braza 05.12.2012 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Co to jest qurna to fazowanie??? No zaczynam się bać ... nie chcę bunkra, ale chcę mieć ciepło w tyłek i żeby mi temperatura nie uciekała. Wczoraj po jakiejś godzinie palenia w kominku temp.doszła do 23 stopni. Po dwóch godzinach było już 25. Nie dokładałam dużo, bo nie kazali, w sumie przez jakieś 5 godzin palenia poszło 4-5 niezbyt dużych kawałków drewna. Rano było 21 stopni. To dobrze, czy niezbyt dobrze? Agduś, ten styropian ma dość wysoki stopień przepuszczalności - Yetico EPS40 czytałam w necie opinie - ludzie są bardzo zadowoleni z niego ... Tola, w życiu nie zgadnę! A do pięciogwiazdkowego apartamentu to jeszcze daaaaaleeeekoooooo ... tak daleko, że go w ogóle nie dogonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.12.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Braza.. EPS40 to taka norma.. są o lepszych, dużo lepszych parametrach. Weź grubszy jeszcze jak możesz., najwyżej klejem i kołami dokleisz tą ścianę... A fazowanie.. to jest ścięcie nie do kąta prostego styro tylko pod katem.. od okna w stronę rogu styro pod kątem jakby rozwartym..Masz wiecej promieni słonecznych wpadających do domu.. choć nie wiem czy tak jest . Ja mam pod kątem prostym.. ale drzwi mam rozwarte czyli sfazowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Innego nie było, a czas gonił. Trudno, aktualnie jest i tak lepiej niż było. Tynkować nie będziemy teraz, mamy czas na przemyślenie. Zresztą na szczytach jest 13 cm, od północy 15, bo tam już była piątka. Ale o tym fazowaniu pomyślę, to już teraz, czy może być przy końcowym wykańczaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.12.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Braza pomyślcie, ale szkoda roboty, bo to za jednym zamachem by było. Namawiam i polecam.A fazowanie przed siatką i klejem. Narożniki metalowe.. ..po siatce z klejem dopiero drugi raz klej na wyrównanie i dopiero tynk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dokładnie tak, Arnika rację ma, Brazuniu, jesli dacie radę, to warto, bardzo warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.12.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 tak tak tak jak możesz dołóż piąteczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 05.12.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Tola, w życiu nie zgadnę! przecież to takie proste OKNA...wielkie, przez które zieloniaste badyle będą zaglądać do domu, a Ty będziesz patrzeć przez nie jak trawa rośnie. Parapety nie są zarezerwowane wyłącznie dla sierściuszków ogoniastych, tak? Braza, masz zaczepiste okna teraz.O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.12.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Brazula grzeczna byłaś?? byłaś no to masz:lol2: http://www.legnicacity.pl/files/pict/2010-11-11/legnica-paczki-swiateczne-dla-firm-prezenty-mikoaj-do-wynajcia-3jUzMTg4MT_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 07.12.2012 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Braza.. EPS40 to taka norma(...) Oznaczenie "EPS" zastąpiło wcześniej stosowane w Polsce "FS". W ten sposób nasze normy zostały dostosowane (ujednolicone) z normami unijnymi. Braza, tutaj masz rozszerzenie tematu. W skrócie: w oznaczeniu np. EPS 70-040 kryją się dwie podstawowe i najbardziej interesujące inwestora informacje - "twardość" styropianu i jego izolacyjność termiczna. Im wyższa pierwsza liczba (tutaj: 70), tym bardziej po styropianie można chodzić, skakać, jeździć (np. w podłogi pod wylewkę powinien być dawany minimum 100). Druga liczba - im mniejsza, tym styro "cieplejszy". Jeśli by cię dziwnym trafem ten pasjonujący artykuł jednak nie wciągnął , to przejrzyj chociaż tabelę na stronie 55 . Po tym remoncie masz jeszcze wolne terminy w Uroczysku w przyszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 07.12.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Oooooooooooooooo................! nieprawdopodobna wprost zmiana:jawdrop: I podziwiam konsekwencję, mimo ....chmmmmm...... różnych........sugestii? nacisków...........??? NIEKTÓRYCH OSÓB ... Wieszaj Brazunia na ściany co masz i zobaczymy czy coś jeszcze będzie trzeba wymyślać. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Gagata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 07.12.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Wracam jak zbity pies .... tak dawno nie było mnie nie tylko w Twoich komentarzach ale przede wszystkim w dzienniku, podczas czytania którego gały wyszły mi na wierzch .... No co ja ci będę mówił .... .....no jak zwykle prawdę. Jest piękniej (nie tylko wizualnie) niż mogłem to sobie wyobrazić 3 lata temu .... Zresztą, jak wiesz, nie byłem do końca wtedy przekonany, czy dobrze robisz ..... Myliłem się. "Znasz" mnie chyba najdłużej na tym forum i wiesz, że staram się być w miarę szczery w komentarzach u innych osób ( bo w moich to gooowno prawda ) .... więc powiem Ci jeszcze raz .... Jest zajefajnie. Gratuluję wytrwałości w dążeniu do celu .... Zszokowany Ocynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.12.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Gwoździku 0 czy nie czujesz się teraz jakby... zainspirowany? Gwożdzikowa taaaaaka piękna może być, trzeba tylko chcieć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 07.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Dawno mnie nie było na forum ale coś mnie tknęło -tu zajrzałam i aż szczękę z tabletu zbierałam Poszalałaś moja droga, dom nie do poznania. Jak pewnie większość tu czytających miałam inne wyobrażenie Uroczyska - taki sielski klimacik a jest tak powiedziałabym wielkomiejsko ale podoba mi się. Przyznaj się - obrabowałaś słynny sklep na "I" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Obrabowała! Do dzisiaj się nie pozbierali! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.12.2012 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Wybaczcie, mam kiepski nastrój - wczoraj pożegnaliśmy Katunię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.12.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.12.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 O jejku... Brazuniu, dzielę Twój ból. Trzymaj się, kochana, Katunia miała dobre, szczęśliwe i długie życie, byłaś najlepszą Pańcią, jaką mogła sobie wymarzyć!!! :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.12.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.12.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ja już wszystko powiedziałam ale jeszcze coś - Katma w Uroczysku to miała Psi Raj :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.12.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts