Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza, Ty się przyznaj, czy Szanowny dostal te zamrożone knedle andrzejowe, czy zeżarłaś wczesniej? Tak mi się przyponiało, kiedy o słoiczkach świecacych dnem napisałaś...

Są, ale przypomnij mi, z czym łone są :roll:

Witanko, zdjęcia się wgrywają na serwer, ale na fryzurę nie liczcie 8)

Braza- no kawał roboty :D

serce się co prawda letko kraje na myśly o zagładzie

pigwy - ale przyznaje że to zdjęcie z osłonecznionym oknem i irga z tymi tam czerwonymi , wygląda bardzo ładnie

( a co, że niby ta biedna pigwa by im tam przeszkadzała ? :roll: :wink: )

Piękny wieszak - ten gięty - no, przynajmniej w dolnej części :D

Braza, Ty się przyznaj, czy Szanowny dostal te zamrożone knedle andrzejowe, czy zeżarłaś wczesniej? Tak mi się przyponiało, kiedy o słoiczkach świecacych dnem napisałaś...

Są, ale przypomnij mi, z czym łone są :roll:

Witanko, zdjęcia się wgrywają na serwer, ale na fryzurę nie liczcie 8)

No jak to, z czym? Z borówkami zwanymi również, nie wiedzieć czemu, czarnymi jagodami. Z tymi borówkami, których nie ma w Twojej okolicy i które musieliśmy kupić.

Czemu nie możemy liczyć na fryzurę??? Fryzjerce nie wyszło???

Oglądnęłam zdjęcia. Tak się zastanawiam, czy nie lepiej by Ci było wynająć spychacz??? Przecież w końcu i tak wykosisz wszystko poza świerkiem i modrzewiami...

Czy WSZYSTKIE roślinki spod studni wywaliłaś??? A ja głupia miałam takie opory, żeby Ci ich nie zniszczyć i latem nie wykopałam sobie stamtąd ani kawałka tych pięknych żółtych!!!!!!

Wywaliłaś pigwę czy pigwowca? :o

Jak pigwę to na pewno bardzo będziesz tego żałować, jak pigwowca to też będziesz. :-?

Było przesadzić gdzieś, miejsca masz dosyć, a tak to Ci w końcu wyjdzie typowy domek z miejskiej dzielnicy domków, z pustą połacią trawnika, który i tak nigdy nie będzie wyglądał jak angielski trawnik, obsadzony nieciekawymi jakimiś tujami powszechnymi.

Zagubisz zupełnie klimat tego miejsca w lesie, z jego różnorodnością i obfitością, tajemniczymi zakątkami w ogrodzie i miejscami do odkrycia.

A to był największy urok i czar tego miejsca.

Przemyśl to.

I chciałam zameldować, że zdrowieję, mogę już zrzędzić. 8)

Witam wszystkich.

Agduś - teraz wiem czego szukać, jak znajdę,i zjem to się ponownie zgłoszę po jeszcze :D

Wiosną teren przed domem będzie lekko przeorany aby zlikwidować doły i dołki, trawa ponownie zasiana

DPSia - decyzja wycięcia pigwowca czy też pigwy nie została pochopnie podjęta, żeby go przesadzić trzeba by wynająć specjalne urządzenie do przesadzania.

Wykopałem 1 m dołek wokół tego krzaczka, a potem musiałem użyć siekiery aby go wykopać.Całkiem solidne DRZEWKO wyrosło pod ziemią.

Nie zmieniamy charakteru tego miejsca tylko czyścimy teren, wycinamy stare drzewa które niestety utraciły swoje walory drzew owocowych.Teren za garażowym gniotem pozostanie nietknięty, ale krzaki zostaną wycięte.

Niestety wieloletnie " nic nie robienie" pozostawiło swój ślad i trzeba to wszystko uprzątnąć.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

:D

Oj Braza , Braca co ci powiem to ci powiem ale ci powiem, żle czynisz rugujac wszystko jak leci. Posłuchaj rad Depesi. To trza z główa a nie dlatego ze coś zasłania czy nie. stare drzewa owocowe potrafia rodzic i 50 lat, trza tylko fachowca co je właściwie poprzycina i podleczy. Pamietaj kiedyś było hasło las rośnie szybko...... itp. To samo dotyczy sadu. jesli teraz usuniesz drzewa to wiedz że w takim miejscu sadzenie ich na nowo mija sie z celem, z rok na lub wiecej sadzić tam poplony nawzic obornokiem etc a dopiero potem sadzic a na piersze owoce będziesz czekac kolejne trzy lata, po 5 bedzie dopiero owocować. Starę drzewa w rok po dobrym przycięciu pielegnacyjnym i jednosezonowej walce z ewentualnumi najbardziesz szkodliwymi robalami i chorobami zaczynaja na nowo owocować. Policz sama i przemyśl. Radzi fachowiec