Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No muszę się jutro wybrać do ZE, zapytam o wszystko. Instalacja ponoć miedziana, zmieniana kilka lat temu.

Jak tylko uda mi się jakoś po ludzku sformułować pytania, to skrobnę!!!

Aaaa ... Veruniu, czy Ty robiłaś może zdjęcie tej naszej ... pożal się Boże ... sypialni w kolorze dzikiego wina???? Szukam jakiejś inspiracji tapetowej do niej ... zresztą, do salonu też ... no nic mi do łba nie przychodzi ... ja się normalnie cofam :o :-?

Nie zdązyłam :cry: , ale pamietam ze ładny kolor .

Hi, hi, może do sypialnia taka http://allegro.pl/item723791859_tapeta_skin_nowosc_extra_aranzacje_hit_tapety.html

Do szkolnego autobusu jakieś 15 min, drogi i byłoby to do przeżycia, gdyby nie fakt, że …. autobus jest jeden i zbiera dzieciaki z całej gminy, odjeżdża więc z tego „naszego” przystanku o 6.45!!! Już nie mówię, o której trzeba wstać, żeby zdążyć, bo to nie jest najgorsze, ale droga!! Teraz, latem, o 6.30 jest w miarę widno, za to jesienią i zimą …. matko budowlana!!!! Tego nie przewidziałam, że szkolny autobus będzie wycieczkę krajoznawczą z dzieciakami robił i dojazd do szkoły zajmie mu godzinę!!! Poza tym pobocza żadnego, samochody grzeją nie patrząc na nic, po drodze 2 ostre zakręty, na których kompletnie nic nie widać!! Strach miałam w oczach, gdy tuż obok z prędkością prawie 90km/h przemknął TIR, mało nas nie zdmuchując z drogi!!!

(...)

Na dzisiaj tyle … z resztą poczekam na aparat.

Witaj w moim świecie. :-?

I teraz wyobraź sobie, że ktoś kiedyś, jakiś miejski "uczony i kulturalny", powie, że np. nasze dzieci to wsiury, a w ogóle to na wsi głupki same mieszkają, nawet kultury nie mają, nie mówiąc o tym, w co się ubierają (te gumaki, haha!!!) i czym się zajmują.

Jak mnie to wkurza, to... :evil:

No i kiedy ten aparat będziesz miała? :o

Gagatków pozdrów, powiedz, że mają przechlapane, bo nie przyjechali w tym roku. :-?

Ale... mogą to jeszcze nadrobić. 8)

No tak, Depsiu, ten świat to jak w MadMax'ie :-?

Jamles, kukuryku pomógł :D :D

Parę dni temu uprzejmy sąsiad pomógł mi uprzątnąć pewien totalny pier...olnik, który Agduś z całą słodyczą do trupiarni porównała :wink: - bardzo trafnie zresztą, bo miejsce przeokropne!!! Zrobiło się tam w końcu jakby przyjaźniej, a jeszcze jak drewno do kominka przywiozą za tydzień, to już w ogóle będzie ślicznie!

Teraz muszę jakoś te stare graty unicestwić... :roll:

Słońce wyszło, rano było zimno, ale pajęczyny pokryte rosą wyglądały przecudownie!!!!!

P.S. Dooobraaa .. Gagatom mogę powiedzieć ... :wink:

A tak w ogóle, to w Biskupinie mieli kurne chaty drewniane o dużej kubaturze, ogrzewali to jednym ogniskiem na środku i ciepło mieli (podobno zimą to nawet 15 st!). Weź na zimę do domu całą żywiznę - będzie chuchała i zawszeć trochę podgrzeje, ognisko na środku kuchni rozpal i jakoś przetrwasz.

Ty weź se kup ten skuter. Na przystanek śmigniesz w 5 minut, do sklepu po zapałki pojedziesz sama i nie będziesz musiała sąsiadowi-zdziercy płacić jak za taksówkę!
Właśnie wczoraj oglądałem skuterki - o tym samym myślę dla siebie.

Takie pędzące z prędkością do 60 km/godz. są na kartę rowerową i palą 2L benzyny na 100km.

Sprawię sobie takiego ani chybi mimo, że mam samochód - po co w letni słoneczny dzień wyciągać tą kupę złomu pożerającą kasę jak smok, jeśli można śmignąć po świeże bułeczki motorkiem :wink:

Oj tam, po bułki w ciepły słoneczny dzień najlepiej śmignąć rowerem. Ciszej, najtaniej i bez spalin :wink:

Miłego dnia życzyć wszystkim tu zaglądającym wpadłam.

Braza, próbowałaś już coś z tymi berberysami?