Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SOSNA kaukaska-....jak uprawiac

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Serdecznie pozdrawiam ANNA Ja, dzięki za cieplutkie słowa,moją działeczkę mam 5 lat ,niestety nie mam domku jednorodzinnego ,choć go miałam 34 lata,(u rodziców),cieszę się że świat poszedł tak naprzód,w budowie domów,ale wolę teraz blok,zdecydowanie,a na działeczkę wpadam na weekend i mi to odpowiada,życzę jak najmniej problemów ,mieszkaniowych ,wielkiego rozwoju wszystkich roślin działowych ,i myślę że będę tu wpadać ,to chyba tęsknota.pozdrowieńka :D http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/lf/bf/xoyz/VAQl4KbrhTybRP4A8B.jpg

Basia....

dzieki za dobre słowa,...

kliknij sobie na moj dziennik. zobaczysz tam wkońcu nasze "ogrody"..naturalne..,,,,

cieszę sie juz bardzo bo niedługo zaczynamy sciąganie humusu!!!...

a to bedzie pierwsza oznaką że zaczyna sie.........

pozdrawiam...

no to na takiej działeczce napewno dobrze i szybko sie relaksujesz..i o to chodzi1!

Basia-...sosna ma sie dobrze...rośnie ładnie, ale ciągle w donicy na balkonie,

wczoraj WKOŃCU nastąpił wielki dzień bo wybraliśmy humus i wytyczyliśmy dom...

i od wczoraj nie moge sobie podarować 1m...

tzn. w planach mialam 5m. odejść od granicy działki z budynkiem..

ale jak geodeta nam te 5m. pokazał to wydawało mi sie to mało..pytam się męza- co odsuwamy się bo jakoś tak mało i wąsko?? ale mąż mowi...nie wiem.... e chyba zostaw juz tak jak jest!! no i zostało..

ale jak skończyli i potem przyjechałam do domu to ciągle myślę o tym 1m. że trzeba było odejść dalej,.... ponieważ to jest strona północna i najpier jest garaż to wydawało mi się OK te 5m. na planie, ale teraz jak popatrzyłam że to mało i pozatym chcemy tam za garażem posadzić świerki-...no to ich igły będą nam lecieć na dach garażu i domu....

ale juz chyba nie będziemy zmieniać ....wytyczonone,...kasa zapłącona- bo pewnie poszłoby drugie 300 + 300zł za wytyczenie wody- bo przecież też by się zmieniło ...

i tak mówię od wczoraj co pare godzin że 1metra sobie nie daruje..!!!

a jak mówisz TY??

ania, to jest strona północna czyli bez słońca,jesli tam zapłanowałas wsadzić jodłe, to faktycznie będzie tak jak to widzisz wyobrażnią ,igły na dachu i podjężdzie, może wstrzymaj się z wsadzaniem ,jak już chatka stanie ,to samo ci to wyjdzie, tak jakoś z natury, ja tak sama wsadzałam, nie myślałam , co ,gdzie ,nic nie planowałam ,kupiłam , pojechałam jak było już gotowe i tak samo wyszło ,wsadziłam ,teraz jak to rośnie,to aż się dziwię że tam mi wyszło !! :p Nie martw się tą jodłą choć jest w donicy możesz ją w niej przechować do następnego roku, tak robią w centrach ogrodniczych tylko podlewaj .pozdrawiam a na północną stronę może thuje one są wąskie niewymagające???? :D :D

Basia-...to już nie o tą cudowną nieznaną SOSNE chodzi...tylko jakoś tak ogólnie mało mi sie wydaje, patrząc ogolnie na to nasze pole,,,,/z południowej strony bedziemy mieli ogromny ogród- ponad 40m. do sąsiada- bo tak chcieliśmy...ale teraz sobie pomyślałam że coż ten 1m. w porównaniu do tego 40m..i tak 39m...minimum zostałoby nam jeszcze...

ale juz dobra...mąż też mnie pociesza, TY też, to już niech będzie....

dobrze że chociaż do tarasu od działki będzie około 8,5m......

powtarzam.... INACZEJ SIĘ PLANUJE NA PAPIERKU A ZUPEŁNIE INACZEJ TO WYCHODZI, INACZEJ SIE PRZEDSTAWIA W ŻYCIU..TJ. w tym przypadku na polu......

ale niestety tego nie da sie przewidziec....

dzieki za pocieszenia!!

cześć nie martw się ze rosnie pomalu ,moja w gruncie rośnie jeszcze wolniej ,grunt że rośnie......a ta glina to da się zrobić, wystarcz nawieść lepszej ziemi ,będzie exstra pooodłoże ,nic się nie martw bo po tym bajzerze to się dopiero zaczną,wasze aspiracje, :D ale będzie odjazd :D zobaczysz, cieplutko pozdrawiam. Basia