Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lekko pokręcona droga do Uroczyska

Recommended Posts

Zapaliłam, poszłam kawę zrobić - może być ciąg dalszy, póki mam wenę.

Okna w salonie od dawna spędzały mi sen z powiek...(okej, przesadzam, spałam twardym bykiem) - pomysłów było sryliard. Jak wspomniałąm wyżej, olśnienie z kuchni przeszło na salon no i efekt jest taki:

01-16.10 (5) (Copy).jpg

01-16.10 (10) (Copy).jpg

Przy okazji olśnieniem owym oberwało się też sypialni:

01-16.10 (7) (Copy).jpg

01-16.10 (9) (Copy).jpg

a nawet azylowi jedynej, niepowtarzalnej córci

01-16.10 (12) (Copy).jpg

I koniec zdjęć, 5 sztuk i ni diabła więcej:bash:

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Idę za ciosem...

Tak gdzieś w maju umówiłam się z naszym Panem Demolką na tynkowanie domu. Czas był najwyższy, to co oklejone i zagruntowane parę lat temu jakby termin przydatności zaczęło tracić. No i we wrześniu ruszyłam z poszukiwaniem koloru tynku, wzoru, ubarwień, wodotrysków itp. Umówiłam się też z Panem Demolką informując Go o radosnej nowinie, że oto ruszamy... Pan Demolka próbował jednak coś mi jakby nieśmiało oznajmić, że niby dużo pracy ma...,że nie wie czy się wyrobi... Spojrzałam na Niego...- "pod koniec tygodnia wchodzę" - i to chciałam właśnie usłyszeć.

Wszedł:

01-16.10 (69) (Copy).jpg

01-16.10 (115) (Copy).jpg

17-21.10 (2) (Copy).jpg

17-21.10 (1) (Copy).jpg

17-21.10 (6) (Copy).jpg

To oczywiście nie koniec. Jeszcze będą wodotryski i kolorki najpierw jednak najpiękniejszy tynk we wsi musi wyschnąć i zasymilować się ze ścianą. Gdy już to nastąpi spełnię swój kronikarski obowiązek.

Wszystko powyżej to pikuś (nawet nie Pan Pikuś)!

Prawdziwe wydarzenie, porównywalne z różnymi kataklizmami wyglądało tak:

09-31.08 (21) (Copy).jpg

Wyglądało. W tzw. międzyczasie było uprzejme urosnąć, owinąć sobie wokół pazurków Tyriona i Taryę, wkur.ić Starszyznę i Młodą sryliard razy. A ten kataklizm nosi wdzięczne imię Beton - nie wzięło się znikąd. Beton został przez strażaków OSP Barwice wyciągnięty w stanie prawie krytycznym spod potężnych, betonowych słupów. Przeżył, ma się świetnie! To bandzior, złodziej, przestępca kategorii "S" do tego miziak, przytulas i słodziak. Obrazki:

09-31.08 (35) (Copy).jpg

09-31.08 (70) (Copy).jpg

01-16.10 (50) (Copy).jpg

Zdarza mu się, że śpi...

01-16.10 (58) (Copy).jpg

Uffff...kawał dobrej roboty zrobiłąm.

Dobranoc Państwu.