby Lunetki - bardzo bardzo gorąco proszę o jakieś fotki :lol: !!! My już za chwileczkę już za momencik zaczynamy budowlę i fajnie byłoby móc coś podejrzeć już gotowego ... Poza tym nie wszyskto idzie sobie tak dokładnie wyobrazić, na dodatek dochodzą jakieś drobne zmiany czy korekty w stosunku do oryginału i nawet na jakiś wizualizacjach trudno to uchwycić. A przy okazji jeśli to kogoś interesuje to polecam bardzo dobry (czytaj łatwy) program do projektowania łazienek na stronach KOŁA :) Ja sama już w ten sposób zaprojektowałam dwie z naszych łazienek - i tutaj uwaga dziewczyny: projekty zyskały aprobatę mojego Małżonka, więc chyba o czymś to świadczy !

Pozdrawiam serdecznie,

// Angelika.