TAR 24.03.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 (edytowane) czy taki dereń duży rośnie? mam w grupce sosnę himalajkę bardzo jaskrawo zielona, klona czerwonego z przodu (małego) i potrzebuję czerwonego tła dla sosny. Może taki dereń by się nadał ? Sosna wolnorosnąca jest (a przynajmniej w praktyce) a jak wreszcie urośnie to będzie łysa na dole, więc taki dereń przy niej byłby jak znalazł deren nie trzymany w ryzach bardzo szybko sie rozrasta i zaglusza inne rosliny, taki dzikus jak bez czarny czy lilak , musi byc ciety , a z czerwieni to ladne sa perukowce, bez czarny odm. Eva, w/w berberysy, pecherznice diabolo, moze brzoza czerwonolistna, przy sosnie ladnie wyglada tez buk czerwony Edytowane 24 Marca 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 No to nie wiem, co Wy macie za derenie, mój ma jakieś 10 lat i dopiero w ostatnich dwóch - trzech latach zaczął bardziej sensownie rosnąć. Teraz ma jakieś 130 cm wysokości... Te Wasze to jakieś mutanty są, na pewno, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.03.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 DPSia... a może Twój nie rośnie... bo na piachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 No to nie wiem, co Wy macie za derenie, mój ma jakieś 10 lat i dopiero w ostatnich dwóch - trzech latach zaczął bardziej sensownie rosnąć. Teraz ma jakieś 130 cm wysokości... Te Wasze to jakieś mutanty są, na pewno, no! na pewno mutanty:lol2:, moje jak kupowalam w zeszlym roku mialy moze 50 cm teraz siegaja mi do ramion czyli te 130 maja spokojnie a byly juz raz przycinane. to az dziwne ze twoje tak slabo rosna. to naprawde dzikie zagluszajace krzaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Z tym piachem całkiem to możebne jest. Ja już od dobrych kilku lat stosuję w ogrodzie strategię "przetrwają najsilniejsi". Nie chcę roslin, którym trzeba stwarzać specjalne warunki, sypac jakąś specjalną ziemię albo inne specjalne odżywki, latać wkoło nich i w ogóle. Kto da radę sam, ten przetrwa. Nie mam czasu na pierdoły, pole i gości mam do obrobienia w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 teoria z piachem odpada, u mnie tez pod cienka warstwa czarnoziemu mam piach i rosna jak glupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 U mnie nie ma czarnoziemu! Grzebniesz narzędziami i od razu masz bielicę! Piach jest biały i suchy jak na plazy. No to walczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 24.03.2012 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Kupiłam perukowca i tamaryszka, a do nich 2 rh. Perukowiec już w ziemi, tamaryszek czeka na przygotowanie miejsca. Złachana jestem! Derenie mam, Yetuś mi w ubiegłym roku przywiózł trzy, ale za cholerę nie pamiętam, jakie. Wiem tylko, że jeden jest na pewno czerwony ... ale który?? Na razie wszystkie trzy mają czerwone pędy - bo młode knypcie są Wypirzyłam piwonie! Wkurzały mnie już w ub.r. Liści od zarąbania a kwiat jeden - zostawiłam więc sobie w sumie 4 a reszta dali jazda!!! Albo zakwitną jakoś sensownie w tym roku albo wypad!! Lubię piwonie, ale skoro one mnie nie to niech spadają! Zrobiłam eksperyment - zostałam zresztą do niego zmuszona swoim własnym prywatnym lenistwem. Nie doczytałam do końca opisu na opakowaniu szałwii, mieszanki bylin, stokrotek i szarłatu. Dopiero w domu nadrobiłam niedopatrzenie a tu zonk!! Trzeba je rozsadzać do jakis inspektów - jakbym wiedziała, co to jest ... a dopiero później do ziemi. Zła jestem na siebie, ale szałwię posiałam trochę w kubeczkach, stokrotki i byliny na razie zostawiłam w torebkach a szarłat posiałam dzisiaj ... do ziemi. W nosie, co ma być to będzie, albo wzejdą, albo nie. Z bylinami i stokrotkami poczekam do maja, jak już będzie ciepło naprawdę i też dam do ziemi - ryzyk fizyk, nie chce mi się z nimi walczyć! Jak szybko rosną perukowce???? TAR-cia. dzięki za linka! Piękne te zakątki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.03.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Jak szybko rosną perukowce???? moje dosc szybko, dobrze przycinane ladnie sie rozkrzewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 24.03.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Kupiłam perukowca i tamaryszka, a do nich 2 rh. nie najlepszy zestaw, raczej różne wymagania glebowe, ale jak u Depesi wszystko rośnie pod orzechem, to w Uroczysku też wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.03.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Kużwa, gdzieś mam to zdjęcie na płytkach, nie chce mi się szukać...Jak nie wierzą, to mogę zrobić jeszcze jedno, a co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 25.03.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 No właśnie miałam marudzić! rh kwasu chcą, perukowiec i tamaryszek - wapnia. Można do dołków dać, ale pamiętaj człowieku co komu co roku robić. Piwoniwe jak w ogóle raczyły zakwitnąć to znaczy, że tylko nawozu do kwitnienia podsypać i będą szaleć. Są takie, co w ogóle robią łaskę, że kulkę pokażą. Bylinki to można do gruntu bezpośrednio siać. Ale robi się to jakoś czerwiec - lipiec. W tym roku mają trochę zielonego puścić i tyle. W następnym dopiero będą kwitły. Perukowce? No szybko... jak odpowiednie podłoże dasz... na kwasie nie rosną wcale i zdychają. Znam z autopsji:D... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.03.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Mój perukowiec rośnie... za szybko. Przycinam go, ale za radą Elfir jedynie młode przyrosty a on i tak rośnie jakoś. Kiedy go kupowałam myslałam, że to krzak a potem w necie zobaczyłam, że to może być 3 metrowe drzewo! Nie dawałam mu żadnego wapna, ale niewykluczone, że sam znalazł bo rosnie na pobudowlanej górce Rh czasem sypię takim zakwaszaczem i tyle. Przymarzły mi! Zawsze zawijałam, ale stwierdziłam, że przecież już mają swój wiek i dałam spokój. I przymarzły, takie brązozwae sie zrobiły na niektórych liściach. A w ogóle znowu sucho się robi..... Braza, piwonie lubią jeść. One chcą żyzną glebę i dużo nawozu, wtedy rosną jak głupie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 25.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Cześć Szefowa i Reszta ... Widzę, że muszę nadrabiać, jakby mnie nie było z 3 lata ... a to tylko 3 miesiące ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.03.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A czym sypnąć pod piwonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A weigele masz? Mają mnóstwo odmian z liśćmi czerwonymi, zielonymi i pstrymi, a kwiaty białe, różowe, purpurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 A czym sypnąć pod piwonie? ja kupiłam worek .. gówna w markecie. Na długo wystarcza. Rozrabia się z wodą a jak postoi to podlewa, wiosną można częściej. Pięknie rosną i śmierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 26.03.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Humus to w ogóle świetny nawóz, czasem można kupić płynny i wtedy jakoś on nie śmierdzi tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.03.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 ja kupiłam worek .. gówna w markecie. Na długo wystarcza. Rozrabia się z wodą a jak postoi to podlewa, wiosną można częściej. Pięknie rosną i śmierdzi... Mamm takie od gołębi od wujka... ale... czy można?????? A może coś innego trzeba sypnąć... podlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 26.03.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mamm takie od gołębi od wujka... ale... czy można?????? można spalić, rozcieńczać trzeba i podlać albo posypać tyle ile gołąb .... nasra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts