Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Braza a pójdź do dziennika Nefci Ona ma taką pięęęęęęęęęeekną rurę od kominka aż na antresolę i jak se Yetek rurę wystawił to teraz niech Go skubnie rura bodaj z kwasówki ocieplona że się nie nagrzewa :rotfl: a wygląda piknie;)

Pokój gościnny jest na wprost kuchni, a z kuchni i salonu jest wyjście na taras. a i ten pokój jest też obok wyjścia z domu.. to masz trzy wyjścia.. No i obok kotłowni i garażu.. i tam palacze chodzą na dymka zimą jak na dworze nie chcą marznąć..

Dobrze gada:yes:... byłam i paliłam;)... tam i tam też;) :lol2:.

Arni, przypomniało mi się, że mam fajnego kominkarza w rodzinie, tylko, że w Żywcu:rolleyes:. I nawet kafle swoje wypalają:D.

Rura nietypowa jest, więc uznałam, że wolno mi się jej czepić!!! A owa nietypowość polega na tym, że kawałek - tylko kawałek - nie został obudowany ... i franca kpi ze mnie!!!!

Agduś, dzięki za stronkę, na nią akurat nie trafiłam w poszukiwaniu inspiracji.

Arnika, bardzo śpieszno Tobie z tym kominkiem?? Chciałabym najpierw Yetusia wykończyć (:lol2:)

Niech ktoś zabierze tę cholerną zimę, bardzo proszę!!!!!!!

Rasia.. Żywiec.. to prawie koło mnie jest...

Można jechać na wycieczkę do Żywca pooglądać popatrzeć porozmawiać.. jak będzie cena OK to i facet te 70-80km przyjedzie a i ja go zamówię..

Ale mi się chce tych kafli.. piecowych takich...

Co do palaczy.. to jakoś wszyscy u nas baaardzo grzeczni są.. :) :yes:

Braza.. nie śpieszno mi.. może za rok by był czas.. ale nie dzisiaj.. kasę na pompę składamy. nie na kominek, wkład już jest.. a tylko obudować trzeba będzie... ... On też nas smyrnie...

ta Twoja rura już taka pogięta zostanie?

Co za intymne pytanie?!

Zima u nas rozsiadła się i nie wygląda, jakby chciała dokądś iść Pięknie bielutko jest wszędzie! Jednakowoż ptaszęta napinają wiosennie - musi wiedzą coś, czego my nie wiemy. Wsłuchaj się w odgłosy puszczy - może i u Ciebie zwiastują wiosnę.

U mnie jej nie ma. Wiosny znaczy.

Za to podobnie jest jak u Jamlesa, czyli tak, jak chciałaby mieć Depesia.

A ptaki nie świergolą, tylko zabijają się o jedzenie w karmniku.

Całe szczęście, że kominek grzeje. Z zabudowaną rurą.

Braza, czekam z utęsknieniem na fotki Tyriona.

Powolutku powinno się kończyć dokarmianie ptaków!!!

Samce sikor np. zajmują się zbieraniem zapasów i nie mają ochoty na amory. Ja już nie wieszam słoninki. Całą zimę tabuny sikor były, głównie na tarasie, bo blisko chciałam coby obserwować. Naprawdę badrzo dużo ich było. Nawet dzięcioł przylatywał, ale taki duży, nie duży z nazwy, bo on niewielki jest tylko taki ze trzy razy większy niż tamten. I to na taras przylatywał, do samego okna prawie:D

Dzisiaj obserwowałam grupę sikorek, penetrują dziuple w sadzie... wiosna idzie:yes: