WMarek 04.07.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Zastanawiam się czy do komina z pełnej cegły wkładać kwasówkę.Komin jest do kominka, na początku może będzięmy palić codziennie.?Potem już raczej okazyjnie. Komiarz straszył mnie, że może się zapalić i pęknąć. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 04.07.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2003 Witam. U moich rodziców, po 10 latach palenia w kotle na węgiel i drewno, zapaliła się sadza, i komin pękł. Pęknięcie jest prawie niewidoczne, ale czasem czuć jak palą. Teraz zastanawiają sie jak włożyc wkład. W sumie nie ma sie nad czym zastanawiać... Ale wiedzą swoje...Lepiej włożyć, chociaz i tak może pęknąć... Ale będzie to niegroźne.Poza tym, jeżeli to kominek z wkładem, to spaliny maja niska temperature i powstaje krezol i skropliny. Dlatego ja włożyłem, chociaz pierwotnie tez nie planowałem. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts