Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie "a nie mówiłem??"???? Wszedzie uśmiechnięte buźki obok wypowiedzi, a nawet jeden jęzor ... I to jest zmiana humoru?? Oj Ocynkowany Przyjacielu .... :D

Ewa, spokój, spokój i spokój!!! Skoro Tobie smakowały, to pikuś! Ja też cebuli nie przysmażałam, jeno trochę w soli potrzymałam!!!

No i przez Was chyba jutro śledzie kupię! Policzyłam, że mi 9 potraw wychodzi. Kiedyś robiłam 12, ale w tym roku miałam sobie odpuścić poremontowo. Ze śledziami będzie 10 - jakoś tak nie pasuje... Zastanowię się... A jakby te śledzie na kilka sposobów? Robiłam rybę po grecku, ale właściwie tylko ja ją jadłam, robiąc w Wigilię wyjątek od zasad. No to odpuszczam w tym roku, zwłaszcza, że roboty z nią od groma.

Ciast nie piekę. Ciocia tradycyjnie kupuje po kawałku różnych i to wystarcza.

Pozdrowienia od nas dla Szanownego Pana, oczywiście! Właśnie dzisiaj dzieci opowiadały o Nim babci i bardzo spodobało się określenie "pan wujek Grzegorz".

Przekażę pozdrowienia "panu wujkowi" na pewno :lol2:

12 potraw to nie miałam w Wigilię nigdy - jako odrębna pani domu oczywiście - i nawet nie pamiętam, czy było ich tyle w domu rodzinnym ....

... wlasnie stwierdziłam, że nie mam nawet jednego kawałka chleba w domu ! A miałam się jutro nigdzie nie ruszać:bash::bash:

Dobry wieczór drogim Paniom .... i cześć Gwoździk

Prababka,Arnika, Moose, Tar-cia, Wu- sia, EZS

Dziękuję za te ciepłe słowa zwłaszcza,że niedługo będzie naprawdę zimno

Braza twierdzi, że nic nie robię a to co ?

Nocne zapasy z życiem są często intensywne, ale ciekawe.

Mimo , że nie lubię pracować o tej porze doceniam spokój i ciszę jaka ogarnia statek po północy.

... wlasnie stwierdziłam, że nie mam nawet jednego kawałka chleba w domu ! A miałam się jutro nigdzie nie ruszać:bash::bash:

Zrób chlebek sama, nie trzeba z domu wychodzić w paskudną pogodę, a smak.........mmmmm :D Najlepszy na zakwasie :yes: To nie takie trudne, raz zaczniesz i nigdy nie przestaniesz :D

Babydream, Agduś jakby to ująć .... zakwasu niet, drożdży niet, za to maszynka do chleba i mąka to by się znalazły! Dałoby się coś z tego zrobić?

Wzięłam już od mojej Kochanej Sąsiadki pół chlebka, jutro i tak musze jechac odebrać zamówione produkty - w tym chleb!

Szanowny Pan Wujek Grzegorz po nocach się smędzi ... no proszę:D

Depsiu, dziękuję za życzenia!