Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jedna, bo nie wiedziałam, czy chcecie jeszcze ze mną gadać:)

No to fotorelacja!!! (same chciałyście ...)

Jeszcze trzy dni temu kociambry nie wiedziały ...

... jak myślisz ... schodzimy ...

01.03 (5) (Kopiowanie).jpg

Już jest okey! Tyrionek uwielbia Julkę, Julka lubi Tyriona ...

01-04.03 (27)a (Kopiowanie).jpg

01-04.03 (30) (Kopiowanie).jpg

Poza tym szczylek :

- gryzie wszystko, co mu w zęby wpadnie

01-04.03 (34) (Kopiowanie).jpg

- zasypia nagle w miejscach różnych i najmniej spodziewanych:

01.03 (15) (Kopiowanie).jpg

c.d. w kolejnym poście (no nie mogę się nadziwić temu głupiemu pomysłowi wklejania tylko 5-ciu zdjęć!!!)

- rozpoczął prace wiosenne pod domem (narazie tylko kopanie, na pewno będzie ciekawie, gdy zacznie siać)

01-04.03 (39) (Kopiowanie).jpg

01-04.03 (40) (Kopiowanie).jpg

- non stop poznaje teren - zatacza już coraz większe kręgi:

01-04.03 (44)a (Kopiowanie).jpg

I w ogóle to ślicznie się prezentuje!!!!

01-04.03 (38)a (Kopiowanie).jpg

A teraz wiadomość miesiąca!!!!!

Na zdjęciu powyżej proszę zwrócić uwagę na prawe uszko Mistera .... Podnosi się!!!! Radość w rodzinie nie do opisania!!!!!

O walce z wrogiem bedzie, obiecuję!!!

Potrzebuję porady osób znających ONki ..... Jak spowodować, żeby tył ONka chciał współpracować z jego przodem???? Jak dotąd porozumienia tyłu z przodem nie ma; gdy przód chce w lewo, tył akurat chce w prawo ... Efekt chyba wiadomo jaki jest ....:cool:

Nie wiem, co zaszło, nie było mnie, gdy nastało zarzewie konfliktu .... Nagle usłyszałam straszliwe warczenie a po chwili hałas ... Dziwny hałas. Odgłos tego hałasu z czymś mi się kojarzył, ale to skojarzenie jakieś takie mgliste było ...

Zerwałam się z sofy, jednym susem dopadłam do kuchni! Nasz słodziutki szczeniaczek przestał być słodziutki, to dzika bestia!!!! Zamarłam z przerażenia ....

Tyrion szalał!!! Atakował, z gardła wydobywało się dzikie warczenie - był wręcz rozwścieczony!!!!!:eek: A ja zrozumiałam, skąd znam ten dźwięk i ... znowu zamarłam, tym razem ze śmiechu ...

W tym momencie Tyrion złapał delikwentkę w zęby i jednym gwałtownym ruchem wyrzucił ja w stronę korytarza - przewracając się zresztą w pieknym stylu, bo właśnie tył odmówił mu znowu współpracy z przodem ... Z prędkością prawie świetlną poderwał się na łapy i skoczył w stronę delikwentki przyduszając ją przednimi łapami - to znaczy z zamiarem przyduszenia jej przednimi łapami, ale ten zamiar nie bardzo wypali ... Delikwentka odbiła się i z głośnym hukiem grzmotnęła w ścianę pod schodami. Na ułamek sekundy huk chyba lekko ostudził zapał agresora ... tylko na ułamek sekundy ... Walka trwała jeszcze chwil parę, warczenie stawało się coraz mniej wściekłe, z coraz mniejszą zaciętością szczylek doskakiwał do delikwentki, w końcu albo się znudził, albo zmęczył, w każdym razie dał sobie spokój i poszedł spać.

Jak myślicie, czym tak bardzo mogła go rozwścieczyć kamionkowa miseczka na wodę?????

No słodziak absolutny, a piękny niesłychanie!

I jaki zdolny, jak on wie, że wiosna to czas prac w ogrodzie!

Braza, ani chybi geniusza masz w rodzinie!

I te kociambry, jak bliźniaki...

Super! :D

Chyba wszystkie szczenisie tak mają, a im większy pies ma z nich wyrosnąć, tym dłużej trwa nawiązywanie kontaktu przodu z tyłem. Na ten przykład Emi nadal nie ma większego wpływu na to, co robi jej zadek. Niby przód wie, że ma siedzieć, a zadek tańczy po podłodze wprawiany w ruch przez szaleńczo wywijający ogon. ALbo przód wie, że nie wolno deptać po kwietniku, ale nie wie, że zadek tkwi w samym jego środku. Może ONki wyrastają z tego, skoro u Katmy nie zanotowałaś tych problemów.

A miska z wodą ma wiele okazji, żeby się narazić. Mogła na przykład stać w niewłaściwym miejscu i zamoczyć ogonek albo tylną łapkę Tyrionową.

Skoro mało, to poszalejmy!

W dolnym prawym rogu intrygująca miska. Tutaj jeszcze w miarę zgodni byli ... Nie wspomniałam, że miseczka przeznaczona była dla kotów ... no to chyba wszystko wyjaśnia!

01.03 (1) (Kopiowanie).jpg

Trochę lepiej widoczne prawe ucho z tendencją do podniesienia się ...

01-04.03 (33) (Kopiowanie).jpg

Odpowiednie miejsce dla odpowiedniego zmęczonego osobnika

28.02 (5) (Kopiowanie).jpg

Młodsze towarzystwo nawiązuje przyjaźnie

28.02 (3) (Kopiowanie).jpg

...a starszyzna ma wszystko gdzieś ...

2013-02-01 15.37.19 (Kopiowanie).jpg

Chyba wystarczy bo mnie zbanują za pisanie nie na temat:D

Bana to dostaniesz od nas, jak nie będziesz pisać na temat, czyli o Tyrionie!

Już się nastawiłam na dłuuuugi reportaż po tych szumnych zapowiedziach, a tutaj 5 fotek... :o

No żarty jakieś, słowo daję!

Wyłożyć gazetami! A jak nasika obok (normalne), to przerzucamy gazetkę i wsiąka oraz wysycha. I tak jedną gazetkę można kilka razy:cool:. Tylko nie wiem co z tymi gazetkami na podłodze w kontekście kotów.....:eek:

A generalnie kluska kudłatego rano na dwór, wieczorem na dwór, w ciągu dnia ile się da - i się nauczy, jak każdy :D

My mieliśmy dobrze, bo Emi kupiliśmy kiedy miała już 9 miesięcy i sikanie w domu za sobą. A sikania Saby nie pamiętam. Byłam tak szczęśliwa, że mamy psa, że pewnie sprzątałam w locie - zanim do podłogi dotarło. Pamiętam tylko, jak stałam nad nią sikającą na trawce i chwaliłam w niebogłosy ku zdumieniu przechodniów.