Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam na myśli, że trochę sosny kominkowi nie zaszkodzi. Przynajmniej mojemu nie szkodzi.

Ale moze ja mam nietypowy? Tym bardziej, że jest fabrycznie przystosowany do węgla kamiennego również...

Jamles, dlaczego niezdrwa? że kac czy tak ogólnie? Bo mi się wydawało, że aronia włśnie zdrowa jest.

(...)a sosny przeca nie wywalę... Poza tym, głównie dąb w użyciu więc mnie nie straszcie...:D

...a ta sosna to do pieca też się nie nadaje, czy tylko kominek taki delikatny?;)

Ja tam wiem, że największą zbrodnią dla przewodów kominowych jest mokre drewno. W piecu ma się spalać bez fajerwerków, co najwyżej może cichutko potrzaskiwać - wtedy drewno jest dosuszone.

I moja kobieca intuicja mówi mi, że lepsza sucha sosna od niedosuszonego dęba:D

Sie tu nie smiac ... w kazdym "Onym" jest pierwiastek kobiecy i w kazdej "Onej" kawal faceta ... i jakby ewolucyjnie wiecej i wiecej ... wszak nie tylko na zwierzyne polujemy, do jaskini ja przyciagamy, ale tez w stadle przewodzimy, organizujemy, dyscyplinujemy ... Tak mysle, ze nie jeden "on" ma z ta ewolucja jakby lepiej :p

Ty się Yetuś nie śmiej bo to bardzo prawdopodobne. Przeca drzewiej kobiety zazwyczaj były kurami domowymi ...

A teraz oceńcie sami - czy to ja się czepiam, czy sąsiad dał ciała - oto część tego, co mi kompletnie nie pasuje z całej przyczepy drewna. To co mi pasuje już w drewutni

Gałązki mniejsze - ręka w nadgarstku (moja)

2012-01-15 12.11.04 [800x600].jpg

Gałązki trochę większe - ręka w bicepsie (prawie moja) 2 ujęcia bo na dwóch stosikach odłożone. Te najgrubsze, widoczne na dole się nie liczą, na upartego mogą być.

2012-01-15 12.11.39 [800x600].jpg

2012-01-15 12.11.15 [800x600].jpg

I owa nieszczęsna dyskusyjna sosna. Za nią widać pieńki takie w sam raz do kominka albo i większe.

2012-01-15 12.11.24 [800x600].jpg

Drewna do kominka takiego, jakiego bym sobie życzyła jest tak około 2 razy tyle, co sosny, z czego 3/4 to brzoza.

Za wszystko zapłaciłam 650zł.

No to w końcu ja się czepiam, czy jednak coś jest nie tak ...??

Edytowane przez braza

No chyba nie tak... A ile tego drewna zamawiałaś? Bo u nas jest m3 po ok 140zł ( już gdzieś widziałam).. więc za tą kwot miałabyś ponad 4m3... więc i sporo, a ja tu za bardzo takiej ilości nie widzę, ale i też się nie znam...

Sosna.... hmmm ja jakbym miała kupować to bym jej nie kupiła....