Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Verunia, super ze zdrowiejesz :)

Braza alez poszalalas, perukowiec calkiem przyzwoity daj mu czas one sie dluzej rozkrecaja ale za to pozniej liscie cie zaskocza, masz go w cieniu czy sloncu? w sloncu czerwien jest obledna i zauwazylam po swoich ze wola sloneczne stanowisko.

DPS-ia, Arctica - wy o Brazie, nie zajarzylam bo ja wczesniej chwastow nie widzialam :D

Nowy kącik wypoczynkowy dla gości to dobry pomysł,

bo przypominam, że ten pod modrzewiem zajęty!!! O!!!

Braza grządki ma?...świat się kończy :cool:

Braza... i Ty nie lubisz zielonego... i uprawiać nic nie będziesz....

noo koniec świata... Ty masz zielone, i grządki... i uwielbiasz to.... znaczy pić kawę i zawsze coś skubniesz.... Ja też uwielbiam kawę... ... I jak ja piję to zawsze coś znajdę i z filiżanką latam po ogródku....

Sąsiadka już śmiała się ze mnie... no ale jak zobaczyła rabatki to zapraszała mnie do siebie... ale ja mam chwasty... a Ty poplewione na maksa....

Oj tak, piłam kawusię, ale i z lekka chwastom w dupę dałam, no za dużo ich było. A u mnie jest tak: skoro już coś tam wsadziłam to ma rosnąć i byle jakaś chwastowata jego mać nie będzie w tym rośnięciu przeszkadzała!!! Później, jak już to coś co ma urosnąć urośnie ma sobie samo dawać radę:wiggle:

Kącik wypoczynkowy (dodatkowy) robi się pod świerkiem ... z pewną dozą nieśmiałości jednakoż, bo to ciężka praca jest! Bzy, które pod nim rozszalały się na maksa co prawda roundap załatwił, ale korzenie jeszcze zostały. No i Szanowny w końcu się im do tyłków dobrał. Odnoszę jednak wrażenie - smutne - że jeszcze trochę czasu upłynie, zanim ten kącik powstanie. Jednak znając swoje i Agdusiowe upodobania do oszczędzania energii jestem dziwnie spokojna, że brak tego akurat kącika wcale nie będzie nam przeszkadzał:rolleyes:

TAR-cia, perukowiec rośnie w pełnym słońcu, listki (bo "liście" to za mocne jeszcze słowo) ma absolutnie ciemnoczerwone!! Za to tamaryszek w miejscu stoi - nic, ani jednego pączka!!!!

Pewnie, że brak nowego kącika w niczym nam nie przeszkodzi! Mam zamiar poprawić zeszłoroczne wyniki, a to nie będzie łatwe!

Śmiem twierdzić, że pod względem zachwastowienia mój ogródek bije Wasze na głowę. I wcale mnie to nie cieszy! A jutro nic w nim nie zrobię, bo muszę wreszcie chałupę trochę odkopać.

Za to tamaryszek w miejscu stoi - nic, ani jednego pączka!!!!

qrcze, niedobrze, moj za chwile zakwitnie, 3 tygodnie temu wywalony z miejsca, w ktorym rosl, zostal niechcacy podzielony na 2 szt, zadolowany byle gdzie, przez chwile paczki byly suche i nagle ruszyl z kopyta, jest niezniszczalny chyba, jak zakwitnie wkleje zdjecia. moze swojego kupilas przemarznietego, bo juz powinien ruszyc. ja mam ten drobnokwiatowy, a one kwitna w maju.

byc moze z tych moich 2 jeszcze wyjda 2 szt. po podziale, jak mi sie uda wyhodowac to ci wysle pana niezniszczalnego :)

Eeeee, do zafascynowania to mi jeszcze trochę brakuje, ale jak coś ładnego zobaczę to i owszem, chciałabym to mieć :p

TAR-cia, mój kompletnie nie daje znaku życia. Zostawię go, niech sobie siedzi w tej ziemi do przyszłego roku, ale ogrodnikowi przy okazji kilka słów powiem - chociaż do tej pory mnie nie zawiódł ... A jak te Twoje będą już mogły podróżować, to ja chętnie je przytulę, bardzo chętnie :wiggle:

Kosiarkę chyba szlag trafił!!!! Wczoraj chciałam trochę mleczowatych łbów poucinać, ale narzędzie mordu najpierw zakaszlało, coś tam podcięło i ... zdechło. Ani prośby, ani groźby ani słowa absolutnie nienadające się do kulturalnego towarzystwa nie pomogły: ani menda drgnęła!!!! Pan Andrzej "Złota Rączka" vel "Demolka" podejrzewa, że to świeca, ale w tym pieprzonym zadupiu jest tylko jeden sklep z częściami do kosiarek i tej akurat marki nie mają. Tłumaczą się, że to chińszczyzna .... i co mnie to q...a obchodzi, ja chcę część do kosiarki kupić a nie być politycznie poprawna!!!!

Dobrze, że Szanowny jest w cywilizacji, mam nadzieję, że tam problemów z tą świecą nie będzie.

A w związku ze zdechnięciem kosiarki dzisiaj nie robię nic ... poza oszczędzaniem energii i podziwianiem pięknych widoków! Miłego dnia!!