Rom 07.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Cholera po co sie odzywałem a tak by nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 W moim przypadku było tak, że ziemia dziadka leżała w dwóch gminach jednak ksiega wieczysta była jedna i działka miała jeden numer. Po podziale dopiero rozpisane to zostało na inne numery działek i inne miejscowości. Miałam z tym nielada problem bo ciągnęła mi się poprzednia nazwa miejscowości. Musiałam to prostować w sądzie. Więc jeśli Braza kupi całą nieruchomość to byc może nawet jak zahaczy o inną gminę to w ksiedze wieczystej może być jako np. nieruchomość o pow. 3,5h położona w miejscowości x gminie y bez wyszczególniania, ze ileś tam metrów przypada na inną gminę. W moim przypadku tak było więc jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.01.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Co do streszczeń, to się zobaczy. Zależy, czy posty będą dawały natchnienie do streszczania. Starajcie się od rana! Z tym butaprenem, to ja bym uważała. Szanowny Pan może go kupić, bo to w dzisiejszych czasach nie jest towar deficytowy. Jeżeli chodzi o klejenie do fotela, to zawszeć można wyjść ze spodni. Proponuję poszukać lepszego sposobu. Już miałam napisać, jaki, ale co ja się będę narażała? Zresztą przeca sama lubię tu sobie pogadać. W razie czego myślę, że mielibyście wspólny temat rozmowy z Andrzejem, bo on boleje nad moim uzależnieniem. To w końcu, jak to jest z tymi hektarami? Czemu Depeesia twierdzi, że jeden wystarczy, a Ty, że musisz mieć trzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jestem i od razu przyznaję się do walnięcia byka we wnioskach: otóż Depeesia ma rację, ale ja też, chociaż z pośpiechu i przyznaję lekkiej nieuwagi popełniłam błąd. Jest tak: - jeśli kupimy działkę siedliskowo-rolną bez zabudowań i bez pozwolenia na budowę to żeby móc wybudować na niej dom - co przecież jest motorem naszych działań - musimy posiadać 3 ha ziemi. Taka jest średnia wielkość gospodarstwa rolnego w naszej gminie tak więc, nie jest to faktycznie pic na wodę, ale:- jeśli kupimy gospodarstwo rolne z zabudowaniami, nawet w ruinie, to żeby otrzymać pozwolenie na budowę domu - bądź zaadaptowanie istniejących zabudowań do zamieszkania - musimy mieć tylko coś ponad 1ha. Przepraszam za pomyłkę, teraz już wszystko jasne! Acha, Pani w gminie raczej skłania się ku byciu urzędniczką, niż biurwą i bardzo mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 07.01.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Brazunia, a co z kalendarzem i ze zdjęciami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 No, ja mówiłam od razu, że ta druga działka, z budynkami, jest lepsza. Ty jedź ją zobaczyć, jeśli pod płotem nie ma szerokiej i tętniącej ruchem drogi powiatowej, a niedaleczko jakiś las, łąka dla koników i takie tam - brałabym. Ale najlepiej to na tym zna się Gagata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Bobuniu mieliśmy dzisiaj małe zamieszanie, nie było kiedy przejrzeć zdjęć. Jutro to zrobimy i wyślę na maila. Przepraszam Depeesiu pojedziemy - jeśli pan z biura będzie miał jutro czas to jutro. W środę mam znowu jazdę o 8.00 (boszszsz...) jadę do K-lina więc odpada. Gdyby jutrzejsze zwiedzanie nam nie wyszło to czwartek. Szukamy też na własną "łapę", tak jak radziła Gagatka - rany!! Jak tam u Niej pięknie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.01.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Ja to czekam na reaktywacje dziennika Chyba już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2008 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Maylandziu jeszcze trochę. Nie chcę tworzyć klejnej epopei o poszukiwaniu działki, bo szkoda czasu nas wszystkich, ale jak tylko coś się zacznie kroić w tym kierunku, to na pewno !!! Zresztą, jak sie uda to wszyscy na Forum będą wiedzieli - takiego wrzasku narobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.01.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Braza czekam z niecierpliwością na te wrzaski z Twojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.01.2008 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.01.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A dobry, dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.01.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A jaki tam dobry Dzisiaj od rana mnie napiep.... kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.01.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 bry Kolezanka zaspala czy jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.01.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Braza znowu pojawi sie w piżami ekoło 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A dzień dobry Jest 08.28 - pojawiam się i nie jestem w piżamie tylko w dresach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.01.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 nie jestem w piżamie tylko w dresach Mozesz to jakos udowodnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 nie jestem w piżamie tylko w dresach Mozesz to jakos udowodnic ? Aktualnie tylko słowem Szanownego - bateria w aparacie wyładowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2008 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 A dobry, dobry... Czy Ty masz Słonko gości u siebie teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.01.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 nie jestem w piżamie tylko w dresach Mozesz to jakos udowodnic ? Aktualnie tylko słowem Szanownego - bateria w aparacie wyładowana ciekaweże akurat teraz się wyładowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts