Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

WAKAAAAACJEEEE!!!!

Energię musiałam jakoś spożytkować, taż Agduś przyjeżdża, nie mogę jej mieć za dużo, bo mnie moja Szacowna Koleżanka wyklnie:yes: No to sobie wymyśliłam, że obwódkę wokół rabat zrobię z kamieni. Energię wykorzystałam absolutnie do cna w ten sposób i ... w życiu nie sądziłam, że to powiem, ale zaczyna mi brakować kamieni:lol2:

Maxi, TARcia przypomnijcie się tylko i adresy dajcie a parzydło do Was pójdzie. Już powoli przekwita i jest go naprawdę dużo! Maxi, dziękuję za te piwonie, nie wiem tylko, czy na zmarnowanie do mnie nie przyjadą, mam wrażenie że moje towarzystwo jakoś tak mało odpowiada piwoniom ... Jest tu ich trochę po poprzednich właścicielach, ale tylko jedna zakwitła i tak od trzech lat ... Szkoda by było ... trzeba to przemyśleć ...

Edziu, cudownie że zaglądasz. Łaź sobie gdzie chcesz i ile chcesz, możesz nawet w każdy kąt zaglądać bez specjalnego pozwolenia (a przy okazji ... jakbyś pajęczynę zobaczyła w którymś, to ją zgarnij, okey ...??:D)

Depsiu, no świata koniec naprawdę bliski, skoro TY właśnie o zieleninę nie dbasz!!!!:p

Jamlesik, Ty mi zawsze humor poprawiasz :D

Idę spać, adrenalinka mi dzisiaj skoczyła i to wcale nie za sprawą świadectwa Młodej. Do jutra :D

Andrzej tydzień później autosem pojedzie.

Tylko nie wiem, czy ja pojadę tydzień wcześniej, bo PKP zlikwidowało pociąg z Krakowa do Kołobrzegu przez Szczecinek. Ciekawe, komu on przeszkadzał, bo w sezonie był tak dowalony, że miejscówki nie można było kupić bez porządnego wyprzedzenia.

Nasze PKP jakie jest, wszyscy wiedzą, to dziwna instytucja jak wszystko w tym kraju. Agduś, daj znać, czy coś wiesz.

Naprawdę zabrakło mi kamieni ... muszę zrobić te obrzeża, bo skoszenie trawy przy rabatach to koszmar więc wpadłam na inny pomysł ... mam przecież tę nieszczęsną sosnę, którą uraczył mnie dostawca drewna. Muszę jakoś skaptować syna sąsiada z piłą, niech mi potnie to na kręgi, będę miała obrzeża z drewna, a co!!!

Akumulator mi szlag trafił, na podwórku stoi w tej chwili wieeelkaaaa żelazna puszka, która tylko z zewnątrz przypomina samochód :bash:

Brazunia, akumulator nawet jesli musisz wymienic, to jeszcze nie taka bolesna usterka ... na szczescie. Pojedziesz do miasta, nabedziesz nowy i autko znowu posluzy na dlugo :-)

BTW jak tam plany wakacyjne? Mloda pewnie odpoczywa przed zmaganiami w nowej szkole. Gdzie Ja wysylasz? A siebie? Bo wiesz ... czasami trzeba wypoczac! :yes:

Nasz akumulator w nexii, made in Korea, chodził bez zarzutu 14 lat - słowo honoru!!!

Fantastyczna jakość, ani mróz, ani żadne inne okoliczności nie powodowały jego padnięcia, zawsze palił jak pszczółka!

Następny, kupiony w PL, wysiadł... po 6 miesiącach.

Jakbym miała wybór, to na pewno kupiłabym koreański!

Fajnie, tylko dlaczego franca wysiadł właśnie teraz??? No tak, po co ja pytam, rzeczy martwe zawsze odmawiają współpracy w najmniej odpowiednim momencie ... Odnoszę wrażenie, że ten akumulator miał już swoje lata, pewnie nie był nawet wymieniany "od nowości". Przymierzałam się do nowego, tylko że nie teraz, ot bydle nieożywione, a plany mi popsuł...

Plany wakacyjne ...?? Ano Agdusie przyjeżdżają:D Ja o wyjeździe teraz nawet nie myślę, nie miałabym z kim stworzeń zostawić, ale tak po prawdzie, to ja chyba ciągle na wakacjach jestem jeśli brać pod uwagę stereotypy wakacyjne: albo w góry, albo nad morze, albo ... do lasu:lol2:

Jak dobrze mieć sąsiada ... Dzięki jednemu Córcia mogła dzisiaj dokumenty do Połczyna zawieźć, moja blaszana puszka stoi dalej nieruchomo, akumulator będzie jutro.

Cudownie gorąco było dzisiaj i zakwitła mi pierwsza, żółta (nowa) dalia!!

Pociąg jedzie do Szczecinka, więc w sumie to wsio ryba, ale wydawało mi się, że bliżej Jastrowie albo Okonek i drogi mniej główne.

[TABLE=class: hafasResult]

[TR=class: tpDetails]

[TD=class: screennowrap sepline1]Ptusza[/TD]

[TD=class: left nowrap][/TD]

[TD=class: left] 10:29[/TD]

[TD=class: left] 10:29[/TD]

[TD=class: center][/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Jastrowie[/TD]

[TD=class: left] 10:33[/TD]

[TD=class: left] 10:34[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Okonek[/TD]

[TD=class: left] 10:44[/TD]

[TD=class: left] 10:51[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Brokęcino[/TD]

[TD=class: left] 10:55[/TD]

[TD=class: left] 10:56[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Lotyń[/TD]

[TD=class: left] 11:00[/TD]

[TD=class: left] 11:00[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Turowo Pomorskie[/TD]

[TD=class: left] 11:06[/TD]

[TD=class: left] 11:06[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline] Szczecinek[/TD]

[TD=class: left sepline][/TD]

[TD=class: center sepline]11:12 [/TD]

[TD=class: center sepline][/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap] Szczecinek[/TD]

[TD=class: left sepline1][/TD]

[TD=class: center sepline1][/TD]

[TD=class: center sepline1]11:47[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Jelenino[/TD]

[TD=class: left] 11:53[/TD]

[TD=class: left] 11:54[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Silnowo[/TD]

[TD=class: left] 12:03[/TD]

[TD=class: left] 12:03[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Łubowo[/TD]

[TD=class: left] 12:12[/TD]

[TD=class: left] 12:12[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline1] Czarne Małe[/TD]

[TD=class: left] 12:18[/TD]

[TD=class: left] 12:19[/TD]

[/TR]

[TD=class: screennowrap sepline] Czaplinek[/TD]

[TD=class: left sepline][/TD]

[TD=class: center sepline]12:24 [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Mamy niezłą przesiadkę w Szczecinku, więc jakby co, to możemy dojechać do Czaplinka. Jak widać.

Kurde, a takie fajne loty ma OLT w promocji rodzinnej taniej by nam wyszło niż pociągiem, ale niestety nie w tym terminie. Mogłybyśmy do Bydgoszczy polecieć, a potem 8 godzin pociągiem z przesiadkami w nocy. Jakoś mi się nie widzi. Do Poznania i do Szczecina nie ma biletów w promocji w rozsądnym terminie. Do Poznania dopiero w środę, a do Szczecina wcale. Zła jestem!

Plany wakacyjne ...??

no wiesz myslalam o takich wakacjach co to sniadanie pod nos podstawia, potem obiad dostarcza, a w miedzyczasie room service pokrzata sie tu i tam, aby czysto i dostatnio w lodowce bylo :D No chyba pracujacej na Uroczysku tez sie nalezy wypoczynek, nie? :yes::wave:

I ciesze sie razem z Toba, ze jezdzidelko wraca w uzytkowanie :wiggle:

Mizianka dla Katmy! Ta pogoda pewnie suni nie sluzy :(

Mnie na razie zdecydowanie nie, ale może za jakieś dwadzieścia lat zapragnę takich wakacji. Oby mnie było wtedy na nie stać... A jeżeli nie, to zawsze zostanie Uroczysko. Może do tego czasu będzie tam ten zabójczo przystojny kelner...