Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Ja też padam na pysk, gnębiwtryski także mnie dopadają co i rusz - pogoda taka, albo diabeł wie ... Na myśl o jutrzejszym dniu dostaję tiku nerwowego: rano córci szkoła, powrót z tejże o 13:25, 14:45 fryzjer, 17:45 kosmetyczka, 18:40 stawiennictwo na imprezie - za szofera będę robić, drogowa jego mać, kilometrów nawalę z kolko ugodno, jak kierowca TiRa - nawet mi się myśleć nie chce!! A koniec imprezy w nocy ...

Skosiłam trawnik przed domem, na pozostałą część czyli przy modrzewiu i ogród nie mam sił. Już wiem na pewno, że muszę to rozwiązać inaczej, zamurować, zabetonować, obojętne, ale dłużej tak nie dam rady!!!

ale się użalasz nad sobą, Ty i tak wrócisz do tej Twojej zabetonowanej Perły :evil:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Eeeeetaaaaammmm, Perła wcale nie jest zabetonowana, da się żyć!!!!!

A wyjaśnij mi proszę z jakiegoż to powodu nie mogę się trochę nad sobą poużalać, co????? Od czasu do czasu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, potrzebę takową czuję i proszę to uszanować :)

Jak ja się cieszę, że kiedy szukaliśmy działki, nie było większych! Naszych dziesięć arów kosimy w kilka godzin. No chyba, że zapuścimy dłuższą trawę (jak teraz), to dłużej.

Braza, nie betonuj! Zapuść sobie łąkę kwietną, którą kosi się dwa razy na rok kosą.

Ja też padam na pysk, gnębiwtryski także mnie dopadają co i rusz - pogoda taka, albo diabeł wie ... Na myśl o jutrzejszym dniu dostaję tiku nerwowego: rano córci szkoła, powrót z tejże o 13:25, 14:45 fryzjer, 17:45 kosmetyczka, 18:40 stawiennictwo na imprezie - za szofera będę robić, drogowa jego mać, kilometrów nawalę z kolko ugodno, jak kierowca TiRa - nawet mi się myśleć nie chce!! A koniec imprezy w nocy ...

Skosiłam trawnik przed domem, na pozostałą część czyli przy modrzewiu i ogród nie mam sił. Już wiem na pewno, że muszę to rozwiązać inaczej, zamurować, zabetonować, obojętne, ale dłużej tak nie dam rady!!!

Brazunia jestesmy z Toba :-) Ta trawa to pryszcz, bo uroki Uroczyska i tak sa wieksze, niz tez chwilowe ... hmmm niedogodnosci :-) A poza tym zawsze mozesz jakiegos milego sasiada o pomoc poprosic, a potem zrewanzowac sie dobrym obiadem i plackiem z owocami :popcorn:

Hmmm ... jak o 17.45 jest kosmetyczka, to jak Wy chcecie zdazyc na impreze??? :jawdrop:

Brazka jak ciebie znam to dasz rade :D Agdus ma racje, juz ci to kiedys pisalam: laka kwietna to jest to. masz konkretny powod gnebiwtryskow jak ja? czy tylko taki nastroj chwilowy? ja bym chciala miec urczysko, pustelnie, lub cokolwiek takiego podobnego ale jeszcze nie pora, praca nas weryfikuje niestety. trzymie kciukasy.

Braza - sadź irgi płożące, barwinki i bluszcze jako zadarnienie gleby, funkie pod drzewami a nawet płożące jałowce (nie przepadam za jałowcami, ale te płożące są najfajniejsze i spełnią swoją rolę!) - zarośnie Ci cholerny areał i będzie pięknie!

Między nimi trochę ścieżek luźnych, niezobowiązujących, nieregularnych (pamiętajmy ciągle, że mieszkasz w lesie a nie na przedmieściach) - sama tak pięknie układasz kamień :cool: i - JUŻ.

Tylko czasu trochę potrzeba, ale - im wcześniej zaczniesz..............

Każdą chwilę spędzoną przy kosiarce zamień na sadzenie powyższych.

A każdy grosz zamiast na paliwo (prąd?) na zakup tych mądrych roślinek:yes::yes:.

Edytowane przez Gagata

Zdążyłyśmy ze wszystkim, takie zadupie ma swoje plusy też, do kosmetyczki nie stoją kilometrowe ogonki!!!

Zdjęcia słabej jakości, bo telefonem - na aparat fot. mnie nie stać! Twarze z lekka zamazane, no ale to internet ...

2012-06-15 17.44.36b.jpg