Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Na temat prawkowej loterii to wiem bardzo dużo. Druga strona, jaśniejsza jest taka, że Szanowny ma prawko więc może jeździć, ja w tak zwanym między czasie coś wymyślę! Mam burzę w mózgu (pocieszające jest to, że czuję iż go mam, ten mózg :wink: ) i jakoś do przodu. Z tego wszystkiego zapomniałam nastawić budzik i córcia tym sposobem ma wolne...

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czemu Ty sie tak na te elektryke uparłaś?

Często w sklepach widuje takie piecyki: http://www.allegro.pl/item774437524_piecyk_gazowy_4_2_kw_do_40m2_ekspresowa_dostawa.html

Nawet sie sprawdzają. :roll: Moze ktoś z forumowiczów wie coś wiecej na ich temat i sie wypowie?

Butli z gazem bałam się zawsze od niepamiętnych czasów! Nie ważne, kto podłącza, jak konstrukcja ... strach totalny. Nie zarzekam się, ale jakoś bardziej elektryka do mnie przemawia, chociaż wiem, że to też nie jest za bezpieczne. Elektryczny grzejnik o mocy 2000W kosztuje mniej więcej tyle samo, Królik pisał coś o ogranicznikach poboru energii - muszę poszukać nazwy, będę je włączać tylko na noc, żeby rano było znośnie. W ciągu dnia mogę palić w kominku.

No właśnie ... idę sprawdzić kominek...

Przez kilka lat nawet gotowałam na kuchence podłącznej do butli i pod namiot braliśmy butlę, ale jakoś się z nią nie oswoiłam do końca...

Idę podać Małgo jej pierwszy w życiu antybiotyk. Wczoraj wezwaliśmy lekarza, bo nie miałam sumienia czekać do dzisiaj na wizytę w przychodni. Małgo grzała jak piecyk mimo maksymalnej dawki nurofenu. Muszę zadzwonić i odwołać naszą wizytę - ktoś się ucieszy!

cześć braza

humor jak widzę nie basssszzzzz

optymizmu życzę i siły - które ci nie brakuje

u nas śnieg po dwóch dniach i 2 nocach wreszcie przestał padać :D

a jakąkolwiek decyzję nie podejmiesz to zawsze zostanie ci jakieś ale....obojętne z której strony na to spojrzysz

pozdro.

butli też sie boję mimo tych wszystkich zabezpieczeń :wink:

tego typu piecyk Maylandziowy :wink: używali kiedyś rodzice ... nie wybuchł nigdy :lol: problemów z nim nie było,

ale jedyna zaleta to taka, że bardzo szybko nagrzeje,

ale po wyłączeniu momentalnie zimno, w mroźne dni gaz szedł jak ........ woda :wink:

a do ceny tego pieca to chyba jeszcze koszt butli trzeba dodać i żeby nie zabrakło ciepła

to trzeba mieć drugą w zapasie

Braza - nie zazdroszczę Ci tej sytuacji zupełnie :(

A nie pomyślałaś o ogrzewaniu propanem np. z Gaspolu lub jakiejś innej firmy. To są duże zbiorniki, dobrze abezpieczone. Ja mam taki (podziemny, żeby nie było widać zbiornika) bo normalnego gazu nam nie chcą podłączyć :( Mamy to już od ponad 6 lat i jest ok. No może oprócz ceny za ten gaz, ale reszta jest ok.

Gorące całuski :D

Trzymaj się :D

dzień dobry

Agduś Dewey daje popalić o tyle że wyglądam jak po zapasach z tygrysem :lol: :lol: :lol: nie umie się jeszcze bawić bez pazurków więc drapie na potęgę a ostatnio odkrył że super pasjonujące jest wskakiwanie na mnie znienacka jak siędzę przy kompie i skacze z pazurkami no i zależy gdzie nimi trafi :lol: :lol: :lol: mam zdrapane ręce, nogi, plecy :roll: no i włazi małpiszon na blat w kuchni :evil: a ogólnie zachowuje się jak pies :o chodzi przy nodze, płacze jak wychodzimy rano z domu :lol: :lol: :lol:

Brazulka nooooo to jak Szanowny ma prawko i kupilibyście coś na chodzie to od razu świat lepiej wyglądał będzie jak zamiast wlec się po ciemku na autobus pojedziecie autkiem :D

Na decyzję o wyprowadzce nigdy nie będzie za późno. Bo niby czemu?

Autko to jedno - rzecz nabyta i wystarczy kasa. Prawko to większy problem, bo tego nie kupisz (no chyba, że kupisz) ino zdać trzeba a to loteria jest.

Kiedy zaczniesz się poruszać autkiem i trochę domek podgrzejesz, zaraz zobaczysz wszystko w innych kolorach! Skończy się wstawanie w środku nocy i odprowadzanie po ciemku na gimbusa!

I to jest to, co ja bym sama lepiej nie powiedziała. :D

Ja tam zawsze uważam, że jak można sobie tyłek ogrzać i jechać zamiast iść po błocie i śniegu - to już jest dobrze.

A do przebywania bez Szanownego to Braza tak przyzwyczajona, że już chyba różnicy nawet specjalnej nie odczuwa... :wink:

Jak córa pójdzie z domu, Jamlesiku, to ona już będzie miałą dużo koni, dużo gości i dużo zajęcia, zimowe jazdy konne też są podobno świetne, więc nie będzie narzekała na brak zajęcia i izolację od ludzi. Kto wie, może nawet będzie już miała pracownika... :roll:

Witaj Braza, jesteście z córcią bardzo dzielne :D

Myślę, że jak mąż wróci, uda wam się nabyć jakieś autko, no i grzejniki (to przede wszystkim) to Uroczysko znów będzie urocze, a przynajmniej znośne :wink: Czego Ci z całego serca życzę.

No i oczywiście gratuluję Kici złapania pierwszej myszy :D

Dewey'owi wyraźnie kociego towarzystwa brakuje. On się tak bawil z rodzeństwem, później z mamą, a teraz tylko Ty mu zostałaś. Traktuje Cię jak mamę i tak jak z nią się bawi. W innej sytuacji zaordynowałabym drugiego kota, ale... realistką jestem.