DPS 22.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 O matko, byka macie?! Masz oborę?! Hodujecie?! Wow, to już naprawdę rzadko na wsiach, żeby indywidualni rolnicy hodowali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.03.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 :cool:macie:yes: U mnie na 132 stronie pokaz jego mości i jego groźności:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.03.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A jeszcze... oborę mom... ale krowy w niej nie mieszkają ino samochód:wiggle: I my żadne indywidualne rolniki... pośmajdani pasjonaci raczej, trochę się w wieś bawimy, a nasze krowy służą do.............................. psitulania:D ...kury zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Braza, Ty idź zobacz, jakiego ona ma byka - miziaka, może też sobie zafundujesz, żaden pijany sąsiad już NIGDY by się nie odważył Was niepokoić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.03.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 fajny byk ....... pierwszy raz, chyba widziałem takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.03.2012 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja widziałam to całe prześwietne towarzystwo, nie wspomnę o Lejdi, której chyba się trochę naraziłam ... no ale mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone! Cebulę posadziłam taką najprawdziwszą, do żarcia!!! Myślę, jakie krzaczory by tu jeszcze dokupić - na pewno będą tamaryszki i perukowce, ale co dalej? Szał kolorów mnie opętał!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 podrzucam nowe pomysly na ogrod w cieniu , moze cos sie przyda (zapozyczone od Elfir oczywiscie)http://www.gardensofricecreek.com/shade.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Pęcherznicę kup, sa zółtolistne i czerwonolistne, śliczne i niewymagające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.03.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 i tawuły tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.03.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Pęcherznicę kup, sa zółtolistne i czerwonolistne, śliczne i niewymagające. trzeba ciąć ze dwa razy w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja polecam, do tego co powyżej, bo tez i pęcherznicę i tawuly miałam, bardzo wdzięczne - rosną same! - poleca DERENIA SYBERYJSKIEGO. Zobacz w necie - ma piękne, czerwone całą zimę! pędy. Będziesz miała kolor cały rok. Miałam go we Wrocku, mam i tu, jest super i rośnie jak dziki. A późną jesienią ma białe owocki, po które przylatują różne ptaszki i jest kino za darmo tylko trzeba mieć wstrętne kocurzyska na oku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 (edytowane) Edytowane 23 Marca 2012 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.03.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 trzeba ciąć ze dwa razy w roku Może u Ciebie, jak wychuchane i wypieszczone! Moje rosną samopas, to raz na dwa lata najwyżej, a jedna (mam dwie) wcale, bo na takim kawałku rośnie, że ledwie daje radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 23.03.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 No pewnie, bez przesaaady. Ja przycinam raz na rok, dla sportu bardziej niż z jakiejś palącej potrzeby Ale jak kto LUBI ciąć - jest co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 23.03.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ten dereń to może mieć też kolorowe listki jakby kto chciał, sibirica variegata - żółte obrzeża, elegantisima - biało zielone listki ma, sphetti (nie wiem jak to się pisze) - prawie cały żółty... i wszystkie mają czerwone badylki zimą. Tylko nie szukaj syberyjskiego to dereń biały a sibirica to imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 czy taki dereń duży rośnie? mam w grupce sosnę himalajkę bardzo jaskrawo zielona, klona czerwonego z przodu (małego) i potrzebuję czerwonego tła dla sosny. Może taki dereń by się nadał ? Sosna wolnorosnąca jest (a przynajmniej w praktyce) a jak wreszcie urośnie to będzie łysa na dole, więc taki dereń przy niej byłby jak znalazł Arctica, czytuję cię od poczatku istnienia, ale przerwy za długie robisz i co już już mam się odezwać, to przerwa. A potem nadrabiam zaległości i... przerwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Może u Ciebie, jak wychuchane i wypieszczone! u mnie nie ma wcale, były, wyjechały, jak były to raz w roku ciąłem, sąsiad raz w ciągu chyba 6 lat ..... antyreklama pęcherznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2012 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Ja swoje kocham bardzo - piękne są i niewymagające! Dereń w dobrych warunkach dorasta do 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 24.03.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Mój ma bardzo długie pędy, w różne strony, ja takie zostawiam, bardzo mi się taki własnie podoba, ale ja go mam na przodzie grupy roślin i nie ma być mocno zagęszczony, żeby ich nie zaslaniał tylko stanowił taki akcent. Ale bardzo go lubię U mnie on jest w formie długich pędów, w luźnym układzie, na różne strony, takie czerwone krechy Natomiast gdyby go konkretniej przycinać to pewnie by wyglądał bardziej jak na fotce powyżej (gęsta grupa czerwieni). Rośnie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 24.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Dereń w dobrych warunkach dorasta do 2 metrów. Więcej Depsiu, więcej... w górę do trzech a w szerz jeszcze więcej:yes: czy taki dereń duży rośnie? mam w grupce sosnę himalajkę bardzo jaskrawo zielona, klona czerwonego z przodu (małego) i potrzebuję czerwonego tła dla sosny. Może taki dereń by się nadał ? Sosna wolnorosnąca jest (a przynajmniej w praktyce) a jak wreszcie urośnie to będzie łysa na dole, więc taki dereń przy niej byłby jak znalazł Arctica, czytuję cię od poczatku istnienia, ale przerwy za długie robisz i co już już mam się odezwać, to przerwa. A potem nadrabiam zaległości i... przerwa Ojej!!! Nie wiedziałam... muszę sobie czasami udowodnić, że nie jestem uzalezniona:D No i budowa się już daaawno skończyła, a to bądź co bądź forum budowlane:rotfl: Na razie jestem:D Dereń urośnie jw. ale czerwonym akcentem to on nie będzie, tylko łodyżki ma czerwone. Łatwo, szybko i przyjemnie na czerwono to jak dziewczyny już pisały pęcherznicę diabolo polecam, albo berberysa Atropurpurea. Tylko ta himalajka to początkowo może i nie za szybko rośnie, ale jak zacznie to szybciutko będziesz miała rabatkę "pod himalajką":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts