Rom 19.12.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Romciu prezenty dodatrły - przedwczoraj wiertarka była uprzejma dotrzeć Reyzelciu za to odganianie od pracy to powinnaś dla Roma specjalną kawusię wyfasować Chłopak wie, co robi!!!! I nie chłop tylko bamber tak się w poznańskim mówi I jak wiertarka?? Za nią się czuję wyjątkowo odpowiedzialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Romciu prezenty dodatrły - przedwczoraj wiertarka była uprzejma dotrzeć Reyzelciu za to odganianie od pracy to powinnaś dla Roma specjalną kawusię wyfasować Chłopak wie, co robi!!!! I nie chłop tylko bamber tak się w poznańskim mówi I jak wiertarka?? Za nią się czuję wyjątkowo odpowiedzialny Ty bądź uprzejmy czytać ze zrozumieniem Napisałam "chłopak" a nie "chłop"!!!! A przepis zarazki sklecimy, rura siem odetkała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 19.12.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Uwaga!! Sprawdzenie nicków!!!! Ciekawe, czy to piszę ja czy Szanowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 19.12.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 niestety,za każdym razem trzeba sie wylogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.12.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Braza rzeczywiście nie doczytałem.....a bo mnie Rayzel rozprasza A bamber to ja teraz jestem pełną gębą. Od roku mieszkam na wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szanowny Pan 19.12.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Brazunia właśnie sobie pomyślałem że zsakoczę rodzinke i zrobię takie pierogi. Może sklecicie razem cały przepis? Plissssssss Sprawa jest prosta,jeżeli masz 20 lat doswiadczenia 1kg mąki-wystarcza na 70 duzych pierogów pierogów 0,5l ciepłej,przegotowanej wody- ciasto będzie miekkie jajo- żeby ciasto stanowiło jakąś całość Wyrób ciasta Mąkę przesiać przez sito,mąka nabiera puszystości,,dodać jajo/ ale tylko jego zawartośc/ , stopniowo dolewać wodę, ostożnie żeby nie zrobić mącznej papki i....wyrabiać rękoma do uzyskania plastycznej masy nie powinno to Ci zabrać więcej niż 15 min,po tym czasie zasatanów sie co żle zrobiłeś. Farsz wg uznania moja recepta jest prosta. Dobra kiszona kapusta, przyprawy i oczywiście grzybki suszone od Depesi Kapustkę do gara ugotować , aby była miękka,grzybki namoczyć w odzielnym garczku-20min-potem podgotować-parę minut-,dodac do kapusty oraz dodawać przyprawy- jakie tylko chcesz , tworzysz swój smak. Jeśli chcesz możesz farsz posiekać , zemleć lub coś w tym rodzaju.to zależy czy libicie pełny smak czy tez jego namiastkę.Ja farsz tnę nożyczkami i to wystarcza. co dalej to pewnie wiesz. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.12.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Romciu prezenty dodatrły - przedwczoraj wiertarka była uprzejma dotrzeć Reyzelciu za to odganianie od pracy to powinnaś dla Roma specjalną kawusię wyfasować Chłopak wie, co robi!!!! Romus, kawka specjalnie dla Ciebie. Z ciasteczkiem Dziękuję http://www.strykowski.net/kawa/Kawa_czarna,_biala_-_zdjecia._Galeria_zdjec_kawy_i_herbaty_1417.jpg http://kurasiak.pl/foto/114.jpg A swoją drogą, to niby dlaczego ja Cię rozpraszam ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No trudno i darmo, ale trzeba wziąć się za mniej przyjemne rzeczy - np. takie głupoty jak zakupy Do wieczorka Kochani!!! Acha!! Romciu wiertarka jest w sam raz - Szanowny się wypowiedział, że jak na potrzeby Dziadka sam lepszej by nie wybrał!!!! Dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.12.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Dziękuję bardzo Już sobie ten przepis wydrukowałem. Będę kombinował!!!! rozumiem że z jajka daje tylko żółtko??? Jeżeli chodzi o farsz: jake dać przyprawy ? to tyle na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 19.12.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Przyjemnosci Wam życzę Brazunia i Szanowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.12.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Braza ulzyło mi no to jestem juz z wiertarką spokojny. Jestem zawsze do usług Rayzel dziękuje za kawusię NAstępnym razem ja zaproszę Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Dziękuję bardzo Już sobie ten przepis wydrukowałem. Będę kombinował!!!! rozumiem że z jajka daje tylko żółtko??? Jeżeli chodzi o farsz: jake dać przyprawy ? to tyle na gorąco Do ciasta na pierogi możesz wtrynić całe jajko (bez skorupki ) a możesz dac tylko żółtko - nie ma chyba zbytniej różnicy. Ta przegotowana, trochę nawet ciepła woda załatwia miękkość ciasta!! Do farszu przyprawy jakie chcesz, chociaz ja z doświadczenia powiem, że najlepiej jeśli tylko sól i pieprz, w ilościach wg uznania smakowego!! Wypróbowałam wiele innych wynalazków i doszłam do wniosku, że jednak najlepszy farsz wychodzi właśnie doprawiony tylko zwyczajnie solą i pieprzem! Jeśli lubicie cebulkę, można w niedużych ilościach dodać do farszu - podsmażoną razem z kapustą i grzybami! Farsz wychodzi naprawdę pyszny a cebulki właściwie nie czuć! Ale to wg upodobań!! Okey, spadamy na zakupy i pocztę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.12.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Aż mi ślinka cieknie Ale się zrobiłem głodny Dzięki Braza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.12.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam towarzystwo widzę,że właścicielka dziennika powróciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Cześć wieczorne Romciu mam nadzieję, że pierogi się udadzą i będą mniam...mniam... Stuczku właścicielka dziennika nigdzie nie wychodziła Cześć Przystojniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.12.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Cześć wieczorne Romciu mam nadzieję, że pierogi się udadzą i będą mniam...mniam... Stuczku właścicielka dziennika nigdzie nie wychodziła Cześć Przystojniaku Musisz teraz dbać o siebie i jeść za dwóch!!!!!!!!!!!! Kiedy wlapisz fotkę z dzieciństwa?! koniecznie w rajstopkach lub na golaska na futerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Musisz teraz dbać o siebie i jeść za dwóch!!!!!!!!!!!! No przecież mają być pięcioraczki - nie doczytałeś Kiedy wlapisz fotkę z dzieciństwa?! koniecznie w rajstopkach lub na golaska na futerku Już!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 A jak tam prezenty???? Wszystko już zakupione???? Wszystkie internetowe prezenty doszły??? Dobry wieczór! Moje internetowe już doszły. Świniak z klatką już zakupiony (dzisiaj) i u znajomych czeka na wigilię. Ale miał znajomy Andrzeja ubaw, kiedy usłyszał prośbę o przechowanie prosiaczka do wigilii! Najgorsze są życzenia precyzyjne. Małgo jest przekonana, że aniołek przyniesie trikolinę o zapachu gumy do żucia w różowym opakowaniu z fioletowymi paseczkami!!! Aniołek był w Selgrosie, gdzie Mikołaj niedawno taką nabył, ale okazało się, że tylko o zapachu bananowym została w żółtych opakowaniach w dodatku! I teraz, zamiast porządki robić, będziemy zasuwać po Krakowie w poszukiwaniu odpowiedniej trikoliny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Cześć Agduś, to szykuje Wam się niezłe zwiedzanie!!! Uświadom mnie jeszcze tylko proszę co to jest (albo kto??) ta trikolina Do tego o zapachu ... boszszsz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.12.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 To jest badziewko za 10 zł (mniej więcej)! Taka masa plastyczna dla nerwowych. Wpisz w google "tricolina" to zobaczysz. Ja zaraz wpiszę w poszukiwaniu skepów, które mają produkty Epeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts