Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja chcę taki: http://www.luxemedia.pl/produkt/teka-aura-60-b-tg-deska-szklana?utm_source=ceneo&utm_medium=CPC&utm_campaign=201301

Półtorej komory to dla mnie ideał i duży ociekacz takoż. Blaszane odpadają w przedbiegach (bębnienie i zacieki), białe też, bo mi zbrzydły w blokach, a poza tym łatwo obić to białe.

Zmywarka zmywarką, a mała szafka z ociekaczem ukrytym w środku musi być. Nie wszystko myję w zmywarce, czasem nawet "zmywarkowy" kubek wolę opłukać, bo chcę go mieć za chwilę do użycia, a nie czekać, aż się zmywarka zapełni i ją włączę, takoż suszarki potrzebuję, choćby takiej maleńkiej.

no to powiem, że rozmiarami ten Franke jest bliższy do ideału, ma większą komorę główną. Ale bałam się tej firmy, bo czytałam niekorzystne opinie w necie. Tar, jesteś pewna, że nic się nie przebarwia itd??? W dodatku jest do wzięcia na raty!!! 30 zł miesięcznie to pikuś. tylko co to znaczy wbudowany??? Ja mam blat drewniany, nie będzie się moczył na łączeniu???

No właśnie ja mam teraz jakiś taki badziewny, ale firmy nie pamiętam (na Allegro kupowany i wcale nie tani). Zrobił się szorstki, brud w niego włazi i trzeba szorować długo i namiętnie, żeby przestał wyglądać jak podłoga na dworcu. Zresztą to bez sensu jest, bo zaraz załazi brudem z powrotem. Patrzyć na niego nie mogę!

Aguś z Teki na bank zadowolona będziesz, ja swojej bym broniła bardziej niż Stany niepodległości:rotfl: ja mam ten mniejszy 45 z jedną komorą i ociekaczem i jestem w pełni usatysfakcjonowana;) ta komora jest taka duża że taki wielki gar jak do gotowania słoików do niej się mieści spokojnie i głęboka bardzo jest:) i ociekacz wcale mały nie jest;)

Powiedzcie mi, bo ja całkiem głupia widać jestem, czemu ten zlewozmywak tyle kosztuje!

http://www.sklepbaterie.pl/zlewozmywaki/granitowe/114-0071-487_p_25118.html

No bo ostatecznie zrozumiem, że ten http://www.sklepbaterie.pl/zlewozmywaki/granitowe/500513011_p_24548.html ma nietypowy kształt i za to trzeba zapłacić więcej.

Co jednak decyduje o cenie pierwszego? Czy ja czegoś nie doczytałam? Wtopione diamenty? Złote drobinki w materiale?

wg mnie ten pierwszy taki drogi bo z terragranitu. Ale mój tyle nie kosztował, z połowę taniej :sick: Z takiego materiału mam w mieszkaniu, ciemnozielony łącznie z wylewką pod kolor. Nie powiem bym była z niego mega zadowolona. Bardzo głębokie komory - ok, ale ślady po kamieniu z wody bardzo widoczne są na ciemnej zieleni i tak naprawdę niczym się nie domywają.

EZS jestem pewna ze nic sie nie przebarwia, uzywany 2,5 roku kolor bezowy. raz w tygodniu sprejam go ajaksem kuchennym do tluszczu i kamienia. jest super. czasem zdarza mi sie polozyc lyzeczke po kawie rano i po pracy dopiero ja wrzucic do zmywarki :oops: slad jest, przecieram mokra sciereczka i sladu nie ma. ostatnio kroilam na ociekaczu buraki tez sladu nie zostawily.

BTW czy wy tez macie taka faze niecheci do wkladania naczynia od razu do zmywarki? ze wstydem przyznaje, ze ja mam :rolleyes:

mamy!!!

u mnie wszystko laduje najpierw w zlewie, a potem zbiorczo spłukuję, sortuję i do zmywarki idzie. Nie wiem, dlaczego. taki zwyczaj.

Ślad po łyżeczce, mówisz??? To u mnie będą same ślady!!!!

U mnie niechęć wrzucania od razu do zmywarki też występuje!!

Ewa, tutaj jest zlew i sprzedawca, to z Allegro. Ja jestem bardzo zadowolona trzeba jednak brać pod uwagę, że mój zlewozmywak jest ciemny.

Edytowane przez braza

mamy!!!

u mnie wszystko laduje najpierw w zlewie, a potem zbiorczo spłukuję, sortuję i do zmywarki idzie. Nie wiem, dlaczego. taki zwyczaj.

Ślad po łyżeczce, mówisz??? To u mnie będą same ślady!!!!

oj tam slady sie wytrze ale nie odbarwiaja :D u nas to wszystko laduje na blacie lub ociekarce a wieczorem zbiorczo w zmywarce ale my nie oplukujemy, nie ma potrzeby, no poza wyplukaniem fusow od kawy.

Też nie wkładam od razu do zmywarki.

Czasem i kilka dni talerze w zlewie leżą i zmiłowania czekają, aż zdecyduję się rozładować umyte i włożyć następne.

Mam ważniejsze sprawy na głowie, na przykład grabienie żołędzi...