Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wylewka pod wiatę

nesia

Recommended Posts

OK, wiadomo już jaki powinien być stosunek cement - kruszywa - woda.

Mam natomiast jeszcze 1 pytanie: po budowie zostało mi parę worków wapna i zastanawiam się czy do przygotowania takiej betonowej wylewki pod wiatę można dodać wapno (jako taki regulator-plastyfikator) .

Jeśli tak to ile?

OK, wiadomo już jaki powinien być stosunek cement - kruszywa - woda.

Mam natomiast jeszcze 1 pytanie: po budowie zostało mi parę worków wapna i zastanawiam się czy do przygotowania takiej betonowej wylewki pod wiatę można dodać wapno (jako taki regulator-plastyfikator) .

Jeśli tak to ile?

Możesz tym wapnem wzmocnić sobie zęby.

Geno,

jeśli nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj

Barbossa,

nie jest. A czy te panie (autorki artykułu) są budowlańcami i znają się na fachu czy też bezmyślnie przeklepały ten artykuł z jakiegoś innego pisma?

Pytam bo np. przy produkcji np. kostki brukowej dodaje się wapno. (gołym okiem widać w postaci jasnych plam parę dni po ułożeniu)

A przy okazji chciałbym się tych worków pozbyć.

Pytam bo np. przy produkcji np. kostki brukowej dodaje się wapno. (gołym okiem widać w postaci jasnych plam parę dni po ułożeniu)

A przy okazji chciałbym się tych worków pozbyć.

to nie wapno mleczko cementowe ale pewnie jakiegoś węglanu ma to w sobie więc i białe jest ( tutaj pytanie do Gena-on robi doktorat z betonu)

wyluzuj. Niem ma czasu ani ochoty na tego typu pierdy. Zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję dostać na nie odpowiedz. Masz etykietkę najlepszego doradcy wiec wykaż się wiedzą a nie takimi pyskówkami.

mam propozycję byś jednak ty wyluzował .... nowy jestes więc spasuj, jak nie odpowiada ci styl forum - pomocy nie szukaj

pozdrawiam z wielkopolski

Geno,

wyluzuj. Niem ma czasu ani ochoty na tego typu pierdy. Zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję dostać na nie odpowiedz. Masz etykietkę najlepszego doradcy wiec wykaż się wiedzą a nie takimi pyskówkami.

PRL się skończył, wykazywać się nie trzeba. Etykietka mnie powiewa.

Pyskówka z jedynego powodu.

"ha, ha, ha nikt nie wie ....

budowlańcy ..."

Następnym razem łaskawie uzyj wyszukiwarki zanim głupio zaczniesz pisać.

Geno i znowu zmusiłeś mnie do czytania i odpisywania zupełnie nie na temat.

Ale OK niepotrzebnie tak napisałem - główną intencją było podciągniecie wątku.

Rezi, o ile dobrze widzę to na forum zagościłem jakieś 2 lata przed Tobą więc "nowy" to nie jest trafne określenie a że mam tyle postów ile mam to wynik tego że fachowcem nie jestem i więcej czytam niż się wypowiadam.

Wracając do tematu to chyba masz rację że to mleczko cementowe (coś mi się pokręciło). Chyba dam sobie spokój z tym wapnem.

rzeczywiście "nowy" tu nie pasuje, bardziej upierdliwy

Barbossa,

nie jest. A czy te panie (autorki artykułu) są budowlańcami i znają się na fachu czy też bezmyślnie przeklepały ten artykuł z jakiegoś innego pisma?

zapytaj redakcji, ja nie jestem z muratora,

nie ta liga