Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mayland, ja też ciekawa jestem niezmiernie, jakie to buty trzeba ze Stanów ściągać.

Agduś buty Emu. U nas tylko jakieś resztki mają. Ale udało mi sie namierzyc sprzedawce z Trójmiasta który moze bedzie mial ten rozmiar, fason i numer który mnie interesuje. :lol:

http://www.e3nexus.com/emu/brontehi/chestnut/side.jpg

Brazunia - ja muszę, wiem, że nie pogniewasz się... :oops:

Bo bardzo wiele osób, nie wiedzieć czemu, pisuje słowo "szlag" przez k na końcu, a to błąd jest. :oops:

Jest to słowo zapożyczone z języka niemieckiego, konkretnie "Schlag", co oznacza "uderzenie, cios, bicie". No i potem to szlag trafił... :oops: :wink:

Tak jak partykuła (chyba to partykuła :roll: ) hmmmm... Też wiele osób często pisuje to przez ch, co jest błędem. :oops:

Przepraszam, czasem wciąż odzywa się we mnie belferska natura... :oops:

A ja pomyślalam, że odśnieżasz szlak, czyli trasę - i mi pasowało... ;)

...to jeszcze podajcie, jak pisze się "ech", bo równiez widziałam to w różnych wersjach, a mam ochotę powzdychać i poprawnie to zapisać! :roll:

i witam się grzecznie, bo chyba się jeszcze tutaj nie wpisywalam??

Depsiu, dzięki, jak bony dyny całe życie byłam pewna tego "szlaku" :oops:

Buziaki duże, już będę poprawnie pisać :D

Na szczęście "hmmm" piszę przez "h" :wink:

Specjalnie dla Ciebie jest zdjęcie Mocka w dzienniku!

Dzięęęęki, wiedziałam, że się nie pogniewasz! :D

Jeśli mogę - ech i ach pisze się przez "ch", ekhm - to całkiem inne chrząknięcie jest. :lol: :wink:

Meandry pisowni polskiej naprawdę zawiłe są, ostatnio. Własnie synek kilka dni temu po konkursie ortograficznym w szkole przyniósł mi hiobową wieść, że podobno jego pani uznała za błąd pisownię: minus dziewiętnastostopniowy. Powiem szczerze - ja bym na pewno napisała rozdzielnie.

Ktoś potrafi coś na ten temat powiedzieć? Bo ja naprawdę chciałabym wiedzieć, jeśli błąd robię. :-? :o

Brazunia - dziękuję serdecznie za Mocartowy pysk kochany, proszę podrapać psiaki za uszami od cioci DPS. :wink: :D

Zima u Was przecudna, bielusieńka, drzewa jak z bajki wyglądają, zwłaszcza te liściaste. U nas już część tego śniegu już zwiana zistała z drzew i strącona przez zwierzaki, już nie są takie białe, choć śniegu wciąż dużo.

Zrób mnóstwo pięknych zdjęć, będziesz miała wyjątkową pamiątkę!

Zdjęcia robię namiętnie, bo i jest co uwieczniać! Po prostu ślicznie jest! Idąc tylko po drewno do drewutni mam wrażenie, że trafiłam do pałacu Królowej Zimy!

Małgoś, straszliwa sprawa! Nie wiem, czy będę mogła w czymś pomóc, to dość trudny okres dla nas ... szkoda futrzaków...

.... podobno jego pani uznała za błąd pisownię: minus dziewiętnastostopniowy. Powiem szczerze - ja bym na pewno napisała rozdzielnie.

Ktoś potrafi coś na ten temat powiedzieć? Bo ja naprawdę chciałabym wiedzieć, jeśli błąd robię. :-? :o

jabym nie rozdzielił 8) ale ja to teraz ryl jestem a nie polonista

to jak jest dobrze :roll:

bo chyba nie ...... minusdziewiętnastostopniowy :roll: :o

PS. mnie szlag mo trefić jak cza szlak odciepać ze śniegu :wink: