Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No pewnie, że bardzo lubię! Nie tyle sam proces rozpalania, choć też fajnie, co mieć rozpalone, mieć żywy ogień w domu i ciepło.

Ekstra! :cool:

Póki co rozpaliłam w stodolnej kuchni, lecę, bo jeszcze ostatnie zioła się dosuszają, trzeba będzie otrzeć i do słoików popakować.

Za wiele to by się nie najadło, cokolwiek by to nie było ...:cool:

Wróciłam gdy jeszcze widno było, ale nie chciało mi się wdrapywać na górę - zaczynam energię oszczędzać, za dużo jej ostatnio utraciłam ...

A co efektów bycia w ogrodzie - skopałam mu trochę tyłek :yes:

Ho ho, widzę, że postanowiłaś zrobić przedzimowe uprawy w ogródku! :jawdrop:

Zadziwiasz mnie coraz bardziej, Brazuniu, słowo daję! ;)

I czy ja Ci nie mówiłam, że pierwsze dwa lata są najtrudniejsze? :lol2:

Potem to już człowiek jakoś się przyzwyczaja, a potem to nawet... bardzo lubi... :lol2:

O rany, Depsiu, a co ja mogę uprawiać przed zimą? Mogę coś? Kopię bo lubię - nie to nie tak, po prostu stwierdziłam, że jeśli mam się brać znowu za malowanie ścian to wolę już wykorzystać ładną pogodę i coś w ogrodzie zrobić ... do głowy przyszło mi tylko "skopanie tyłka" :) Może na wiosne będzie lżej, jeśli teraz trochę to wzruszę ...?

Szczerze mówiąc ... do wielu rzeczy jeszcze się nie przyzwyczaiłam nie mówiąc już o lubieniu lub nie, po prostu, robię to, co jest potrzebne (chyba, że tylko ja uważam, że to akurat co robię jest potrzebne):lol2:

Mówiąc "uprawy" mam namyśli zabiegi agrotechniczne, czyli między innymi skopanie tyłka - tylko potem nie zagrabiaj, zostaw takie zbrylone łopatą na zimę, to mróz skuteczniej poprawi strukturę gleby. ;)

Ewentualnie możesz posiać późną jesienią koperek i pietruszkę - wiosną szybko wzejdą, jak tylko ziemia się trochę ogrzeje.

Polubisz...

Ja kiedyś nienawidziłam grzebać w ziemi. :lol2: