Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...)Przeprowadź się, będę do Ciebie przyjeżdżać na zimę!

OOOOoo NIE DPSia.. Ty będziesz tutaj , i będziesz odśnieżać....:wiggle:(...)

Chciałem podkreślić, że to nie ja napisałem :p:D

Ja dodam tylko:

...u nas wszystkich podczas, gdy my będziemy się u Brazy wygrzewać :p:rotfl:

Śnieg pada cały czas od wczoraj :bash: Idę po choinkę!!!

Zrób fotę jak już pisanki powiesisz

Depsia się chyba już zupełnie zamknęła w sobie ....

W miejscach nie ruszanych łopatą do odśnieżania leży dobre 40 cm śniegu!! A Polsat powiedział, że tak ma być do kwietnia - zgłupli czy wiedzą o czymś czego my nie wiemy???

Choinki jeszcze nie znalazłam.

Ty się Jamles nie śmiej.. ja kożuch i futerko już schowałam do garderoby.. po czym poszłam ostatnio i go znów wyjęłam.. Zimno mi było...

Jak było cieplej to za głowę się łapałam ileż to u mnie jest chwastów... Nic to.. będzie trzeba brać pazurki i od razu plewić...

O wertykulacji nie wspomnę...

U nas dziś cudny śnieg , czyściuteńki i w pięknych promieniach słońca..

Naprawdę jest dziś ładnie.. gdyby nie to, że powinnam zieloną wyczesaną trawkę już oglądać... w końcu jest 20n marzec!!!! Kiedyś spod folii dostawałam tulipany i żonkile na 8 marca.. takie z gruntu tylko folią nakryte.. a teraz?

I tak będzie.. będziemy biegać w kozakach, i ni stąd ni zowąd przyjdzie oby upalne lato i założymy od razu klapki...

Masz racje Gosiu.. tak było kiedyś.. było tak.. ale było też tak, że lato zaczęło się w kwietniu od razu po zimie, a w lipcu były ulewy i nie było ładnej pogody w wakacje... i tego to też bym nie chciała...

Agduś ja tez mam cebulki krokusów posadzone i je szlag nie trafia... bo są ciut głębiej niż wertykulator czesze..

Jakieś 3 lata temu po pierwszym roku zaczęliśmy grabić i tak ja ze trzy dni po kilka godzin ja, chłopcy trzeciego dnia byli w domu i zagoniłam ich do grabi.. kazałam dokładnie miejsce w miejsce po kilka razy.. ja już byłam zajechana, pełen entuzjazmu ślubny też entuzjazm zgubił po kilku machnięciach grabiami.. wsiedliśmy w samochód i d o LM po wertykulator.. akurat promocja była.. robota na jedno albo dwa przedpołudnia..i zrobione.. ale że kosz maleńki to trzeba było non stop gasić i opróżniać kosz, i szerokość noży niewielka to i sporo trzeba się nachodzić... to było upierdliwe, ale nie aż tak jakbym miała grabiami machać, drugi dyskomfort to to, iż ta maszyneria na prąd jest.. no ale to raz w roku robimy i z czapki.. raz w roku można się pomęczyć...

Muszę porównać ceny urządzeń z cenami wypożyczenia. Bo kupować, żeby raz do roku użyć i przechowywać gdzieś (gdzie?!) przez cały rok to nie wiem, czy ma sens. Tanie są kiepskie, drogie za drogie... Trza zadzwonić do wypożyczalni.