EZS 26.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Buty ładne ale z oficerkami niewiele mają wspólnego, poza chęciami sprzedającego. Z sieciówkami to jest efekt mylnych wyobrażeń speców od marketingu albo może właśnie badań rynku? No bo tak - asortyment w takim M&S w Polsce i Londynie to niebo a ziemia. W Londynie kupowałam dużo w H&M i były to rzeczy dla mnie, a u nas dla mnie nic nie ma - ledwie kilka wieszaków takich elegantszych, reszta dla małolatów. Może zrobili badania, że matka córce kupi a sobie niekoniecznie? W końcu w przeliczeniu na złotówki to taki H&M jest dość drogim sklepem, a w Anglii traktowałam go jako tanią niższą półkę... W stosunku do zarobków mieli ceny niskie. A rozmiarówka - to oddzielny temat. Polki mogą kupować w Niemczech, tam 42 to jest solidne 42. Za to we Francji to nasze 38. Podobnie, jak w Meksyku czy Hong-kongu. O ile Hong-Kong rozumiem, chinki są malutkie i drobne, o tyle Myksyku wcale. Ale tak sobie myślę - tam jest dużo grubych kobiet... biednych. Najwyraźniej szczupła sylwetka łączy się z pieniędzmi (jak w GB!) więc nie opłaca się szyć dużych rozmiarów dla droższych sklepów. W Zarze omal na zawał nie zeszłam - ceny OK ale rozmiaru dla mnie nie było WCALE! A, w Londynie w tych drogich butikach też nie było nic ponad 42. Po prostu osoba, którą jest stać tam na zakupy nie będzie grubsza Edytowane 26 Października 2011 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.10.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 KURWA!!! My nie jesteśmy niewymiarowe!!! ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.10.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 No co?! Niewymiarowy jest może ktoś, kto waży ponad 120 kg, cała reszta jest jak najbardziej wymiarowa! Jak idę ulicą i patrzę na ludzi, to nie wyglądam jak dziwoląg, mnóstwo babek jest podobnych do mojej sylwetki, Agduś czy Ewy!!! Jeszcze kilkanaście lat temu osoba o figurze Wero byłaby uznana za niewymiarową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.10.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Co do tych allegrowych "oficerek" to ja wiem, że one takie oficerki jak ja oficer marynarki wojennej , ale tak jakoś rzuciły mi się w oczy. Do codziennego biegania chyba się nadadzą (narazie tylko o nich myślę), ale kiedyś na pewno sobie kupię takie wypasione!!! Zamki dojrzałam później, gdy mi się do końca zdjęcia otworzyły ... limit poszedł się paść Ja jestem niewymiarowa, mam problem ze spodniami, psia krew!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.10.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 (edytowane) No z tymi rozmiarami to granda jest, ale chyba Ewa ma rację. Gruba = biedna, więc nie stać jej na zakupy u nas = nie będziemy dla niej szyć. Jeno w Polsce to tak nie działa i znam wiele osób, które stać na zakupy w Zarze, Carry, H&M itp, jeno tam niczego na siebie nie znajdą. Znaczy w H&M to jeszcze, bo sama widziałam tam bluzki koszulowe w rozmiarze 44, a nawet chyba i 46. Nie potrzebuję jakichś szczególnie eleganckich ciuchów, więc widzę tam często rzeczy, które by mi odpowiadały. No ale tanio też nie jest.Racja też, że Matka-Polka prędzej córce kupi coś odlotowego niż sobie (chyba, że stać ją na kupienie dla obu).A Wero jest też niewymiarowa - ma długie ręce i trudno kupić dla niej kurtkę. Spodnie też często bywają za krótkie. Że o butach nie wspomnę.Trzeba mieć 170 cm wzrostu, rozmiar S, buty 37 - 39. W sumie tylko rozmiar mi się nie zgadza... A Wero tylko rozmiar się zgadza... Edytowane 27 Października 2011 przez Agduś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 A krawcowe wyginęły...... Moja koleżanka szyje kostiumy na miarę, bo ma za dużą róznicę biodra/pas. A jest szczupła i wysoka więc wszystko powinno być OK. Niestety, jest przy tym kobietą a nie chłopczycą. No i ta koleżanka ma krawcową, 70 lat, i twierdzi, że o zdrowie własnej babci nie dba tak bardzo, jak o tą krawcową. Bo jak ona przestanie szyć, to mogiła. Owszem, jest wiele punktów przeróbek, ale oni tylko biorą rzeczy proste i szybkie a kasują wcale nie mało. ja chciałam sobie wymienić podszewkę w futrze, to "nie opłaca się" bo pracy za dużo, nawet jak zgodziłam się na cenę 350 zł! No futro warte jest znacznie więcej i używam go na okazje, ale że na okazje to z brudną podszewką nie da rady. Wyprać też nie. A wymienić to za duża praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Znaczy albo trzeba zrezygnować z wyszukanej elegancji (nie mam na myśli futra), albo nauczyć się szyć. Mnie łatwiej będzie z tej elegancji zrezygnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAGODA 51 27.10.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ewa podszewkę w futrze powinien Ci wymienić kuśnierz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.10.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 sęk w tym, ze żadnego wokół nie widzę!Trzeba by do miasta się wybrać i pochodzić, może jakiegoś znajdę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 27.10.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ja jestem niewymiarowa, mam problem ze spodniami, psia krew!!!! ale za to jesteś bogata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.10.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Trzeba mieć 170 cm wzrostu, rozmiar S, buty 37 - 39. W sumie tylko rozmiar mi się nie zgadza... No własnie - mam dokładnie tak samo! Nawet przekraczam normę wzrostu o 2 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.10.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Brazunia, wpadam zapytac o mail ktory mialas wyslac i jakos nic jeszcze nie doszlo Wrzuc na skrzynke, to popchne dalej No własnie - mam dokładnie tak samo! Nawet przekraczam normę wzrostu o 2 cm! Depsia, to mamy te same 172 cm, no i mnie jakos udaje sie byc w normie S i z butem 38/39 Gdzie pojde, tam wieszaki pelne ciuchow i kazdy wrzeszczy "kup mnie, kup mnie" Kobietki, ja wiem ze Wy jestescie jak najbardziej w normie wagowej, ale zartow nie ma. Prawie 60% Polakow ma nadwage i sprawa pogarsza sie z kazdym rokiem. Nie trzeba miec sokolego wzroku, aby dostrzec ze juz male dzieci sa za pulchne i za malo ruchliwe, ale za to ZAWSZE ze slodkim batonikiem lub soczkiem w tlustych lapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.10.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Noooo, co do dzieci to ja mam sumienie BARDZO czyste.Batonik to widziały może raz w miesiącu, chipsów w ogóle, a jakiekolwiek słodycze były taką rzadkością, jak w PRL-u pomarańcze czy banany. Rarytasem i nagrodą był sok marchwiowo-bananowy. Kubuś jakiś czy coś takiego.I tak rzadko, jakoś nie było fajerwerków.Nie znali tego pożądania, bo nie byli nauczeni, od początku słodycze były uważane i pokazywane jako szkodliwe i niezdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ech, u nas mąż nie może żyć bez słodyczy. A nie tyje!!! no, przynajmniej nie wiele. To samo bylo z jego mamą. ja młodą ograniczam, ale co z tego... Przychodzimy do domu a tam pół słoika miodu i pół majonezu brak. Kłódkę na szafkę założyłam. Serio!No i po tej capoeirze jakby młodej troszkę ubywa. Zobaczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 29.10.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Jeszcze chwila, a i kłódka nie pomoże, kupi sobie własne produkty. A tak poważnie - dobrze, że zaczęła ćwiczyć, jeśli jej ubywa, to niech tak zostanie, do pewnych granic oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2011 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie mam pojęcia, o co kaman, ale chyba wczoraj posta napisałam i ... go wcięło, nożesz qurna,!! Nie przepadam za słodyczami, Młoda lubi, ale bardzo się stara ograniczać, twierdzi, że ma oponki ... hmmmyy ... ciekawe, w którm miejscu ... Wieczorek, sypialnię znowu przemalowałam Amberciu, pchnęłam linka, daj znać czy dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 29.10.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Wieczorek, sypialnię znowu przemalowałam Czy Ty aby nie posiadasz nadmiaru energii???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.10.2011 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Nie Łosiczko droga, o nadmiar to siebie raczej nie posądzam ... ta aktywność wynika raczej z zaburzeń mojej gospodarki energetycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 30.10.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 KURWA!!! My nie jesteśmy niewymiarowe!!! ... jak Cię mogłem objąć swemi krótkimi rencami to jesteś wymiarowa jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.10.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 ta aktywność wynika raczej z zaburzeń mojej gospodarki energetycznej Matkoboskazktóregokolwiekbądźkościoła...ZNACZY SIĘ, ŻE WYKONUJESZ TE WSZYSTKIE PRACE, BO CI ZIMNO????:jawdrop: Pozdrówka BTW Mam już upatrzonego zwierza i się próbujemy zakolegować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts