mayland 19.12.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Tricolina skacze jak piłeczka Pachnie lub zmienia kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.12.2007 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Przepraszam, że się nie odzywałam, ale musiałam biurko oddać córci. Dobranoc i miłych snów życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.12.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dzien dobry jak tam robienie pierogów w rodzince, Brazunia?? Robicie je na "świeżo" czy już teraz, wcześniej i mrozicie do Wigilii ? Rom, a Ty kiedy je robisz ? Optuję za drugim - mam złe doświadczenia w pierogami "na świeżo" .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Dzień dobry!! Pierogi będą się robić dzisiaj i do zamrażarki!! Farsz już jest, a po popołudniu córcia i Szanowny Pan rozpoczną walkę z ciastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Depeesia zaspała Nie obudziła towarzystwa Niedobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.12.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dps-ia ma problem.....co na siebie wlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dps-ia ma problem.....co na siebie wlozyc Faktycznie!!! Frosik a może by tak wskoczyć do Niej i podrzucić parę pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.12.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Depeesia zaspała Nie obudziła towarzystwa Niedobrze Na szczęście inni nie śpią cześć Dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 20.12.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 dps-ia ma problem.....co na siebie wlozyc Faktycznie!!! Frosik a może by tak wskoczyć do Niej i podrzucić parę pomysłów no cos ty !!! mnie sie podoba taka...bez niczego pewnie ma kupe roboty i jeszcze jakies zadania specjalne miala do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.12.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 JA chyba zrobie te pierogi w niedziele. Do wigilii chyba będą świeże co?? Muszę najpierw zrobić rozeznanie - w tym roku pierwszy raz spędzam wigilię i teściów. Nigdy w ich wigilii nie uczestniczyłem i nie wiem czy wogóle to jedzą. Poradzcie mi jedno: na 6 osób ile tych pierogów zrobić?? Jakie wziąść proporcje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Cześć Reyzelciu Mam nadzieję, że te zadania specjalne nie popsują humoru naszej Depeesi na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 JA chyba zrobie te pierogi w niedziele. Do wigilii chyba będą świeże co?? Muszę najpierw zrobić rozeznanie - w tym roku pierwszy raz spędzam wigilię i teściów. Nigdy w ich wigilii nie uczestniczyłem i nie wiem czy wogóle to jedzą. Poradzcie mi jedno: na 6 osób ile tych pierogów zrobić?? Jakie wziąść proporcje??? Średnio w czasie Wigilii to tak 4 -5 pierogów trzeba liczyć na sztukę, bo są jeszcze inne cudownoci do spożycia Ale nie trzymaj się tej ilości kurczowo Jak zrobisz 40 pierogów to na samą Wigilię powinno wystarczyć dla 6 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.12.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 JA chyba zrobie te pierogi w niedziele. Do wigilii chyba będą świeże co?? Muszę najpierw zrobić rozeznanie - w tym roku pierwszy raz spędzam wigilię i teściów. Nigdy w ich wigilii nie uczestniczyłem i nie wiem czy wogóle to jedzą. Poradzcie mi jedno: na 6 osób ile tych pierogów zrobić?? Jakie wziąść proporcje??? z 1/2 kg mąki powinno styknąć robiłam przedwczoraj -wyszło ok 50 pierogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.12.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ew-ka a ile innych składników??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 20.12.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ew-ka a ile innych składników??? ja miałam 60 dkg kapusty kiszonej i garsc suszonych grzybów a na ciasto ...5o dkg mąki + 1/2 szklanki bardzo gorące wody , 2 łyżki oleju + 1 jajo ( niekoniecznie ) sol ....wszystko razem zagnieść - potem odrywac kawałki -wałkować - nakładać farsz i zlepiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.12.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ew-ka dzieki. Dam znać jak mi wyszły To będą moje pierwsze pierogi w życiu. Jakoś tak przed świętami zebrało mi się na wigilijne wspomnienia.....w zeszłym roku, parę miesięcy po zamieszkaniu w nowym domu postanowiłem zrobić taką rodzinną wigilię u siebie. Zaprosiłem rodziców, teściów, rodzeństwo, babcie....kupa ludzi......i musze Wam powiedzieć że to była wspaniała wigilia. Zawsze o takiem marzyłem....a w swoim rodzinnym domu nigdy takiej nie miałem......ta atmosfera,wielka choinka,kolędy.....niezapomniane wrażenia. Fakt że jako gospodarz musiałem latać wokól wszystkich i o wszystko zadbać ale warto było Zachęcam Was do zorganizowania takiej rodzinne wigilii. NAprawdę warto!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Ewcia dzień doberek Jak już będę miała ten swój wymarzony dom, to na pewn taką Wigilię zrobię!!! Aktualnie na 47m2 jakoś tak trudno mi sobie to wszystko wyobrazić Wywaliło mnie z sieci. Czy Wam też tak wolno działa Forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 U mnie w domu robiło się zawsze uszka do barszczu i pierogi smażone w ilościch hurtowych. Najbardziej lubiłam to siedzenie w kuchni i wspólne lepienie pierogów. Te smażone wszyscy bardzo lubią, więc musiało ich być dużo. Zawsze liczyliśmy ulepione pierogi. Ja zapisywałam kreski kredą na drzwiach spiżarki - jedna kreska to 10 pierogów. Pamiętam jeden wynik - 1051 pierogów. Już w Niepołomicach, ale jeszcze na Bocheńskiej pobiliśmy ten wynik. Nie pamiętam jednak dokładnej ilości.W tym roku będzie nas więcej, bo 14 osób, więc i pierogów trzeba odpowiednio więcej zrobić. Dobrze, że jest niedziela - już zaplanowałam lepienie i smażenie od rana do wieczora.W dodatku u Andrzeja zawsze były zwykłe gotowane pierogi, ale te będziemy robić już w Wigilię razem z uszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.12.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Tricolina skacze jak piłeczka Pachnie lub zmienia kolor Od rana siedzimy i szukamy trikoliny o zapachu truskawkowym! Ja w internecie, a Andrzej przy telefonie! Obłęd!!! Ciężki jest los aniołka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.12.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Cześć Agduś Niestety, aniołki mają ciężki żywot U mnie nieważne jakie te pierogi są!!! Gotowane, odsmażane, ciepłe, zimne - znikną w każdej ilości!!! Na co dzień nie chce mi się tego robić, ale wynalazłam sklep, w którym wierzcie mi, sprzedają pierogi prawie takie jak robione w domu!!! No, ale Wigilia jest tylko raz w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts