Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR-cia, mój jest zupełnie inny - a zdjęć nie usuwaj, bo Cię skrzywdzę!!!!

Po kupieniu mój wyglądał tak samo jak wygląda dzisiaj:

2012-04-25 13.39.30.jpg

Zaczynam mieć wątpliwości, czy to w ogóle tamaryszek ... TAR-ciu, będę bardzo wdzięczna za jedno Twoje cudo!!! Śliczny jest!!

Jamles, byle nie do Szanghaju, za daleko, ale bilet dostanie na pewno ;)

No i u mnie też popadało, chociaż jak na tak długie przygotowania (co najmniej ze trzy godziny) to padało niewiele ;)

to choroba zakażna, zaczyna się w "pewnym wieku" ;)

Braze podziwiam, bo pamietam Jej ogrodowe poczatki ;) A teraz rozkwita nam Kobietka niczym Jej wlasne rabatki :-)

Mysle jednak, ze na chorobe jestem jakos zaszczepiona albo co ... Podziwiam z otwarta paszcza, ale grzebanie w ziemi to dla mnie strata czasu ... w ksiazkach mozna pogrzebac i jakiez to jest fajne :p ;)

dobra, dobra ... wiem gdzie sa drzwi ;)

:lol2::rotfl::rotfl::rotfl:

Nooo to i tak Ciebie wzięło.... tylko na kiełkach zakończyło... no i to, ze w "pewnym" wieku nie masz już ogródka:yes:

Slonko, ja sie w pewny wieku tego ogrodka pozbylam ;) Nie dalam rady ... Inne rzeczy mnie ciagna i nic na to nie poradze :( Moze kiedys, z wiekim przyjda inne zainteresowania. Nie mowie nie, ale na dzien dzisiejszy chyba mam inne pokusy ;)

Nie mniej podziwiac zawsze bede, o! :-) Potrafie docenic i wysilek i piekne aranzacje :-)

W książkach to i ja grzebać uwielbiam, nawet bardziej niż w ziemi, stąd moje szczególne zamiłowania do takich roślinek, które zbyt wielu uwagi nie wymagają. Ale prawdą jest też to, że z roślinkami jak z książkami: jak jakąś ciekawą i ładną zobaczę, to przychodzi "chciejstwo" posiadania!

Kosiarka naprawiona, ciekawe, co mi jutro przeszkodzi w ucinaniu łbów mleczy na trawniku :rolleyes:

A wszelkie przejawy podziwu chłonę jak gąbka ... sama siebie też niekiedy podziwiam ;)

Slonko, ja sie w pewny wieku tego ogrodka pozbylam ;) Nie dalam rady ... Inne rzeczy mnie ciagna i nic na to nie poradze :( Moze kiedys, z wiekim przyjda inne zainteresowania. Nie mowie nie, ale na dzien dzisiejszy chyba mam inne pokusy ;)

Nie mniej podziwiac zawsze bede, o! :-) Potrafie docenic i wysilek i piekne aranzacje :-)

A ja nie widze powodu, żeby każdy musiał "dawać radę".

To nie jest obowiązkowe i brak zainteresowania ogrodem zupełnie nie oznacza, że coś jest nie tak. ;)

Gagatka, ale że w sensie, że co: do podziwiania mnie czy siebie samej ;)

Skosiłam trawnik! 2 ludzi walczyło z kosiarką więc musiała się menda poddać! Na jutro zostawiłam sobie deser w postaci "zamleczonych" po brzegi fundamentów po garażowym gniocie!!! I zimno jest, psia krew!!!!!

U nas też zimno. Dzisiaj rano był upał okropny, a potem nagle zrobiło się zimno. I to bez burzy! Lało za to wytrwale i podlało mi posadzone wczoraj chabazie. Piwonie nabywam sukcesywnie od babć na targu, poza tym nabyłam kilka ostróżek i trzy krzaczki. Kolejne krzaczki - zakrzaczam w tym roku ogród z nadzieją, że uszczuplę miejsce zajmowane do tej pory przez chwasty.

Zapowiadają kijową pogodę na początek tygodnia, a ja mam tyyyyle roboty wymagającej przynajmniej bezdeszczowości!

dobry wieczor, u nas dzis bylo nie tyle zimno co bardzo wietrznie, nie przeszkodzilo mi to jednak porozsadzac 4 jalowcow zbyt gesto posadzonych i dosadzic kolejnych 5, wsadzilam 6 wiciokrzewow, przesadzilam 4 clematisy , wreszcie w ziemii znalazly sie tez diabolo i rubrifolius. T. nawiozl reszte ziemii na skalniak, jutro ja porozkladam i zaczne nasadzenia. no i posciagalam wszystkie miseczniki z karagany w marcu spryskane promanalem.

Brazunia ukorzeniam dla ciebie tamarysia, moze sie uda. jak nie, to oddam Ci 1 mojego, mam teraz 2 z tego pokazanego na fotce i zywe, wlasnie kwitna :D

TAR-cia, kochana jesteś, dzięki serdeczne za pamięć!!!! Ten mój kompletnie stoi w miejscu, nie wiem o co kaman!!

Moje piwonie, po niedawnym przesadzeniu, maja nawet kilka zawiązek pączków, jedna będzie kwitła na pewno chyba, że wcześniej mrówy ją naruszą (w poniedziałek zastosują broń chemiczną) u pary innych jest ogromna szansa. Zakwitł orlik nabyty drogą kupna w tym roku, jest śliczny! Od sąsiadki dostałam ostróżkę, mam nadzieję, że zakwitnie. I słoneczniki ozdobne wzeszły i nadal rosną, ciekawe jak daleko się posuną w tym rośnięciu ;)

Reszta bez zmian, jakoś sobie wszyscy radzą!

musial byc przemarzniety, ale ja bym go nie wywalala, moze jeszcze odbije. rok temu wsadzilam fajnego jasminowca, nie mial ani jednego listka, przesadzilam go na odczepnego w inne miejsce by "dogorywal" a w tym roku szok, nie dosc ze bardzo urosl to jeszcze zielona kula z niego sie zrobila :) ja piwonie dostalam od mamy w zeszle lato, podzielilam na 2 kepki i 3 malutka, te sasiadka przytulila. jeden krzaczek ma paczki, drugi nie, ale na pewno zakwitna oba za rok :) i zaczely mi wreszcie rosnac dwie piwonie drzewiaste, na razie sa w donicach w najcieplejszym i najmniej wietrznym miejscu - teraz mysle gdzie je upchac:rolleyes: