Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałam tylko napisać, że Mocart miał przez tą ostatnią część swojego życia kochających ludzi koło siebie.

Dostał wreszcie najlepsze co mogło mu się przytrafić.

Strasznie mi smutno ... ja już się zdążyłam z nim zżyć i bardzo go polubić a co tu mówić o Brazowej Rodzince...

Nie miał facet łatwego życia i jego wielkie szczęście, że przynajmniej pod koniec miał wkoło siebie kochające osoby. Włączając nawet nas wszystkich odwiedzających Uroczysko - dawaliśmy mu za każdym razem dużo ciepłych gestów i słów.

Bardzo się cieszę, że mogłam go poznać i pogłaskać i poklepać, wiele razy - trudno było tego nie robić, kiedy uwalał się na człowieka całym swoim wielkim cielskiem... :-)

Kochany był z niego piesek i więcej nie piszę bo ryczę.

Jednak jeszcze napiszę - tak widocznie miało być, że Mocarcik trafił właśnie do Tego Domu i tam odszedł aby wreszcie odpocząć w Psim Niebie.

Cześć Mocarcik! - machamy Ci z Romkiem ..............

Brazunia ... makijaz popłynął i w d...e tam ... popłakam sobie dzisiaj z tobą ...mogę ?

Pocieszać nie będę ... bo to na nic ... tylko czas może cię pocieszyć ... tylko czas.

Płakaj bo dobry człowiek jesteś. Dobrzy ludzie śmieją się głośno i płaczą bardzo.

( Jeeeeesu moja ma 16 lat ... nie chcę nawet o tym myśleć ... )

no poryczałam sie..........

nie bede sie wymadrzać, nic pewnie mądrzejszego niż moje poprzedniczki i tak bym nie napisała..wiem tylko ,ze Mocart miał szczescie, ze miał Was koło siebie i Wy mieliście szczęście, ze mogliście cieszyć sie jego towarzystwem!!!!

Właściwie wszystko, co można było na ten temat powiedzieć napisała już DePSia.

Braza, dzięki tobie miało psisko prawdziwie szczęśliwy koniec swoich dni.

Każdemu życzyłbym (nie tylko psu), żeby utrzymał się do końca na własnych łapach i odszedł szybko i bez cierpienia...

Zawsze to boli..., ale znacznie gorzej jest uczestniczyć w przedłużającym się cierpieniu, mając świadomość beznadziejności sytuacji i własnej bezradności.

Trzymaj się, a sił niech ci doda świadomość, że byłaś najlepszą "rzeczą", jaka mogła się Mocartowi zdarzyć na koniec jego psiego żywota - jestem o tym przekonany.

Dobrze napisał Yeti - "odszedł na własnych łapach" - to jest to co powinno być dziś dużym pocieszeniem dla Ciebie Brazunia.

To jest 100% racji.

Gdybyś musiała uczestniczyć w jego odchodzeniu, czując tylko bezsilność i bezsilną złość - byłoby Wam dużo, dużo trudniej.

Może i życie miał pokręcone ale śmierć była szybka. To duża rzecz.

Zresztą Yeti chyba miał okazję poznać Mocarcika - czy się mylę?

Doprawdy NIE WIEM dlaczego aż tak mi smutno po odejściu tego psiura.

Nie był przecież mój.

Ale tak jakoś - może dlatego, że duży i przez to bardziej ludzki - bardzo czuło się jego obecność.

Jak to dobrze, że był z Wami do końca.

Brazunia, mam nadzieję, że już troszkę spokojniejsza jesteś... :roll:

Chodź tutaj do nasd, pogadajmy o niczym, coś Ci opowiemy, jakieś śmieszne zdjęcia pokażemy i będzie lepiej troszkę, wiesz?

No chodź do nas, chodź...