Moose 26.04.2020 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Niestety nie mogę... u mnie nieustający odpływ gotówki w fazie mocnossącej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.04.2020 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Czasy teraz niepewne, trzeba wydawać z rozmysłem. Ja jeżdzę na całorocznych. Ale mąż zachował się odpowiednio, jeżeli lubisz opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.04.2020 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 My też całoroczni, a zważywszy, że zimy teraz mizerne, to chyba jest okey. Ale prezent super, choć ja bym się sprzeniewierzyła i wydała na rośliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.04.2020 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 ja na stowe bym wydala na rosliny:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.04.2020 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 troskliwy mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.04.2020 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 Lubię opony:yes: Jakoś tak do tych całorocznych przekonania nie mam ale wszystko przede mna! Sucho jak diabli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.04.2020 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2020 No, u nas też susza jak cholera. Tylko sąsiad ma zielony trawnik i kosi go co drugi dzień. Ma zakopane węże nawadniające pod ziemią, więc będzie go podlewał nawet, kiedy zakaz wprowadzą. I będzie kosił co drugi dzień. Ja pi..ę, skąd się takie zj...y biorą?! Jakieś 30 arów trawnika (minus dom i podjazd), do tego tuje wokół, przy płocie. Też nawadniane. Latem pewnie w dzień nie będzie wody w kranie, a on swój święty trawnik nawodni nocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.04.2020 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 No, u nas też susza jak cholera. Tylko sąsiad ma zielony trawnik i kosi go co drugi dzień. Ma zakopane węże nawadniające pod ziemią, więc będzie go podlewał nawet, kiedy zakaz wprowadzą. I będzie kosił co drugi dzień. Ja pi..ę, skąd się takie zj...y biorą?! Jakieś 30 arów trawnika (minus dom i podjazd), do tego tuje wokół, przy płocie. Też nawadniane. Latem pewnie w dzień nie będzie wody w kranie, a on swój święty trawnik nawodni nocą. a wez mu zwroc uwage to w najlepszym razie sie obrazi w najgorszym zwyzywa. tez miechem rzucam, jak wracam zjechana po pracy i chce sie wykapac to szybciej jak naleje do wiadra i w nim sie wykapie niz woda poleci ze słuchawki. pomijam fakt, ze przy malym cisnieniu słuchawka przelacza sie caly czas na kran, bo nie wyrabia. no wiec skad biora sie takie zj...by? moj sasiad idiota ma podlewanie ale nie uzywa, bo rzekomo rachunki za wysokie. ale codziennie lata z wezem i i sobie pryska jak fontanna, świeżak, daje po iglakach, po lisciastych za miesiac choroba grzybowa we wszystkim. no ale przez idiote grzyba dostana tez moje rosliny. i co zrobi jełop, zacznie pryskac pier....na chemia i wytruje mnostwo pozytecznych. a czemu twierdze, ze to idiota, bo pryska na grzybowe takim na robale. Agdus zj....by sa wszedzie. Braza jak ja ci zazdroszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 28.04.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2020 Czy woda z akwarium zaszkodzi roślinom? Bom dziś podlała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2020 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 jak dla mnie nie zaszkodzi, oproznialam ostatnio oczko po zimie, taka woda opadowa zebrana od jesieni, kilka trupkow myszy tez w niej wczesniej plywalo, zgniłe liscie, sama materia organiczna. podlalam rabaty, nie bede marnowac i w pole lac. rosliny podziekowaly kwitnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.04.2020 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Roślinom jeno potężna chemia zaszkodzi bo nawet zwykłe mydło wytrzymają Popadało dzisiaj od nocy! W tej chwili mżawa co chwila! Matko, jak się cieszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.04.2020 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Zazdraszczam... u nas pokapało ipopadało może z 15 minut... MAŁO:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2020 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 U mnie siąpiło cały dzień, ale jak na koniec dnia dziabnęłam ziemię na różance to ledwie z centymetr było wilgotne, a głębiej jak pieprz Podlewamy z 3-go zbiornika oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.04.2020 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Pestka, ja też mam trzeci zbiorn9k w oczyszczalni tuż przed wylotem do studni. Jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2020 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Wlewam co jakiś czas ProBio SANIT wszędzie, gdzie mam odpływy w domu. W 3-cim zbiorniku jest zero zapachu. Tam jest zwykła pompa zanurzeniowa do brudnej wody z pływakiem. Wypompowuje bezpośrednio do węża ogrodowego albo do beczki. Przełączamy do beczki jak nie podlewamy, żeby nie „marnować” w rozsączalniku. Myślimy jak to zorganizować, żeby można było puścić przez rozsączanie kropelkowe, ale to jest problem, bo potrzeba by jakiegoś specjalnego filtra, a nie taki zwykły dyskowy, czy siateczkowy jak się stosuje, gdy woda jest z wodociągu. Pewnie nie znasz tego, więc kopiuję informację do czego i jak można stosować:ProBio SANIT – środek mikrobiologiczny, bioaktywator procesu fermentacji w trakcjach kanalizacyjnych, komorach fermentacyjnych, szambach, oczyszczalniach ścieków, lagunach osadów, kompostowniach.Wzgacona o bakterie fototropowe kompozycja mikroorganizmów dzięki czemu skutecznie przyspiesza rozkład materii organicznej. Pożyteczne mikroorganizmy w nim występujące wzajemnie się wspierają i jako zespół wypierają chorobotwórczą mikroflorę, zmieniając kierunek procesu mikrobiologicznego na rewitalizujący środowisko w miejscu ich użycia. DZIAŁANIE ProBio SANIT™: ułatwia mineralizację materii organicznej i poprawia proces kompostowania, detoksykuje z pozostałości po środkach ochrony roślin, aktywuje i stabilizuje proces fermentacji ścieków bytowych, komunalnych i odcieków z przetwórstwa rolno-spożywczego, stabilizuje i higienizuje osady ściekowe i inne pochodzenia organicznego ułatwiając ich mineralizację, a w konsekwencji zmniejszenie objętości, udrażnia trakcje ściekowe i sieci rozsączające oczyszczalni przydomowych i przyzakładowych ułatwiając rozkład tłuszczów i mineralizację resztek organicznych, ułatwia oczyszczanie urządzeń i powierzchni zabrudzonych i zatłuszczonych (separatory tłuszczu, osadniki, posadzki, studzienki, przepompownie). neutralizuje odory. STOSOWANIE i ZALECANE DAWKOWANIE: Kompostowanie od 1 do 10 litrów ProBio SANIT/m3 kompostu (rozcieńczyć w takiej ilości wody, aby równo rozprowadzić roztwór w pryzmie) Bioremediacja gleby opryski 5% do 10% roztworem ProBio SANIT. 120l – 200l/ha lub 3l – 5l/m3 ziemi. Detoksykacja gleby 80l – 150l/ha w postaci 10% oprysku Szamba 0,5l – 2l ProBio SANIT/m3 ścieków Higienizacja i biologizacja pomieszczeń i narzędzi 5 – 20% roztwór ProBio SANIT. Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.05.2020 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.05.2020 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Przyda Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.05.2020 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Włąśnie o tym z Szanownym dyskutowaliśmy. Muszę sprawdzić, czy ta trzecia komora w naszej oczyszczalni też może być wykorzystana do podlewania. Ten ProBiosanit wydaje się dość wszechstronny, ja stosuję tylko bakterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.05.2020 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 W Zachodnio Pomorskim jest 3 konsultantów i 3 Centra Mikroorganizmów (Mierzyn, Solec i Kaniów). Kontakty są na stronie pod Więcej Informacji https://www.probiotics.pl/kontakt/cm.html . Możesz tam zadzwonić i poprosić o więcej informacji. Też do niedawna stosowałam bakterie aktywator bakteryjny https://tedan.pl/bio-21-aktywator.html , ale jak się skończył, to przeszłam na ProBio Sanit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.05.2020 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2020 Pesteczko, jesteś nieoceniona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts