Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek - nigdy nie pękł od niczego:-).

Natomiast jest:

- tak duży, że mieści się w nim każdy wielki gar,

- tak głęboki,że przy różnych machlojkach w zlewie z tym czy innym - woda (i inne rzeczy..) nie rozchlapują się na boki nie rozlewają itp.

Wszystkie zlewozmywaki powinny być takie:cool:.

co to znaczy ceramiczny? Ja nie znam takich. Znam metalowe lub z konglomeratu zwanego kamieniem. Poza tym potrzebuję duuży ociekacz i może te pół komory by się przydało.

Braza, jeszcze gadasz z Agdusią???

Dzięki. Może w tym roku doczekam się kuchni więc i zlew docelowy konieczny raczej. Tylko jest u nas walka czy jedna komora, dwie czy jedna z ociekaczem.

Nie mamy zmywarki (kiedyś gdy będę mieć wolną gotówkę :sick:) na razie. Ale jak dla mnie druga komora jest zbiornikiem okruszków i dodatkowym elementem do czyszczenia. Zmywamy na bieżąco, nie stoją u nas sterty talerzy i garów, zresztą rodzina 3 osobowa, w porywach jacyś goście

gagata, już rozumiem, co to ceramiczny... Chyba nie chcę. Chcę taki głęboki i duży i 1,5 komory i zeby miał dłuuugi ociekacz i może być z kamienia ewentualnie, bo tego jeszcze nie znam, a wiadomo, ze najlepsze jesto to, czego nie znamy, znane ma znane wady:)

Gosiek, mam zmywarkę i co z tego. W zlewie np rozmrażam mięso. Jak się rozmraża, to nie mogę nawet wody do dzbanka nalać, bo nie mam gdzie. I czasem jak trzeba odmoczyć jakiś gar, to nie mieści się w zlewie. No i szklanki myję ręcznie, bo inaczej musiałabym mieć tak z 60 szt, no i gdzieś muszą ociekać, przecież nie będę wycierać! Stąd moje potrzeby. Jak się wprowadziłam do domku, to mówiłam, żeby mały okragły bo zmywarka, ha ha ha . I tak przytomnie kupiłam większy i z jakimś ociekaczem. Ale za mały, za mały...

Edytowane przez EZS

Ja mam ten zlew, jednokomorowy, bez ociekacza i zmywarkę.

Jak coś muszę umyć ręcznie to ocieka (schnie) na kuchni wiejskiej (zimą na ciepłej, latem na zimnej więc dłużej ;-) )

Drobne rzeczy w zlewie albo obok zlewu - jest kawałek blatu (kamień) i na tym, na ręczniczku papierowym, np. kubek.

Wszystko też zależy ile miejsca ma się w kuchni.. No i ile ludzi w rodzinie ;-)

mam taki 1,5 komorowy z ociekaczem konglomeratowy a'la kamien - swietna sprawa, gleboki, duza komora - wielkie gary sie mieszcza a nie mam baterii wysokiej i z wyciagana wylewka, do tego jest rewelacyjny jesli chodzi o zacieki - nic nie widac. polkomora przydatna do mycia owocow i warzyw. na pewno nastepny tez taki kupie. aaa i jest cichy jak woda sie leje to nie bebni. jak bedziesz chciala to zrobie foto pokazowke