Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My się z tymi chabaziami obchodzimy jak z jajem, a kobiety na targu sprzedają w pełni kwitnienia, wykopane z małą grudą ziemi, owinięte w reklamówkę... Ja to sadzę, a one się przyjmują (chabazie znaczy, nie kobiety z targu).

Kupiłam w tym roku dalie, kupę kasy na nie wydałam i mam zamiar przechować zimą tak, żeby przetrwały. Strych czy garaż? W worku, czy na sucho? Raz chyba ususzyłam za bardzo.

Garaż, ale żeby nie miały mrozu. U Was grzany, to w sam raz będzie.

W worku, żeby nie przeschły całkowicie, a najlepiej to w jakimś wiaderku poprzekładane np. trocinami.

Nie grzejemy w garażu. No bez przesady. Mrozy jednak raczej nie wchodzą do niego, bo ściany ocieplane. W tym roku jednak w najgorsze mrozy temp. spadła poniżej zera nocami.

Od niedzieli ochłodzenie!!!

Czy ja napisałam, że przyjedziemy w poniedziałek?

Edytowane przez Agduś

A u nas pogoda zupełnie w kratkę. Wczoraj od rana burza i ulewy do 10.00 potem upał nawet ze słońcem 30 stopni. I to był jedyny taki gorący dzień tego lata i wiosny. Dziś 21 stopni i czarno, jakby miało lać, rano trochę się przebijało słońce. Na pewno nie polecam wakacji w Gdańsku. Pogoda beznadziejna, ciągle pada, codziennie właściwie i nie jest za ciepło.

My się z tymi chabaziami obchodzimy jak z jajem, a kobiety na targu sprzedają w pełni kwitnienia, wykopane z małą grudą ziemi, owinięte w reklamówkę... Ja to sadzę, a one się przyjmują (chabazie znaczy, nie kobiety z targu).

Kupiłam w tym roku dalie, kupę kasy na nie wydałam i mam zamiar przechować zimą tak, żeby przetrwały. Strych czy garaż? W worku, czy na sucho? Raz chyba ususzyłam za bardzo.

najlepiej w chlodnym, suchym i ciemnym miejscu zasypane piaskiem lub jak rzecze DPS-ia trocinami.

w zadnym worku, bo Ci zgnija jak Arnice

. Na pewno nie polecam wakacji w Gdańsku. Pogoda beznadziejna, ciągle pada, codziennie właściwie i nie jest za ciepło.

Hmm, ja się wybieram ale dopiero w sipniu. Mam nadzieję, że będzie lepiej? Na wszeli wypadek pisz o pogodzie co jakiś czas... Namiot biorę :o

Agduś, już wiem, kiedy przyjeżdżacie! To dobrze, bo obok godziny przyjazdu data jest chyba równie ważna, prawda;)

Maxi, poszło ... dziękuję pięknie jeszcze raz.

Nooo, pogodę mam jak w Gdańsku. Do południa parówa jak w Tunezji, a ja plan miałam od przedwczoraj spożytkowania nadmiaru energii poprzez skoszenie trawy - niewiele brakowało, żeby kicia w niej zginęła. Tak więc plan zaczęłam realizować i chociaż pot mi po tyłku ściekał szłam jak burza ... no dobra, może nie jak burza, jeno jak drobna bryza, bo moja kosiarka to taka primadonna: rusza, jeśli chce:mad: Z niewielkimi przerwami na papieroska i kawusię obskoczyłam łachę trawy przed domem i pod modrzewiem. Gdy się zabrałam za teren przy studni ... zaczęło kropić. "O nie!!!" - pomyślałam (a może nawet powiedziałam głośno...) - "... byle jaki opad pożal się Boże atmosferyczny nie będzie mi pięknych planów niweczył!!!". I skosiłam, chociaż znowu mi ściekało po tyłku, ale tym razem nie pot jeno woda z nieba!!! Proszę o wyrazy uznania za moje poświęcenie!!!

Spakowani, dziewczyny kończą sprzątanie pokoi po pakowaniu. Andrzej jakiś taki niezadowolniony łazi po domu. Ja go nie rozumiem - będzie miał ciszę i spokój, nikt mu nie nabałagani - żyć, nie umierać!

Małgo wróciła z obozu zadowolona i tak zachrypnięta, że jej w ogóle nie słychać. Zabrałam listę ćwiczeń od pani logopedki i trza będzie przerywać oszczędzanie energii, coby poćwiczyć z nią. Zdała na żółty pas i to podobno dobrze zadała! No i w ogóle sensei Asia mówiła, że dzielna była i świetnie sobie radziła. Moda zapodała, że za rok też idzie na obóz. Na ten w Sianożętach bym ją posłała, ale nie kalkuluje się, bo w tym czasie i tak zazwyczaj jesteśmy na wakacjach.

Braza ja też się wyrażam :)

TARcia.. no wypraszam sobie.. nie w workach:no:, tylko w kartonikach po kafeleczkach majoliki każdy kolor osobno, a te małe kartoniczki włożyłam do dużego kartonu.. Ale garaż z góry nieocieplony i niestety temp była ponad miesiąc poniżej -7*C . Skoro rozsadziło nam rurki z podłogówki w garażu, każda ciecz była zamarznięta, to co dopiero dalie...

Wszystko szag trafił, i wszystkie dalie i kany. Kany dostałam od sąsiadki, już rosną...

Braza, a ja się pochwalę ze w ten weekend mój maz pierwszy raz w zawodach konnych startowal. Skakał eLkę i nie popełnił zadnego błedu i z calkiem niezłym czasem. Zawody byly nawet dośc blisko Ciebie ale niestety nie mialam czasu wpaść w odwiedziny bo jako luzak robiłam :yes:

Niniejszym uroczyście rozpoczęłyśmy z Agduś oszczędzanie energii:D:yes:

Za wszelkie wyrazy serdecznie dziękuję:)

Veruniu - uściski dla Męża, może chodzić z dumnie uniesioną głową!!!!!

Trzymajcie się, jak już trochę energii zaoszczędzimy to się odezwiemy:)