Grzegorz Saczek 18.06.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Loco port. Do tego koszty rozładunku, transportu, magazynowania. Masz chęć - zrób biznes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzycielka74 18.06.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 POPRAWILISCIE mi humor...budowę mamy zamiar zaczać w przyszłym roku ....chciałam juz jednak kupować materiał na sciany bo bałam się że jeszcze podrożeje dużo więcej... ..a tu jest nadzieja tym bardziej ze mieszkamy 12km od granicy z Czechami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 18.06.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Będąc trzy tygodnie temu w rodzinnych stronach rozmawiałem z sąsiadem, który jest kierowcą w małej firmie transportowej (6 TIR-ów). Powiedział mi, że aktualnie wszystkie samochody w firmie wożą non stop ceramikę z Niemiec, z okolic Norymbergii. Koszt transportu to ok 800 EUR (netto). Transporty trafiają w różne miejsca, nawet w okolice Warszawy. Niestety znajomy nie wiedział po ile jest ta ceramika. Z pewnością hurtownie, które to biorą nie dopłacają do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 18.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 cena to nie wszystkokolega przywiozl kupiony po okazyjnej cenie poroterm w wegierproblem w tym ze jest on klasy 7,5ale skoro madziazy z tego buduja to czemu Polacy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 18.06.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Powiedział mi, że aktualnie wszystkie samochody w firmie wożą non stop ceramikę z Niemiec, z okolic Norymbergii. Koszt transportu to ok 800 EUR (netto). Ten koszt to jest w okolice Poznania I dotyczy firm z umowami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 18.06.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 rzeczywiście ceny spadająaż miło... 3 tygodnie temu kupowałem cement po 560zł/t a wczoraj zapytałem w tym samym składzie bud o cenę i jest po 700zł/t Może ktoś mi policzy o ile cena spadła bo ja nie daję rady... Jakoś dziwnym trafem cement luzem jest po 290 - ile chcesz cementowozów???? wystarczy pomyslec i postawic mały silos na cała budowę Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 18.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 netto/brutto ?ile dowóz ?ile silos ?ile robota/prąd za kręcenie wszystkiego z betoniarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 18.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 dobre z tym silosem ale się ubawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.06.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 dobre z tym silosem ale się ubawiłem A co w tym śmiesznego ? Do zrobienia za stosunkowo niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 18.06.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 cena to nie wszystko kolega przywiozl kupiony po okazyjnej cenie poroterm w wegier problem w tym ze jest on klasy 7,5 ale skoro madziazy z tego buduja to czemu Polacy nie może to na ściany działowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 18.06.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 dobre z tym silosem ale się ubawiłem A co w tym śmiesznego ? Do zrobienia za stosunkowo niewielkie pieniądze. Wydaje mi się że silosik na pare ton cementu to nie będzie taki tani i niewymagający nakładu pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 21.06.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ja kupiłem cement w poniedziałek po 440 PLN w workach po 25kg oczywiście. Oficjalna cena na hurtowni to 480 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.06.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Ja kupiłem cement w poniedziałek po 440 PLN w workach po 25kg oczywiście. Oficjalna cena na hurtowni to 480 PLN napisz jeszcze jaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 21.06.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galain 21.06.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 rzeczywiście ceny spadająaż miło... 3 tygodnie temu kupowałem cement po 560zł/t a wczoraj zapytałem w tym samym składzie bud o cenę i jest po 700zł/t Może ktoś mi policzy o ile cena spadła bo ja nie daję rady... Ja kupowalam dzis po 700PLN za 1,4tony (za palete) cementu. W innych skladach cenia nawet po 880PLN za palete. Coz, mam fachowcow od wylewek i nie moge czekac, az "ceny spadna"; Uwazam jednak, ze o ile w ciagu tego polrocza ceny np. ceramiki budowlanej skoczyly nawet o 400%, to spadna najwyzej o 50%, czyli i tak jest przebicie na 350% w stosunku do 2006r. Raczej nie przewiduje rewolucji spadkowej, raczej mala korekte. Pozdrawiam, Galain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek-L 21.06.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 rzeczywiście ceny spadająaż miło... 3 tygodnie temu kupowałem cement po 560zł/t a wczoraj zapytałem w tym samym składzie bud o cenę i jest po 700zł/t Może ktoś mi policzy o ile cena spadła bo ja nie daję rady... To drogo okrutnie. 2 tygodnie temu byłem na składzie i cement był po 480 (bo spadł z 500). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tarczuch 21.06.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Tak może i cegły tanieją i są dostęone ale z dachowką nadal jest i bedzię problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 22.06.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam, no to jeszcze cos na pocieszenie http://biznes.onet.pl/0,1558395,wiadomosci.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 22.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Nie przyjełam do wiadomości żadnej podwyżki cen materiałów!!!Śmiać mi się chce jak widzę popłoch wśród ludzi którzy kupują materiały za kosmiczne ceny. Dla mnie to jest sztuczne windowanie cen, to nakręcanie się na wszystko. Jak to jest że firma która buduje mi dom, która mi robiła wycene w październiku zeszłego roku z którą podpisałam umowe w styczniu nic nie mówi odnośnie cen materiałów.Ja się pytam czy nie mają problemów z cenami i dostawcami a właściciel mi odpowiada, że oni nie biorą z naszego województwa, że mają swoich dostawców z którymi pracują od 15 lat i nie mają żadnych problemów.I że to ich problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 22.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A co mają mówić jak kupili materiał w zeszłym roku. Ciekaw jestem jaką podali by Ci cenę gdybyś chciała podpisać umowę w sierpniu ?? Nie do śmiechu jest tym którzy chcą wybudować gospodarczo i kupują materiały w składach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts