Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza 25 stopieni z paleniem. Zdechnąc mozna ale małż sie uparł zeby spalic walające się gałązki.

Braza tu gdzies był post a "obrzędach gromnicznych" Chyba udzielali sie Hes i ktos jeszcze. Zabawa polega na tym że chodzisz z zapaloną świeczka i patrzysz gdzie sie płomień chyli aby wyczaic gdzie ciepełko ucieka i jaka jest cyrjukacja powietrza. Może to co pomoze zebys uratwała troche ciepełka.

Wciornastku, ja tam wiem, którędy pryska to ciepło: nieszczelne okna i ocieplenie domu do bani, to raz, a a dwa - w kuchni mi się nie chce palić - musze wołać kominiarza, a kominek jest po prostu za mały. Ot i wszystko. Bez pieców nie pociągnę długo! Teraz mam w salonie 24 stopnie, w kuchni 22 a na górze 23 - palę od kilku godzin.

Maylandziu, pewnie będzie kosztowny, ale przynajmniej wstając rano nie będę szczękała zębami. A może uda się chociaż 2 ściany ocieplić i ze 3 okna wymienić, od tych najbardziej newralgicznych stron ... zobaczymy... Na pewno na wiosnę trzeba odkopać fundamenty, zaizolowac i ocieplić. Później podłogi i ocieplenie porzadne domu, a nie prowizora.

Ale się wrypałam. Co nagle to po diable

...i sanie, narty albo rakiety do śniegu :wink: :D

...a tak na marginesie...

W poniedziałek za tydzień muszę jechać na kontrolę lekarską z młodą do Krakowa. Wykombinowaliśmy z najdroższą, że ponieważ zapowiadają poprawę pogody, więc zabierzemy babcię i młodych i zrobimy sobie wycieczkę wyjeżdżając już w pt lub sob. Babcię planujemy podrzucić rodzinie w Katowicach, a my z młodymi... hmm no właśnie...

Wusia i Agduś, co można robić w okolicach trasy Katowice - Kraków przez łikenda? :roll: Wy chyba tamtejsze(?) :wink: . Może coś podpowiecie :D

Wieliczkę i Oświęcim już mamy zaliczone... Macie tam na południu jeszcze jakieś inne atrakcje?

O! Na przykład coś mi się kojarzy, że gdzieś w tamtych rejonach jest jakieś znane arboretum... a może jeszcze coś innego :roll:

(sorki za prywatę na Brazulowych stronach) :p