Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Co do planu układu pomieszczeń sie nie wypowiem bo kazdy ma swoje własne widzimisie ale powiem ci że bardzo korzystna zmiana kolorów twojego domu. Jeszcze te bramkę machnij w tym kolorze i jakąś zielenine zeby sie po tym pięła. Ale najpierw kup te piece, reszta poczeka :wink:

Zazdroszczę grzybów, jakbym przyjechała, pewnie wiecej by się znalazło :lol:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rrrrrrany! Wyluzujcie trochę! Nie nadążam!

Szablony zaraz pooglądam. Jeżeli mi się spodobają, to kto wie, czy nie uśmiechnę się o pożyczkę, kiedy już nie będą Ci potrzebne.

Rosołu nie lubię od zawsze, więc obojętne, na czym gotowany, i tak się nie zachwycę.

Koty cudne są wszystkie. Tia wróciła dzisiaj po sterylce. Taka szczęśliwa się z nami witała, że mnie normalnie rozwaliła! Kurde, ja ją muszę oddać! :cry:

Ja też żałowałam tych winobluszczy i bluszczy na domu Brazy, ale cóż miałam do powiedzenia? Jej dom, jej decyzja... Zresztą i tak dom trza ocieplić.

Skoro Ty już podgrzybki po imieniu nazywasz, to prawdziwy człowiek lasu z Ciebie! Gratuluję! Zbiorów i umiejętności nabytych!

Gagata dobrze radzi - zadaj pytanie kilku firmom, wcale niekoniecznie z najbliższej okolicy (czasem taniej policzą ci z daleka niż ci z bliska). Pytaj jak ostatnia blondynka (nikomu nie ubliżając), ale wcześniej zgłęb wiedzę na forumie (kto mówił, że będzie łatwo?), żeby Cię w bambuko nie zrobili. Porównaj, podyskutuj, utarguj.

Co do pomieszczeń i ich funkcji też się zgadzam z Gagatą, zresztą wiesz, bo już Ci mówiłam. (Gagata, napisz coś, z czym się nie zgodzę, bo tak głupio...)

Stara to Ty jeszcze dłuuugo nie będziesz. Sypialnię zróbcie sobie na górze. Zawsze na starość będziecie mogli przenieść się na dół.

Łazienkę na górze można by zrobić ale kosztem któregoś pomieszczenia, bo tak z niczego to się nie da. Za niskie są te skosy, żeby ją wcisnąć przy ścianie, a podnoszenie ścianki kolankowej albo robienie jaskółki to już duuuuża sprawa.

Nad naszą zmywarką zawisło fatum. Miała dotrzeć do sklepu dzisiaj. Podobno firma kurierska uszkodziła po drodze paletę, na której była zmywarka i sklep nie mógł jej oderać. Reklamowali w firmie kurierskiej. Nowa ma być w piątek... :-?

Trudno, ja tej zieleniny nie żałuję, no nie lubię i już. Ale o bramce pomyślę ... myślę już o niej od jakiegoś czasu ... i o oświetleniu myślę (przy bramce też) ... i o grillu murowanym myślę ... ranyyyy, o czym ja nie myślę :o

Podgrzybki to znałam już od dzieciństwa, to i nic dziwnego, że je nazywam po imieniu, ale że znalazłam aż 8 to jestem w szoku ... albo one miały jakąś pomroczność jasną, albo las się w końcu nade mną zlitował! Verunia, to pewne, że byłoby więcej, masz nosa dziewczyno!!!!

Do jednej firmy już napisałam (w Poznaniu), przymierzam się do dwóch innych. Rozmawiałam z Dochtorem, trochę mi podpowiedział, pomogła mi też dużo Nastka79, jakoś to będzie ... tylko niech już dadzą tę konsolidację!!!! I Suzuki Vitara na mnie czeka ... ciekawe, czy kocha ... bo jak kocha to długo może czekać, no nie ... :roll:

A Wy tak o tym gościnnym na dole gadacie i gadacie, nawet wiem dlaczego ... o Sylwestrze już myślicie!!! Ale nie wiem, jak w 6 osób pomieścicie się w tej jednej sypialni, choćby i najpiękniejszej, jak ja naszą zrobię na górze :wink:

Agduś, i jak szablony, widzą Ci się???

O układzie pomieszzeń to ja mogę tyle powiedzieć, że sypialnia na górze w sumie zazwyczaj lepiej się sprawdza, chociaż... doskonale rozumiem Brazę.

Dlaczego najlepszy pokój w domu ma stać pusty i czasem służyć obcym, zamiast służyć gospodarzom przez cały czas?

Mogę spać i na górze, ale tylko wtedy, kiedy ONE tez będą na górze! :p

A zresztą możesz sobie "sprawdzić na żywym przykładzie" czyli pospać tu, pospać tam ;-)) Całkiem miło :roll: :D

A na starość to się zawsze zdążysz przenieść na górę - dokładnie tak jak piszę Agduś :D :D (Agduś ja wcale nie przywykłam, żeby się ze mną tak zgadzać, zwykle mam dziwne dla innych poglądy.. żeby mnie to nie zaszkodziło :o :D )

Ale jeśli już dziś wolisz na dole - to już inna sprawa 8)

A ten pokój (chyba nudzę i ryzykuję..) może być używany na co dzień jako właśnie biblioteka czy gabinet z kompem czy co tam potrzebujesz, a jako gościnny tylko jak będą goście. Jak pisze DPS-ia co by się taki ładny pokój nie marnował.. :wink:

:o :o :o :o :o

od tych wywalonych "gałek" zacznę .... bo sporo zrobiłaś :roll:

Cześć tak w ogóle, :D

No muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem .... i nie wiem, czy nie wywalić tego mojego posta o Twoim powrocie na zimę do mieszkania :oops: ....

... ale jeszcze się wstrzymam (nie dlatego żebym Ci źle życzył ... ale tak dla przekory :wink: ) :D

Jeszcze się wbiję :wink:

Ale se popaplaliście :wink:

Tolu i cudem odnaleziony Króliku - ja Wam pod tym modrzewiem chyba jakąś szopkę z siankiem postawię. coby Wam tyłki nie zmarzy :roll: :wink: :D

Gwoździk - nie waż się usuwać ani zmieniać tego posta, bo Cię wodą poleję i zardzewiejesz!!!!Ma być, jako memento i w ogóle.... no ma być!!!

Sypialnia na dzień dzisiejszy ma być na dole i już, ale kto wie, co przyniesie jutro :roll:

Aktualnie śpię z córcią na górze (w Jej saloniku) i ... no trzeba się naganiać po tych schodach!!!!!

Wieczór ... pół dnia znowu pracowałam jak ta kretynka :-? :D