Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

Nie przekopuj, kobieto, tylko zagrab!

W zeszłym roku też mówilismy Ci z Jamlesem, oczywiście przyznałas się do przekopania po fakcie, aleśmy Ci mówili, żebyś tego więcej nie robiła!

Roboty sobie dodajesz, nie wiem, może lubisz, czy jak...

Dobra, sama znajdę drzwi! :p

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas, jeżeli się nie przekopie, to można sobie grabkami podrapać po wierzchu.

Turkuciowi powiedz, żeby uważał, bo zemsta za rozwiąza nadciągnie całkiem niedługo! A dokładniej to zapewne na początku lipca, kiedy tylko skończy się obóz karate. (Może być? Nie masz w planach jakiegoś Hiszpana w tym czasie?)

No - akurat u Was to glina jest i takiej glebie wzruszenie jej i przewrócenie do góry nogami zawsze się przydaje, inaczej się po prostu zasklepia.

Ale u Brazy piaseczek, taki jak i u nas, więc nie ma najmniejszego powodu, żeby wiosną tam ze szpadlem latać. :cool:

Jestem absolutnie, totalnie złachana!!! Zachciało mi się kolejnych roślin - na marginesie specjalnie po nie jechałam kilkanaście km - i stwierdziłam radośnie, że mogą mi umilać widok z okien sypialni i salonu ... Niezorientowanych informuje, że tam jest potężny modrzew i mnóóóóstwoooo trawy przeplatanej mchem! Urobiłam się po pachy, ale chyba warto było .... Jak się jednak okazało roslinek mam za mało i trzeba dobrac im troche towarzystwa. Jutro powtórka z rozrywki.

Dom sie dociepla!!! A Tyrion dzielnie w docieplaniu pomaga: nosi pędzle, styropian, kołki ... tylko dlaczego w zupełnie innym kierunku??? W kopaniu też jest niezastąpiony!!!! Jutro pstryknę zdjęcia, dzisiaj już nie mam siły, nadaję z tarasu, na tyle jeszcze było mnie stać:rolleyes::rolleyes:

Najfajniejsze w tym jest to, że człowiek, choć taki złachany, szczęsliwy jest, jakby mu kto w kieszeń napluł! :D

Zmęczenie MOŻE dać endorfiny, nie ma wątpliwości!

Też dzisiaj sadziłam sporo, w pierdonce parę dni temu zrobiłam zaopatrzenie.

Tylko te "tośliny" pierdonkowe... :o :mad:

Naprawdę, nazywanie sadzonkami 2- i 3-centymetrowych odcinków pojedynczych korzonków to powinni być karalne! :mad:

Jak nie wyrosną, to normalnie maila z pozdrowieniami do nich napiszę!

Na górze bez zmian! W pozostałych częściach zresztą też:wiggle:Jest szansa, że na nowy wiatrołap się załapiecie...

Zimno się zrobiło, podobno jutro ma być o wiele chłodniej a mi parę roślinek zostało do wkopania. I chyba cholewcia wypadałoby jakiś koperek i marchewke posiać ....

U nas jeszcze jutro ma być ładnie. Muszę sprawdzić, jak w weekend. Małgo się wybiera na turniej karate do kopalni w Bochni (nie pytaj, czemu tak...). Gdyby było brzydko, nie żałowałabym przynajmniej, że pod ziemią siedzi, zamiast na słoneczku.

Nowości i tak tyle nas czeka w Uroczysku, że i bez wiatrołapu będziemy dłuuuuugo podziwiać.

Odetkało mnie!

Foty są i owszem, tylko że nie chcą same pójść do komputera na górę...:) Jeśli dzisiaj dam sobie lekki odbój ... jeśli nie będę przekopywała połowy trawnika ... jeśli będę miała siły wejść po schodach na górę w postawie pionowej a nie na czworaka ... to może w końcu przerzucę te foty na inny nośnik ...

TAR-cia, wspominałaś o daliach i owszem, nie chciałam być nachalna, adres wyślę na PW:cool:

I specjalna informacja dla Toli: modrzew się puścił!!!!!!

Czy ktoś może mi wyjaśnić, dlaczego do cholery ja tak wcześnie wstałam????