braza 05.01.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Bobuniu nikt nie robi personalnych wycieczek do Ciebie, absolutnie!!! Zresztą, są urzędy, w których petentów nie traktuje się jak zło konieczne!! Weżmy taki UG w Lublińcu, o ile dobrze pamiętam - Frosia wspominała - podobno ludzie cuuudooowniiii!!! Ale co zrobić, jak pani za biurkiem patrzy na mnie, jak na szczura, a nie jak na osobę, której może pomóc i która tej pomocy oczekuje!!! Wierz mi, zawsze do jakiejkolwiek firmy, urzędu czy instutucji idę, to idę tam z nastawieniem, że pracują w niej ludzie i jak ludzi ich traktuję - ale nie wszędzie mnie traktuje się jak człowieka. Niestety, boelsna prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Depeesiu a ja tak podczytywałam w wątku Agro o tych pokojach - czy to naprawdę głupi pomysł osobne domki kampingowe - oczywiście odpowiednio dobrane do otoczenia Przejrzałam parę stron z takimi domkami i to jest uważam dobry sposób na zapewnienie gościom i sobie intymności ! Oczywiście pomijam fakt działki z zabudowaniami, bo wtedy siłą rzeczy adaptuje się to, co jest!! Pomysł jest niedobry o tyle, że: agroturystyka, jak pewnie już wiesz, jest zwolniona z podatków. Ale pod pewnymi warunkami. Pokoi nie może być więcej niż 5 i wszystkie muszą się mieścić w domu zamieszkiwanym przez rolnika. Jeśli będzie tych pokoi więcej lub będą w osobnym domu - jest to już normalna opodatkowana działalność gospodarcza. Czaisz bazę? Ale jeśli weżmiesz tę drugą działkę, lepszą (zdecydowanie lepszą), to Ci podpowiem jak zrobić, żeby dobrze było, żeby wilk (czytaj: fiskus) był syty i owca (czytaj: Braza) cała, a goście zadowoleni. Tylko, że wtedy to już koniecznie proponowałabym Wam przyjazd na chociaż dwa dni, niezależnie od pory roku - żeby pogadać i sprawy omówić. Nie na wypoczynek, bo to kiedy indziej będzie. Nie da się wszystkiego tak dokładnie on line powiedzieć, musicie odżałować na pociąg i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Bobuniu nikt nie robi personalnych wycieczek do Ciebie, absolutnie!!! Zresztą, są urzędy, w których petentów nie traktuje się jak zło konieczne!! Weżmy taki UG w Lublińcu, o ile dobrze pamiętam - Frosia wspominała - podobno ludzie cuuudooowniiii!!! Ale co zrobić, jak pani za biurkiem patrzy na mnie, jak na szczura, a nie jak na osobę, której może pomóc i która tej pomocy oczekuje!!! Wierz mi, zawsze do jakiejkolwiek firmy, urzędu czy instutucji idę, to idę tam z nastawieniem, że pracują w niej ludzie i jak ludzi ich traktuję - ale nie wszędzie mnie traktuje się jak człowieka. Niestety, boelsna prawda No ja się nie gniewam ale zgadzam się z Tobą, że klienta należy traktować jak człowieka i tak też traktują klientów moi pracownicy, aż klienci zdziwieni są, że tak miło, kulturalnie, fachowo i wszyscy są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Depeesiu a ja tak podczytywałam w wątku Agro o tych pokojach - czy to naprawdę głupi pomysł osobne domki kampingowe - oczywiście odpowiednio dobrane do otoczenia Przejrzałam parę stron z takimi domkami i to jest uważam dobry sposób na zapewnienie gościom i sobie intymności ! Oczywiście pomijam fakt działki z zabudowaniami, bo wtedy siłą rzeczy adaptuje się to, co jest!! Pomysł jest niedobry o tyle, że: agroturystyka, jak pewnie już wiesz, jest zwolniona z podatków. Ale pod pewnymi warunkami. Pokoi nie może być więcej niż 5 i wszystkie muszą się mieścić w domu zamieszkiwanym przez rolnika. Jeśli będzie tych pokoi więcej lub będą w osobnym domu - jest to już normalna opodatkowana działalność gospodarcza. Czaisz bazę? Ale jeśli weżmiesz tę drugą działkę, lepszą (zdecydowanie lepszą), to Ci podpowiem jak zrobić, żeby dobrze było, żeby wilk (czytaj: fiskus) był syty i owca (czytaj: Braza) cała, a goście zadowoleni. Tylko, że wtedy to już koniecznie proponowałabym Wam przyjazd na chociaż dwa dni, niezależnie od pory roku - żeby pogadać i sprawy omówić. Nie na wypoczynek, bo to kiedy indziej będzie. Nie da się wszystkiego tak dokładnie on line powiedzieć, musicie odżałować na pociąg i już. To teraz mądra już jestem Obejrzymy te działki - i te pierwsze i te drugie - i zastanowimy sie, co dalej. A jak zajdzie taka paląca potrzeba, to na pociąg się znajdzie na pewno No normalnie, kocham Cie Kobieto!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 No proszę, wpadłam tu kontrolnie a tu takie wyznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2008 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 No proszę, wpadłam tu kontrolnie a tu takie wyznania Bo ja taka czasami "wyznaniowa" jestem Za rzadko zaglądasz, a szkoda!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 No proszę, wpadłam tu kontrolnie a tu takie wyznania Bo ja taka czasami "wyznaniowa" jestem Za rzadko zaglądasz, a szkoda!! Wpadam, tylko nic się nie odzywam, bo ja na tym agro nic a nic się nie znam. Ale podziwam odwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.01.2008 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 No proszę, wpadłam tu kontrolnie a tu takie wyznania Bo ja taka czasami "wyznaniowa" jestem Za rzadko zaglądasz, a szkoda!! Wpadam, tylko nic się nie odzywam, bo ja na tym agro nic a nic się nie znam. Ale podziwam odwagę Ale na koniach się znasz!!!! Ja o agro też jeszcze g.... wiem, mnóstwo muszę się nauczyć, ale co tam!!!! Spróbuję, przynajmniej będę robić to, co lubię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.01.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 No proszę, wpadłam tu kontrolnie a tu takie wyznania Bo ja taka czasami "wyznaniowa" jestem Za rzadko zaglądasz, a szkoda!! Wpadam, tylko nic się nie odzywam, bo ja na tym agro nic a nic się nie znam. Ale podziwam odwagę Ale na koniach się znasz!!!! Ja o agro też jeszcze g.... wiem, mnóstwo muszę się nauczyć, ale co tam!!!! Spróbuję, przynajmniej będę robić to, co lubię!!! E tam się znam. Mam tylko taka jedną cholerę na utrzymaniu i prubuje na niej jeździc Ostanio ziemia zmrożona i stoi bidula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2008 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dzieeeń dooobryyy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dzień dobry! Już nie śpisz w niedzielę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2008 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Dzień dobry! Już nie śpisz w niedzielę? Nie mam pojęcia, na ki gwizdek wstałam, ale wstałam... To chyba i na konie pojadę, bo cieplej u mnie jakby trochę - termometr pokazuje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wiedziaaaaaaaaałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wiedziaaaaaaaaałam. A jednak nie Wyszłam z psuką i ... zrezygnowałam. Temp.niby, niby, ale pi..dzi jak w ... Poza tym, co za przyjemnośc bez córci tam jechać Pojadę kiedy indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.01.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 No tak, zapomniałam, że Karo pojechała z Tatą. Jakoś niedługo mają wrócić, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.01.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wyrywaj! Tylko pamiętaj - czegokolwiek by nie powiedzieli, żądaj podstawy prawnej! I niech Ci to piszą własnoręcznie! (zabandażuj sobie prawicę na wszelki wypadek, że niby pisać nie możesz). Biurwy rzucają jakieś pomysły z sufitu wzięte i zatyka je, gdy ktoś chce podstawy prawnej. To nie ja , to świniak... Będę pisać, nawet jak trzeba, to w marmurze wyryję - podobno twardy to wszystko przetrzyma A ja właśnie jestem ...."biurwa" Myślałam, że troszkę zmieniło się podejście do urzędników bo w moim urzędzie bardzo zmienił się sposób obsługiwania klientów i to na lepsze Bobowa, ja Cię bardzo przepraszam, ale Ty chyba nie jesteś "biurwa", tylko urzędniczka. U nas w urzędzie gminy to aż przyjemnie coś załatwiać. Ludzie mili, kompetentni, petentów traktują jak ludzi! No sama radość!!! Za to w urzędzie powiatowym... czarna rozpacz i głęboka komuna! Od drzwi się czuje, że się biurwom przeszkadza, traktują ludzi jak istoty niższego gatunku i okazują pogardę na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2008 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 No tak, zapomniałam, że Karo pojechała z Tatą. Jakoś niedługo mają wrócić, nie? Jutro wracają - rano Pewnie już popołudniu córcia doprowadzi mnie do szału, ale bardzo mi Ich brakuje Słuchajcie!!!!! Śnieg u mnie spadł i ... jeszcze leży ... spadł 2 godziny temu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts