Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odpowiadam od końca:

- kaloszki nabyłam na Allegro - mnogo ich i w cenach różnistych!

- gazetowe są cudnej urody, ale gdy pomyślałam, ile razy będę musiała je myć, żeby zachowały tę cudną urodę dałam spokój.

- nie znoszę parasoli, dlatego zawsze kupuję kurtki z kapturami, kalosze mi nie przeszkadzają,

- TAR-cia dzięki za cynka o inspiracjach. Twoje propozycje dały mi wiele do myślenia, rozmawiałam już z ogrodnikiem o Tamaryszku:)

Wczoraj dokonałam zakupy calii, funkii i różnych kolorów dalii, ale u mnie ciągle zimno, psia krętka!!!

Ale gdyby tak ktoś wpadł na pomysł kaloszy na szpilkach...to kto wie ;)

Mówisz i masz:

http://z2.figa.pl/z2.figa.pl/111277687737f192e20856ab8c429aab.jpg

http://m2.m.staticedi.com/c/b26/193bb_m_950_600_0_0_0_0_0_0_0_b26aeb24f4e718ff4b262ab2ab451fce.jpg

http://z4.figa.pl/z4.figa.pl/8e6d54f6f4c73c8242a67084b63fbdf0.jpg

http://fashionvictime.pl/wp-content/uploads/2010/11/christian-dior-bottes-pluie.jpg

miałam kiedyś przywiezione z DDR kalosze na prawdziwej, choć nie za wysokiej szpilce. Może nie bardzo stabilne były, ale chodzić się dało, a jaki bajer! Niestety, nie można było w tamtych czasach mieć wszystkiego, kolor miały nieco wojskowy, zgniłozielony :)

Odpowiadam od końca:

- nie znoszę parasoli, dlatego zawsze kupuję kurtki z kapturami, kalosze mi nie przeszkadzają,

u mnie ciągle zimno, psia krętka!!!

Mam dokładnie tak samo... tylko kaptur... parasol dla mnie jest złem koniecznym :(( śluby i takie tam...)

Kaloszki i insze woderki są w pewnych sytuacjach niezastąpione :yes:

Jeśli łaknienie kolorów innych niż zielony jest bakcylem ogrodowym, to tak, złapałam go:) Wszystko, co ma inny kolor jest w tej chwili przeze mnie bardzo porzadane! Dalie tak mnie zauroczyły, że jestem w stanie się poświęcić i je wykopać na zimę - przypominajkę o wykopaniu mam w telefonie na stałe :D

Całe pół dnia spędziłam w mieście! Pojechałyśmy z moją ulubioną Sąsiadką naładować baterie ... przy okazji zrobić jakieś cywilizowane zakupy ;) Nawet makaron kupiłam inny, niż dostępny w tym grajdole oddalonym o 9 km ode mnie! I kaloszki przyszły! Świetnie wyglądają, będę szpanować we wsi na całego:yes:

Ja mam tak samo plus grubą łydkę. Kupno butów to mordęga :(

Teraz potrzebuję szpilki do pracy, bo mi się rozleciały nieco, chodzę, przymierzam i nic nie mogę trafić (dodam - w rozsądnej cenie)..

póki co jestem zdana na szpitalne "zdrowotne", które do kostiumu wyglądają przepięknie a fartucha nie lubię.

Ja na szczęście mogłam zrezygnować z butów typu szpilki i inne takie. Szukając nowych kieruję się, ku zniesmaczeniu małżonka, w stronę wygodnych trepów w typie sportowo-turystycznym. No mam jakieś od wielkich dzwonów zakładane, ale tych nie używam do pokonywania przestrzeni, tylko do wyglądania.

A ja znów muszę oblecieć też sporo sklepów, i naprzymieżać sie butów, bo z wieeelu wyjeżdża mi stopa przed buta... mam tak szczupłe stopy, że masakra.. czasami musiałam kupić za małe byty, żeby z nogi mi nie spadły, a to wiązało się z tym, że palce bolały... Ot kwadratura koła...

Ja za to bardzo lubię balerinki i to najlepiej jeszcze z paskiem bo raz, ze wygodne, a dwa, że pasek buta trzyma..

Latem klapki.. uwielbiam klapki, lecz często z niektórych wyjeżdża mi połowa stopy przed buta...

Sprzedawczynie się dziwią, jakie mam szczuplutkie nogi i stopy...

No i te szczupłe nie są dobre i te ciut szersze też...

Mam szczupłe stopy, bardzo wysokie podbicie, dodatkową kostkę poniżej "normalnej" na zewnątrz stopy i tzw. stopę wyżłobioną w wersji hard core. Moje rekordy to nasiąknięte krwią espadryle i sandałki, które obtarły mnie robiąc w sumie ponad trzydzieści bąbli na obu stopach. Niektóre buty obcierają mnie już w trakcie mierzenia w sklepie. A ile par butów oddałam po kilku wyjściach!

Arnika, też mam bardzo szczupłą stopę, i problem z klapkami które mają odkryty przód,

stopa wyjeżdża.

I też butów nie kupię bez mierzenia.

Muszę sprawdzić, czy dobrze się układają, czy nigdzie nic nie uwiera.

I często te, które mi się bardzo podobają nie nadają się do noszenia.

Poza tym, nie lubię biegać po galeriach, więc dwa razy w roku wiosną i jesienią

zastanawiam się nad tym, jakich butów potrzebuję i kupuję kilka par na raz, żeby mieć z tym spokój.

AGP, te ostatnie kaloszki, brązowe, to elegancjafrancja.

Braza, jeśli kupione dalie posadzisz już w donicach, zaczniesz podlewać,

to po przesadzeniu do gruntu w maju, będą na tyle duże, że zakwitną latem, a nie jesienią.

Warto. Uwielbiam dalie :)

Poza tym, nie lubię biegać po galeriach, więc dwa razy w roku wiosną i jesienią

zastanawiam się nad tym, jakich butów potrzebuję i kupuję kilka par na raz, żeby mieć z tym spokój.

No prosze to tak jak ja, tyle ze ja ostatnio tylko przez neta zamawiam - ostatni zakup 5 par, mam zalatwiona wiosne i lato, a jesienne sa jeszcze w formie wiec nie bede musiala nic dobierac :D

No ja mam z kolei jak Ewa - mam masywne łydki i nie mogę za diabła znaleźć ładnych butów na niezbyt wysokim obcasie, w które w dodatku zmieści się moja krótka i szeroka stopa. :(

Ale i tak mamy dzisiaj przepiękny dzień! :D

Ładnych butów, tzw."na wielkie wyjście" nie kupiłabym bez mierzenia, ale kaloszki to mogę. Okazały się być ciut przyduże, ale co tam, na wybieg w nich nie idę :lol2:

Tola, a jak zakwitną latem to czy do jesieni sił im wystarczy? One dlatego tak mnie zauroczyły, że jesienią dają kolorystycznego kopa!

Ale było pięknie!!! Mam nadzieję, że i jutro tak będzie - może w końcu coś w ogrodzie zrobię ...