Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TAR-cia już raz Gagatka wieściła zimę w odwrocie, jeśli teraz znowu się zawiodę, to komuś krzywdę zrobie, tak mi dopomóż Buddo!!!!!

Jamlesik, w miejscach nieodśnieżanych mam dobre 50 cm śniegu!!!!!!!!!!

No i własnie - nikt nie podchwycił moich nawoływań, nie przyłączył się do mantry - a mówiłam, TŁUMACZYŁAM jak komu mądremu - jak często powtarzać to się spełni... A wszyscy tylko główkami kiwali...:rolleyes:

No i macie teraz :bash:

A najgorsze, że przez to chrzciny Kudłatego musimy przełożyć na kwiecień :sick:...

No! Dojechałam i wróciłam! Na szczęście rano mrozik był na tyle słaby, że posypanie jezdni wystarczyło. Było mokro, a nie lodowo. Dzięki temu mogłam nawet piątkę wrzucić, a na górkach nie tkwiła żadna ciężarówka. W samej Wieliczce było wprawdzie wahadełko, bo się trzy pojazdy pocałowały w tyłek, ale miałam taki zapas czasu, że spokojnie czekałąm na swoją kolej i jeszcze biedaka z podrzędnej uprzejmie wpuściłam w kolejkę. Zaparkowałam od razu przy kopalni i spokojnie doszłyśmy do rynku. Jak na złość w samym rynku było jedno wolne miejsce parkingowe! Jedno jedyne - jakby na mnie czekało! Odpuściłam sobie przeparkowywanie, tym bardziej, że już zapłaciłam tam.

A Małgo zajęła drugie miejsce w etapie powiatowym!!! I doceniono jej "ciekawy głos".

Śniegu mamy znacznie więcej niż w Boże Narodzenie! To już chyba przesada? Wczoraj przed południem już się cieszyłam, że zaczyna topnieć, a po południu nasypało z nawiązką!

No właśnie nie wiem. Na razie myślałam tylko o powiatowym i nie pytałam, czy jest wojewódzki. Ktoś mi mówił, że tak, ale na konkursie o tym nie powiedziano, a przecież powinni. Do powiatowego przechodzili z pierwszego i drugiego miejsca w gminnym (Małgo miała pierwsze). Konkurs nazywa się ogólnopolski, ale to chyba dlatego, że jednocześnie w całej Polsce się odbywa.

Przekazałam. Przekazuję podziękowania za gratulacje.

Wróciliśmy późno z zakupów. Było -14!!! Moje hiacynty i inne wiosenne, które już nosy powystawiały z ziemi, szlag trafi, bo słońce wytopiło śnieg w ich miejscu. Wyobrażam sobie śmigus-dyngus w tym roku - będziemy się prać śnieżkami - w końcu to też woda...

Pełno śniegu na trawnikach leży, ale przed samym domem było go mniej i szybciej stopniał w słońcu.

-5 to ja bym jeszcze była w stanie zrozumieć, ale -14 to gruba przesada moim zdaniem!

W dzień była przepiękna pogoda, ale dzisiaj nawet w pełnym słońcu śnieg nie topniał. Zmarzłam koszmarnie, bo na widok słoneczka ubrałam się za cienko (bluzka bawełniana pod zimową kurtką).