nesia 15.06.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam,chcę wylać płytę betonowa pod wiatę (wymiary 360x760x10 cm + fundament) i wyliczyłem że będę potrzebował ok 5,4 kubika betonu ale nie wiem ile muszę kupić worków cementu. Pewnie dlatego że nie wiem nawet w jakich proporcjach mieszać go z piachem.Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 15.06.2007 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ha, ha, ha nikt nie wie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.06.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 "budowlańcy" wszyscy budowlańcy tylko czekają, żeby Tobie pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.06.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 jak capi leniemhttp://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/sciany/przepis-na-beton,6325_4790.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 15.06.2007 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Dzięki Barbossa,za "capi leniem" się nie obrażamto "wymiana doświadczeń" wiec potraktuję to jako doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.06.2007 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 miałem napisać leniuszkiem, ale tu sami dorośli (a przynajmniej pow.18_) ha, ha, ha nikt nie wie .... budowlańcy ... to też nie było zbyt ładne dobrze, że nie jestem budowlańcem bo by gorzej było w czym Ty jesteś dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 20.06.2007 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 OK, wiadomo już jaki powinien być stosunek cement - kruszywa - woda. Mam natomiast jeszcze 1 pytanie: po budowie zostało mi parę worków wapna i zastanawiam się czy do przygotowania takiej betonowej wylewki pod wiatę można dodać wapno (jako taki regulator-plastyfikator) . Jeśli tak to ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.06.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 a napisane jest tam o wapnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.06.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 OK, wiadomo już jaki powinien być stosunek cement - kruszywa - woda. Mam natomiast jeszcze 1 pytanie: po budowie zostało mi parę worków wapna i zastanawiam się czy do przygotowania takiej betonowej wylewki pod wiatę można dodać wapno (jako taki regulator-plastyfikator) . Jeśli tak to ile? Możesz tym wapnem wzmocnić sobie zęby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 20.06.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Geno,jeśli nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj Barbossa,nie jest. A czy te panie (autorki artykułu) są budowlańcami i znają się na fachu czy też bezmyślnie przeklepały ten artykuł z jakiegoś innego pisma? Pytam bo np. przy produkcji np. kostki brukowej dodaje się wapno. (gołym okiem widać w postaci jasnych plam parę dni po ułożeniu)A przy okazji chciałbym się tych worków pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.06.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Geno, jeśli nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj . Napisz donos. Wtedy ja złoże doniesienie do Prokuratury o obrazę religijności bo ja wierze w budowlańców a Ty ich obrażasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 20.06.2007 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Geno,wyluzuj. Niem ma czasu ani ochoty na tego typu pierdy. Zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję dostać na nie odpowiedz. Masz etykietkę najlepszego doradcy wiec wykaż się wiedzą a nie takimi pyskówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.06.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Pytam bo np. przy produkcji np. kostki brukowej dodaje się wapno. (gołym okiem widać w postaci jasnych plam parę dni po ułożeniu) A przy okazji chciałbym się tych worków pozbyć. to nie wapno mleczko cementowe ale pewnie jakiegoś węglanu ma to w sobie więc i białe jest ( tutaj pytanie do Gena-on robi doktorat z betonu) wyluzuj. Niem ma czasu ani ochoty na tego typu pierdy. Zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję dostać na nie odpowiedz. Masz etykietkę najlepszego doradcy wiec wykaż się wiedzą a nie takimi pyskówkami. mam propozycję byś jednak ty wyluzował .... nowy jestes więc spasuj, jak nie odpowiada ci styl forum - pomocy nie szukaj pozdrawiam z wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.06.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Geno, wyluzuj. Niem ma czasu ani ochoty na tego typu pierdy. Zadałem konkretne pytanie i mam nadzieję dostać na nie odpowiedz. Masz etykietkę najlepszego doradcy wiec wykaż się wiedzą a nie takimi pyskówkami. PRL się skończył, wykazywać się nie trzeba. Etykietka mnie powiewa. Pyskówka z jedynego powodu. "ha, ha, ha nikt nie wie .... budowlańcy ..." Następnym razem łaskawie uzyj wyszukiwarki zanim głupio zaczniesz pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nesia 20.06.2007 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Geno i znowu zmusiłeś mnie do czytania i odpisywania zupełnie nie na temat.Ale OK niepotrzebnie tak napisałem - główną intencją było podciągniecie wątku. Rezi, o ile dobrze widzę to na forum zagościłem jakieś 2 lata przed Tobą więc "nowy" to nie jest trafne określenie a że mam tyle postów ile mam to wynik tego że fachowcem nie jestem i więcej czytam niż się wypowiadam.Wracając do tematu to chyba masz rację że to mleczko cementowe (coś mi się pokręciło). Chyba dam sobie spokój z tym wapnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.06.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 rzeczywiście "nowy" tu nie pasuje, bardziej upierdliwy Barbossa, nie jest. A czy te panie (autorki artykułu) są budowlańcami i znają się na fachu czy też bezmyślnie przeklepały ten artykuł z jakiegoś innego pisma? zapytaj redakcji, ja nie jestem z muratora, nie ta liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 20.06.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Tak sobie zajrzałem w tego linka i myślę,że jak z 275 kg cementu zrobi w betoniarce B15 to ja mam w oczach ku.....niki. Koniec końców to pod wiatą więc nie powinno jednak być źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts