Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My nie mamy wyjścia za bardzo, wstyd jak chodnik przed chałupą w śniegu powyżej kostek.

A jutro mają przywieźć nawozy, też musi być odśnieżone, coby ten bus nie zagrzązł.

I pilnować go trzeba, żeby znowu w szambo się nie wpakował, choć to inne auto i inny kierowca.

No to rad nierad odśnieżamy...

Qpa!!! Znów sypie!!! I całą noc ma sypać!!! A ja głupia cieszyłam się, że zaczęło wreszcie topnieć...

Najgorsze jest to, ze ja jutro rano muszę samochodem do Wieliczki jechać. A jeszcze gorsze, że na konkretną godzinę mam zdążyć i nie mogę tak na ostatnią chwilę, bo dziecko ma konkurs, więc nie może się denerwować, że nie zdążymy. Ja tam sobie czwóreczkę wrzucę i spokojnie, pomalutku się dotoczę. I w dupie mam, co o mnie będą myśleli ci za mną. Najgorsze, że tam po drodze są dwie górki i za każdym razem, kiedy śnieg spadnie, niezmiennie na tych górkach utykają ciężarówki. I oczywiście blokują drogę całkiem. Wszyscy stoją w korku, spóźniają się do pracy i w ogóle. Bo panowie z ciężarówek krótką pamięć maja i zapominają, że skoro śnieg spadł, to oni tamtędy nie przejadą!!! I co ja zrobię, jeżeli utknę? Za daleko stamtąd na piechotę gnać! A białe gówno ma sypać całą noc i do południa! Kurde, nie będę spała dzisiaj, wyobrażając sobie te cholerne górki i cholerne ciężarówki! Muszę sprawdzić objazdy na mapie... Ale jeżeli pojadę objazdem, to się spóźnię! A w centrum Wieliczki nie ma gdzie parkować i pewnie będę musiała spod kopalni lecieć. Cholera!

u nas tez popaduje, jutro znowu obwodowa stanie:bash:, przedwczoraj tak sparalizowana ze ludzie po 5 godzin w korku stali, mnie i lubemu chwilke przed blokada udało się przejechać

na obwodowej jest zakaz wyprzedzania dla tirów lewym pasem ale debile wyprzedzają jeden drugiego pod gorke i blokują wszystko, za takie kretyństwo powinni im prawka zabierać albo co bardziej dotkliwsze duże kary lupac. przez jednego głupka setki ludzi maja problem.

Agduś, jak ja cię rozumiem...

Zobacz czy jakaś inna droga jest i najwyżej wczesniej wyjdź. Jeżeli tam grzęzną a MUSISZ być, to zatankuj samochód, bo jak się stoi w korku to najgorzej bez benzyny zostać. i weź sobie wiadereczko z piaskiem i łopatę do bagażnika. Ostatnio dzieki mojemu piaskowi (budowlanemu jeszce :) ) uwolniłam jedną ciężarówkę i sobie przejazd zrobiłam. Jak facet podsypał, to ruszył.