Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bańka hossy na materiały budowlane włąsnie pęka:)

qwert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Będąc trzy tygodnie temu w rodzinnych stronach rozmawiałem z sąsiadem, który jest kierowcą w małej firmie transportowej (6 TIR-ów).

Powiedział mi, że aktualnie wszystkie samochody w firmie wożą non stop ceramikę z Niemiec, z okolic Norymbergii. Koszt transportu to ok 800 EUR (netto). Transporty trafiają w różne miejsca, nawet w okolice Warszawy.

Niestety znajomy nie wiedział po ile jest ta ceramika.

Z pewnością hurtownie, które to biorą nie dopłacają do tego.

rzeczywiście ceny spadająaż miło... 3 tygodnie temu kupowałem cement po 560zł/t a wczoraj zapytałem w tym samym składzie bud o cenę i jest po 700zł/t

Może ktoś mi policzy o ile cena spadła bo ja nie daję rady... :-?

Jakoś dziwnym trafem cement luzem jest po 290 - ile chcesz cementowozów???? wystarczy pomyslec i postawic mały silos na cała budowę

Sebo8877

rzeczywiście ceny spadająaż miło... 3 tygodnie temu kupowałem cement po 560zł/t a wczoraj zapytałem w tym samym składzie bud o cenę i jest po 700zł/t

Ja kupowalam dzis po 700PLN za 1,4tony (za palete) cementu. W innych skladach cenia nawet po 880PLN za palete. Coz, mam fachowcow od wylewek i nie moge czekac, az "ceny spadna";

Uwazam jednak, ze o ile w ciagu tego polrocza ceny np. ceramiki budowlanej skoczyly nawet o 400%, to spadna najwyzej o 50%, czyli i tak jest przebicie na 350% w stosunku do 2006r. Raczej nie przewiduje rewolucji spadkowej, raczej mala korekte.

Pozdrawiam, Galain

To drogo okrutnie. 2 tygodnie temu byłem na składzie i cement był po 480 (bo spadł z 500).

Nie przyjełam do wiadomości żadnej podwyżki cen materiałów!!!

Śmiać mi się chce jak widzę popłoch wśród ludzi którzy kupują materiały za kosmiczne ceny. Dla mnie to jest sztuczne windowanie cen, to nakręcanie się na wszystko.

Jak to jest że firma która buduje mi dom, która mi robiła wycene w październiku zeszłego roku z którą podpisałam umowe w styczniu nic nie mówi odnośnie cen materiałów.

Ja się pytam czy nie mają problemów z cenami i dostawcami a właściciel mi odpowiada, że oni nie biorą z naszego województwa, że mają swoich dostawców z którymi pracują od 15 lat i nie mają żadnych problemów.

I że to ich problem.