DPS 02.03.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A to łobuziak jeden! I pewnie doskonale wie, że wszystko mu wolno, bo ma tyyyyle uroku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 moj Kastos z alkoholi to ma tylko faze na bombardino, normalnie sie wydziera jak ja pije, bo on przeciez tez chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Braza, ja też myślałam, że moje dziecię do ziemi niezdatne. Ale w ub roku na próbę poprosiłam o pomoc. Żeby mi grządkę oczyściła. I aż zbladłam z wrażenia, bo pruła przez pole jak traktor! Ja bym tą grządkę pileliła 3 dni, ona opitoliła w 3 godziny. No, nie że lubi, ale miała pomóc, to pomogła. Ci młodzi mają duuużo energi, trzeba to wykorzystać Brazowa latorośl chyba jest zbyt podobna do mojej pierworodnej, która ma w takich sytuacjach naturę głęboko refleksyjną: "A po co właściwie pielić? Nie można trawy wszędzie posiać? To bez sensu jest! I męczące! A marchewkę można kupić w sklepie!..." I dalej w ten deseń przez dwie godziny w zależności od nastroju albo wyrywając w tym czasie trzy chwasty z wielkim obrzydzeniem, albo patrząc z jeszcze większym, jak ja to robię. a jak myslisz? Niestety chlopiec jest trunkowy A odkad nauczyli go swobodnie poruszac sie NA barze w pabie, to nie ma zmiluj ... trzeba pilnowac drinkow, w szczegolnosci z martini i slodkich likierow Jak to się robi? Wszystkie moje zwierzaki były abstynentami. No, niektóre konie gustowały w piwie, ale konie nie były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 02.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ambercia pilnuj, bo będziesz musiała go do AA zapisać Inka też lubi słodkie alkohole... A któregoś roku byliśmy na Homolach i był tam koń, który spijał od wszystkich piwo.. jak nie dałaś to podchodził od tylu i w tyłek podgryzał... Po kilku browarkach chodził i nogi mu się baaardzo plątały... Wszyscy mieli ubaw po pachy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.03.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A feee, niewinne zwierzęta rozpijacie, Wy paskudy! http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g055.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.03.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 oj tam zaraz rozpijamy, bombardino ma wlasciwosci leczniczo-uspokajajace:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 02.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 A feee, niewinne zwierzęta rozpijacie, Wy paskudy! http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/g055.gif Paskudy , jak tak można... Dobrze, że Grejduła nie pije, bo przy tych gabarytach to bym zbankrutowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 No własnie, i w ogóle jak można! Braza, leć dzisiaj rób zdjęcia świerka, bo piękne słońce będzie! Zaraz idę coś robić na dworze, aż żyć się chce od razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 dobrze, że temat "porcelanowy" się trochę "rozwinął": A wyobraź sobie Pawełku moja mama ma dokładnie taki sam serwis do kawy - czarny ze złoceniami - i kupiła go - w czasach głębokiego socjalizmu normalnie w sklepie.... ... ... mój zestaw jest zielono złoty, również jest prezentem ślubnym dla mojej mamy:) uwielbiam go napisałem bowiem: ... ... jeden z nich (właśnie ten złocony) ma ponad sto lat i był prezentem ślubnym dla mojej Babci od Jej Mamy (pochodzi z seri w której wyprodukowano tylko 1000 takich zestawów z nr-em 779) ... drugi to już "współczesna produkcja" - ma dopiero około 70-ciu lat i był prezentem ślubnym dla mojej Mamy od mej Babci.... ... ... coś popierdzieliłem ... pomyślałem sobie Zadzwoniłem do Mamy i okazało się, że: - po pierwsze primo - ten złocony to przezent ślubny dla moich Rodziców (od Ciotki ... z czasów "głębokiej komuny" a jakże, rok 1952 - seria i reszta się zgadza) - po drugie primo - z drugim wszystko w porządku - po trzecie primo - istnieje jednak trzeci zestaw (ten ponad stu letni) ... również przypadł mi w udziale, ale jest jeszcze w Polsce, w mieszkaniu mojej Mamy - tylko po jaką cholerę mnie ten trzeci, jeżeli z dwoma nie mam co robić - a spadkobierców przeca ni mom ... jakaś "zakawowana" skleroza mnie dopadła czy cóś ps1 - moja kawa "bez dodatków" jakoś mi nie smakuje ... i jeżeli już piję "coffee" poza domem, to tylko na szybko espresso (z cukrem jako jedynym dodatkiem) ale tylko jedno ps2 - mój Kleksik również trunkowem buł piwko (Porterek) uwielbiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.03.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ooooj, pewnie w rodzinie znajdzie się ktoś o czułym sercu, kto chętnie zaopiekuje się serwisem. Jakbyś chciał sprzedać, to chętnie przygarnę! Ale myslę, że zechcecie zachować tę pamiątkę rodzinną, warto takie przedmioty z pietyzmem przechowywać. Braza chyba do dzisiaj w tym ogrodzie siedzi, nie zauważyła, że dzień minął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.03.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Muszę poszperać na strychu. Ten temat przypomniał mi, że gdzieś przecież jest serwis, który stał u babci na półce za szklanymi drzwiczkami - taki biały w niebieskie kwiatuszki. Pewnie też babciny prezent ślubny, czyli tużprzedwojenny. Moja mama dostała sześć serwisów kawowych jako prezenty ślubne. Widać goście się nie dogadali. Część się wytłukła, część pewnie jeszcze jest u mamy w szafkach. Niektóre nawet pamiętam. Takie nowoczesne kolorowe filiżanki w pionowe paski i wysoki wąski dzbanek na przykład.A ja darzę sentymentem te do niczego nieprzydatne kieliszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 ... A ja darzę sentymentem te do niczego nieprzydatne kieliszki. Jeżeli to te: ... Ja mam dwa pamiątkowe kieliszki z mieszkania dziadków. Ponoć przedwojenne jeszcze "szampanówki", ale takie na dawną modłę, bo na wysokich nóżkach, płytkie i szerokie. Za to ładne. ... ... to jak najbardziej przydatne ... do nastrojowej kolacji "we dwoje" przy świecach, stosownej muzyce z tamtych lat ... echhhhhhhh ... w ostateczności możesz miast szampana, podać w nich jakiś wykwintny deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.03.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ojj to ja też bym zaadoptowała taki serwis.. ojjj baaaardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.03.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 ...Jakbyś chciał sprzedać, to chętnie przygarnę! ... Ojj to ja też bym zaadoptowała taki serwis.. ojjj baaaardzo ... daliście mi pomysła ... jeden z nich (najpewniej ten "złoty"), wystawię na jakiejś dobroczynnej, "forumowej aukcji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Jeżeli to te: ... to jak najbardziej przydatne ... do nastrojowej kolacji "we dwoje" przy świecach, stosownej muzyce z tamtych lat ... echhhhhhhh ... w ostateczności możesz miast szampana, podać w nich jakiś wykwintny deser I to by był bardzo dobry deser, bo porcja malutka by wyszła. Podobno najlepiej smakują pierwsze kęsy, później się je tylko z łakomstwa. Chyba jednak za bardzo je lubię, żeby ryzykować rozbicie. Mają naprawdę dłuuuugie nóżki. Stoją sobie w jedynej malutkiej witrynce (bo tak wogle, to nie podobają mi się ogromniaste domowe wystawy szkła, porcelany i kryształów za szkłem) przed innymi użytkowymi kieliszkami i ponad przyszłą zawartością tychże i przypominają pokój u dziadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 04.03.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Sipatka masz cavaliera????? Nooo przefajowskiego cavaliera Karola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.03.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Psiaki bomba!!! Moja psuka ma ochotę taczką powozić ... tylko dlaczego za koło łapie???? Na pole sobie wyszłam - dwa dni próbowałam zrobić jakieś porzadki. Częściowo się udało, ale dużo jeszcze przede mną. Byłam tak złąchana, że nawet mi się myśleć ani chcieć nie chciało:no: Nie mam żadnego "przedwojennego" serwisu ... idę się utopić!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.03.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nie mam żadnego "przedwojennego" serwisu ... idę się utopić!!!! Wstrzymaj się Kochana, gdyż woda jeszcze za zimna... Kataru dostaniesz i zobaczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 No Łosia rację ma bezwzględnie - utopić?W takiej lodowatej wodzie??? Cóż za pomysł, a fe!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 w sumie moge dolaczyc do posiadajacych serwis, moze nie az tak wiekowy jak powyzej opisane, dostalam od tesciowej, ktora z kolei go dostala od swojej mamy. skad miala babcia tego nie wiemy. wiec lekko liczac moze miec 40-50 lat. ladny w maziaje bezowe pokryte lakierem jakby macicy perlowej. filizaneczki male jak do espresso, musze obfocic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts