Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednojajowe normalnie!

Ze zwierzami też chyba byście mogli. Koty by się boczyły, ale w razie prób niepożądanego zbliżenia psy by zarwały niezawodnie. A nasza Emi wpuściła do domu psa-znajdę, więc może i dwa kolejne by jakoś zniosła.

Wszystkich byśmy nie wzięli do kotów i tak trzeba opiekę więc co za różnica ... Gdy próbuję to jakoś wcześniej załatwić wszyscy mi odpowiadają: "Doooobra, jeszcze czas jest, pomyslimy" a gdy czasu już nie ma ... psińco!!

Tiiiaaa, jeno Yetki mają teraz Ferię a moje koty niekoniecznie się z nia zgadzają ....

Przyszły szelki dla naszych gnid. Jak nas będzie stać, to zamówimy imienne loga na razie są firmowe! Fajne są! Tyrionowi nie przeszkadzają, Tarya chyba nie jest zadowolona .... W czwartek jedziemy do Perły nad morze, a co!!!!

Przedstawiłem Brazie mój pomysł na kurczaka....a Ona , że be.

Co Wy na to....

Jeden średniej wielkości kurczak

Ziemniaki

Rozmaryn

Cytryna

Oliwa i masło

Cebula

Marchewka

Sól

Czosnek

Pomarańcza

Rozmaryn rozetrzeć z solą i oliwa

Ziemniaki obrać i ugotować / lekko twarde / zwraz z całą cytryną, po odcedzeniu wody pozostawić do ostygnięcia, a następnie pokroić w połówki

Brytfankę wyłożyć krążkami cebuli i marchewki, dodać oliwę.Kurczaka wysmarować rozmarynem, włożyć wcześniej ugotowaną cytrynę do środka i całość upiec.

W czasie pieczenia kurczaka pokrojone ziemniaki posypać rozmarynem, dodać czosnek /może być roztarty /doać oliwę i masło i upiec

Pozostałą marchewkę pokrojoną w małe cząstki zalać sokiem z pomarańczy i upiec lub usmażyć/ to jest sałatka/

Podawać jak kto woli i uważa.

Jeszcze tego nie robiłem, ale mam taki zamiar.

Tak sobie to wymyśliłem kiedy chodziliśmy z Brazą po jakimś markecie.

Dlaczego ziemniaki gotować osobno? Ja bym włożyła surowe do tego kurczaka i szlus ;) A co do cytryny, to trzeba kupić "eko" bo te zwykłe są zabezpieczane chemią i ta chemia przejdzie do ziemniaków lub kurczaka, zależy gdzie cytryna wyląduje. Podobno takie eko-cytryny są gdzieś dostępne, ale osobiście nie widziałam ;)

Witaj.

Kiedyś robiłem ziemniaki do steków.Cięte w kostkę, gotowane alldente, następnie dodawałem pokrojone w kostkę zielone jabłko i mieszałem z naturalnym jogurtem.Pycha.Są cytryny eko, ale mi wychodzi, że ziemniaki gotowane , a potem smażone są delikatniejsze w smaku i konsystencji.

Szelki firmy K9 i są obowiązkowe jak przewozisz psa.

Klatce? Na szczęście wozimy psa rzadko, głownie do weta. nasza psuka nie lubi zmian ani przygód ani jeżdżenia, więc nie pcha się do samochodu. Nie mam klatki.

A ziemniaki z jabłkiem przypominają trochę sałatkę warzywną. Przypuszczam, że dobre ;)

Dziś właśnie mnie "naszła" sałatka ziemniaczana, takie ziemniaki w mundurkach z sosem w rodzaju śmietana+musztarda+ogórek+cebulka+co się ma ochotę. Pycha lecz kaloryczne...

Na tematy kulinarne się nie wypowiadam, bo żaden ze mnie znawca tematu.

Cieszę się, że poducha podeszła, bo miałam lekką tremę.

Emi jeździ (rzadko) w bagażniku bez klatki. Niby powinna być kratka za siedzeniami, ale nasze autko siedmioosobowe, więc kratka odpada.

PS Nakarmcie psa http://olx.pl/nakarm-psa/

Edytowane przez Agduś

Zapraszam na ucztę, ale daj wcześniej znać kiedy się zjawisz w Brazoczysku.

Szelki są obowiązkowe bo czymś musimy Onki przypiąć do pasów.

Pomarańcza powinna podkreślić smak marchewek które są dodatkiem do całości.

Braza robiła ostatnio śledzie wsku pomarańczowym i wyszły świetne.

A tak wogóle to jak na razie pomysł na potrawę.Niie robiłem tego jeszcze.Dlatego zbieram wszystkie rady, opinie i pomysły.