Gagata 01.02.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Tak chciałam jeszcze napisać - kiedy, po 10 latach, odszedł nam Bazylek ( w styczniu 2012) to po pierwszych dniach bez niego - kiedy po prostu pustka w domu była niewyobrażalna...(dlaczego nikt nie przychodzi jak coś kroję w kuchni ..??, dlaczego jest tak cicho kiedy przyjeżdżamy do domu..?? dlaczego..... itp..) kiedy postanowiliśmy, że kolejnego psiaka trzeba wziąć JUŻ, zastanawialiśmy się jaka rasa... ja się trochę bałam, że jak weźmiemy też cc to będzie nam ciąglę Bazyla przypominał i czy to będzie aby dobre...?? Porównywanie, tęsknota itp itd??? I wymyśliłam tak - w następnym tygodniu (wszystko działo się na przestrzeni 2 tygodni, gdzie po jego odejściu pierwszy dzień twierdziłam że NIE CHCĘ ŻADNEGO INNEGO PSA!) wynalazłam wystawę psów w miarę niedaleko nas (Głogów), wypatrzyłam,kiedy są molosy i - jedziemy! Zobaczymy jak zareagujemy na inne "Bazylki".. I jak zareagowaliśmy ? .... jak zobaczyliśmy te wszystkie cc, mniejsze, większe, sunie, psy,mogliśmy je znów pogłaskać... to miałam w oczach łzy... z radości! I tak oto dowiedzieliśmy się jaka to będzie rasa :yes:. I rozumiem dlaczego Brazka będzie miała znów ON-ka. Pomijam już tu fakt, że odpowiada nam charakter i wygląd cc - bałam się po prostu czy to będzie dobry pomysł.. ale JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Braza poszła dalej - będą dwa onki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 A j amuszę jakoś w domu przewalczyć drugiego psa Po smierci Bariego nie mieliśmy psa przez chyba 3 lata. Nie mogliśmy jakoś. teraz luna ma już 6 lat... niedługo zacznie się starzeć, niestety. Jak nie wezmę jakiegoś psa za jej życia, to potem znowu będzie przerwa "psychiczna" Życie jest okrutne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Emi niedługo skończy 8. Zachowuje się jakby miała pół roku. Drugiego psa teraz nie przewalczę i chyba... nie chcę na razie. ADHD Emi mnie męczy, a ona z wiekiem głupieje coraz bardziej. Chyba bym się bała, że przy niej szczeniak nabrałby złych nawyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.02.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 W sumie, jesli tylko są warunki, to fajnie jest mieć dwa pieski. U nas przez długie lata była Abra i Bobik, a potem oboje odeszli jakoś tak bardzo szybko po sobie, nawet roku nie minęło. Jakby Karuś się zaczął starzeć, to na pewno pomyślimy o wzięciu młodego pieska zawczasu. Uff, wreszcie ten wiatr się trochę uspokoił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dzień dobry DPSia No - Braza się rozwija ONkowo A piesy maiała już dwa przez jakiś czas, z Mocarcikiem i widać jej się spodobało . Fajnie mieć dwa psy, fajnie głównie dla tych psów, ale to już przepaść organizacyjna -jeden a dwa. Brazy sytuacja jest taka, że de facto to akurat nic w jej zyciu organizacyjnie nie zmieni ale jeśli, jak my,człowiek miota się zamiast siedzie na de. w domu to już bez sensu. Tego pojedynczego to i wziąć ze sobą bez większego problemu można (jak się paszczaka przyzwyczai oczywiście..), no i zostawić z kimś łatwiej ... takie to są u nas argumenty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.02.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 W Waszej sytuacji, Gagciu, to byłoby nielogiczne i chyba nie do końca dobre dla obu piesków - właśnie z powodów, które opisałaś powyżej. Poza tym - przecie nie ma obowiązku pomnażania swego psiego stadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 02.02.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 No pewno, że nie ma i u nas nie ma mowy o drugim psie. Ale jak podczas świat Bazylia miała kilka dni kolegę (pokazywałam u mnie fotki) to przyjemnie było popatrzeć na takie "mini stadko", relacje między nimi itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 02.02.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 A jednak, kiedy czasem wpadnie mi w oko jakaś wieść o bidulku ze schroniska, który mi do serca przypadnie, to... no mam ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.02.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 my wciaz dumamy czy wziac towarzysza dla okrucha, prawdopodobnie sie jednak zdecydujemy ale dopiero w nowym domu. jesli w tym roku zaczelibysmy budowanie to bedzie i dla nas i dla psow ciezki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 02.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Fajnie mieć dwa pieski... Tylko się nawzajem nakręcają i ciężko zapanować nad tym "stadem"... twardej ręki potrzeba:cool: Moje panny są coraz grzeczniejsze, wydoroślały... No ale jak zobaczą sarnę/lisa/bażanta i jak przegapię pierwszy moment ekscytacji, a właściwie ułamek momentu to nie jestem w stanie ich utrzymać przy sobie. Rozwiązaliśmy to w ten sposób, że na zewnątrz bez nas wychodzą pojedyńczo, bez siostry to niech się lis sam goni:p. Na dodatek nawet z nami chodzą tylko po wydzielonej części ogrodu, jakieś 5 tys. m2. I aż dumna z nich jestem bo "zostań" lepiej rozumieją niż "masz":D No ale z kim się można TAK wyszaleć jak nie z głupią siostrą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 03.02.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Fajnie mieć dwa psy, fajnie głównie dla tych psów, ale to już przepaść organizacyjna -jeden a dwa. Brazy sytuacja jest taka, że de facto to akurat nic w jej zyciu organizacyjnie nie zmieni ale jeśli, jak my,człowiek miota się zamiast siedzie na de. w domu to już bez sensu. Tego pojedynczego to i wziąć ze sobą bez większego problemu można (jak się paszczaka przyzwyczai oczywiście..), no i zostawić z kimś łatwiej ... takie to są u nas argumenty.. No właśnie... mam to samo... Chciałabym drugiego ale... zabrać jednego a dwa... jeszcze takie konie jak Greyo Kiedyś wydawało mi się, że rodzice mają dużą kuchnię... Grey zweryfikował poglądy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.02.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 no tak wy to macie konie jakby u mnie dwa kurduple byly to mniej niz wasz jeden kuzynostwo ma 2 male bolonczyki i psy calkowicie sie soba zajmuja i sa teraz mniej absorbujace dla wlascicieli. po prostu nie nudza sie a to sa takie jak moj maltus bardzo zywe i ciekawskie stworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 03.02.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Bo wszystko lepiej się hoduje parami... lub niekoniecznie dosłownie. Nawet konie, takie prawdziwe konie, moja Kalina... nie mogła się odnaleźć sama, z psami biegała, prawie szczekała:p. Jak dostała Karolinę to psy całkowicie przestały ją interesować, do domu się przestała nam pchać. Cały dzień spędzały razem. Psinki też nie zaczepiają nas żeby się z nimi bawić. Głasków się tylko domagają, ale figle zawsze razem. Nawet nasze koty... wzięliśmy ostatnio dwie kociczki. Były ciut za młode na oddzielenie od matki, ale dzięki temu, że są dwie nie było nawet najmniejszych oznak tęsknoty. Sodoma tylko miałknie jak Gomorę z oczu straci na dłużej. A całe łobuzowanie z siostrą odchodzi. W ogóle nie są absorbujące, tylko na spanie przychodzą na kolana... obie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.02.2013 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 tylko czy ja jestem gotowa na taka duza dawke milosci:lol2: milosc bialego jest odwrotnie proporcjonalna do jego wielkosci:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.02.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dobry wieczór wszystkim. U mnie znowu to białe dżówno z nieba spadło ... jestem potwornie zdegustowana! A ustosunkowując się do wcześniejszych wypowiedzi ... no cóż, wszystko to święta racja i całkowicie zgadzam się z przedmówcami:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Straśnie gadatliwa jakaś ostatnio jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 wlasnie trafilam na jakiegos zlosliwego wirusa, gnojek pozmienial mi hasla dostepu do lapka musze formata robic, jestem taka zla:mad: po diabla program antywir jak na czas nie dziala. dobrze, ze mam zastepczego lapka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Tarcia, u Ewy się zrobił wewątek dla pokrzywdzonych przez los i złych ludzi, to tam się przytul. Współczuję Ci szczerze i serdecznie. U nas białe stopniało całkiem, a dzisiaj lekko znów przyprószyło. No dooobra, miesiąc zimy jeszcze może być, w końcu inne województwa mają ferie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.02.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 nie nie nie tam dla mnie za ostro, jakbym zaskoczyla to tez za duzo psow bym wieszala . lapek juz zrobiony, na szczescie mam kilka partycji wiec dane nieskalane a tylko nowy sytem postawilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts