EZS 18.03.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Braza, mam doświadczenie z pperukowcem. Tak mu u mnie dobrze, że rośnie jak głupi i sam z siebie sie rozmnozył Rośnie w pełnym słońcu i na przepuszczalnej glebie (górce pobudowlanej usypanej głównie z piasku, w dołku z czarnej ziemi). Widocznie tak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 19.03.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ewa, u nas, we Wrocławiu, rósł w dokładnie takich samych warunkach Dokładnie. Górka usypana z pozostałości poremontowych (czystych) i gruz (ceglany). Obsadziliśmy ja roslinami, każda dostała dobrej ziemi na dzień dobry. Wszystko pieknie rosło a perukowiec na samej górze, rósł jak dziki i był piekny. Znalazłam nawet fotkę tej gorki ( w lewym górnym rogu, z przodu porobilismy siedziska "amfiteatralnie"), ale perukowca nie widać niestety, nie załapał się w kadr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 19.03.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Ooooo, to jest szansa, że i u mnie będzie mógł rozwinąć skrzydła, toż wkoło praktycznie sam piach i jakieś smętne ilości ziemi. A skoro mu tak dobrze na gruzie, to ... załatwione, trochę i tego się uzbierało! Zaczynam podejrzewać, że kamienie rosną na grządkach i się rozmnażają - w jaki sposób się rozmnażają, nie wiem, ni podglądałam. Mam taką jedną grządkę przy tarasie: od dwóch lat przekopuję ją regularnie, wywalam kamienie po to tylko, żeby w następnym roku zbierać je kto wie, czy nie w większych ilościach Jak one to robią, do cholery???? Dzisiaj nie zrobiłam nic, niby słonecznie, a piździ jak na dworcu w Kielcach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.03.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Wiesz co? Mam silne podejrzenie, że Ty rację możesz mieć z tym rośnięciem. U nas na polu odkąd pamietam ( a pamiętam to pole ponad 20 lat) ciągle są. No chyba, że jakieś wredne krasnoludki ciągle je przynoszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 U nas wczoraj tez gwizdało i to takim zimnym, północnym dmuchem.. A dziś pięknie .Pies uznał, że wstajemy o 6.00, więc dzięki niej wysłuchałam ptasiego koncertu na dzień dobry! Tylko szkoda, że spać się chce........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.03.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Dziewczynki, hmmmm... jak by tu powiedzieć???? Z tymi kamieniami... słyszały Wy może w szkołach o sile odśrodkowej:p???? Gagata kafe se trzaśnij może śpioch przejdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.03.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Trzasłam se. Jansa sprawa. Lepiej jest. Najwyżej pójdziem wcześniej spatki...:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Odśrodkowej, odśrodkowej... Czy Ty myślisz, że Ziemia to karuzela...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 ... Zaczynam podejrzewać, że kamienie rosną na grządkach i się rozmnażają - w jaki sposób się rozmnażają, nie wiem, ni podglądałam. Mam taką jedną grządkę przy tarasie: od dwóch lat przekopuję ją regularnie, wywalam kamienie po to tylko, żeby w następnym roku zbierać je kto wie, czy nie w większych ilościach Jak one to robią, do cholery???? ... ... rozmażają się przez "podział" ... niczym "pantofelki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 20.03.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 W jakimś sensie tak, przeca się kręci :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.03.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No kręci się właśnie, kręci! I dlatego kamienie wyłażą na powierzchnię. Alem mondrowata, nie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2012 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No mądrowata taka jesteś, że aż mnie zatkło z wrażenia! Ja sobie nie życzę tego odśrodkowania w moim ogrodzie!!! Zimno u mnie jak cholera! Miałam dobre chęci coś posiać, a tylko jednej grządce rabatę skopałam i róże podcięłam; róże albo się odwdzięczą, albo zemszczą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.03.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 wiosna, wiosną ale ten wicher mnie juz wpienia:mad:, co z tego ze swiecilo slonce,gdy pizdziawka jak na uralu:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.03.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Phi, też mi karuzela... Podobnie jak Braza, nie życzę sobie na moim polu! U nas wiatr nie taki silny, w sumie ciepło, ale poczekam do kutra, będzie jeszcze cieplej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.03.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 To se wyłączta tą karuzelę Też miałam wielkie plany ogrodowe, tak weekend ładnie nastroił, a tu zimno jak cholera, wieje mało łepa nie urwie, wrrrryyyyy:mad: ...a na sianie to nie za wcześnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.03.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 U mnie nie wieje, ale zimno jak cholera. Chrzanię prace ogródkowe. Okopałam się w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 20.03.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No kręci się właśnie, kręci! I dlatego kamienie wyłażą na powierzchnię. Alem mondrowata, nie????? Za to ja to taki gooopi jestem - na dno stawu nurkowałem i kamienie wyciągałem, żeby bosą nogą nie przydzwonić. Ale w tym roku będę mądrzejszy - ponton se na wodę spuszczę i spokojnie poczekam, aż siła odśrodkowa te kamory na wierzch powyrzuca (...)tak weekend ładnie nastroił, a tu zimno jak cholera, wieje mało łepa nie urwie, wrrrryyyyy:mad: ...a na sianie to nie za wcześnie??? To już sami musicie zdecydować, ale skoro was tak "weekend ładnie nastroił" i oboje chcecie... to pewnie w sianie nie zmarzniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.03.2012 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Yetek, a gdzież Ty się podziewałeś, psia krętka???!!! A jak bedziesz w tym pontonie, to uważaj, żeby Ci ta siła odśrodkowa kamieniami pontonu nie rozpier....!!! No w tym miesiącu to pokazałyśmy z Córcią co umiemy - nie mam już limitu!!! Internet działa jak ślepy żółw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.03.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Oj, Yetuś, Yetuś... no to se poczekasz:wiggle:... w tym pontonie:rolleyes:... I nie zbereźnikuj mi tu, siano krowy zjadły!!! To o koperek chodzi i jego sianie, a nie "na sianie"... głodnemu to zawsze:rolleyes:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.03.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 No to chyba foruma 24 h na dobę czytałaś, że limitu nie masz! Oj, Pirate Bay... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts