DPS 21.04.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Kompostownik nie jest najestetyczniejszą częścią ogrodu, warto go usytuować gdzieś w cieniu, żeby nie przesychał, potrzebuje wilgoci. Brzydkich zapachów nie ma prawa wydzielać, w żadnej mierze! A granulat syp sobie na zdrowie, przecie to nie chemia, tylko g...o! Wieśniara się z Ciebie robi pełną gębą, w ogrodzie grzebiesz, drzaźni Cię, że nie zrobione, rano z łóżka złazisz... No na moje jak nic wychodzi, pamiętasz, jak mówiłam, że samo Ci się tak porobi? Witaj w klubie wieśniar prawdziwych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.04.2013 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Teoretycznie to ja wiem o kompostowniku dużo, ale jakos trudno mi ten temat ruszyć ... Nie wiem, czy domeną wiesniar jest robienie czegoś najlepiej, jak sie umie na posesji .... Jeśli tak, to i owszem, jestem wiesniara:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.04.2013 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Brazula jak zaczynasz produkować kompost to można kupić taki przyspieszacz kompostowania coś jak bakterie do przydomowych oczyszczalni to takie bakcyle są do kompostu i szybciej zaczyna pracę kompostownik bo potem bakcyle same się produkują coś w ten deseń http://www.24garden.pl/product/id/1535,biopon-komposter-srodek-przyspieszajacy-kompostowanie-rekawice-gratis- albo takie http://sklep-ogrodnik.pl/komposan-extra-500g-komposter-przyspieszacz-kompostowania-forte-ogrod-p-166.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 przy kuchni, bo mam wyjście kuchenne Dasz estetyczny płotek (konieczny przy psie), obsadzisz jakimiś pnączami i na prawdę może być ozdobą w kącie ogrodu co prawda sama nie mogę się takiego dorobić, ale choć siatką mam ogrodzony by psy nie zaczęły nam pomagać http://regiodom.pl/portal/ogrod/aranzacja-ogrodu/zdjecie-przechowywanie-kompostu http://www.wymarzonyogrod.pl/ogrod-wiejski/ogrod-na-wsi/kompost-znakomity-nawoz-naturalny,57_594.html http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-ogrodu/sadzenie-roslin-przesadzanie-roslin/kompost-nawoz-doskonay,27_481.html http://regiodom.pl/portal/ogrod/aranzacja-ogrodu/kompostownik-ogrodowy-sposob-na-nawoz-naturalny http://www.zielonyogrodek.pl/kompost-co-jak-i-gdzie-kompostowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 21.04.2013 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Maxtorka a piwoniów nie masz więcej na zbyciu bo bym też jaką wdzięcznym sercem przygarnęła:oops: Nie ma sprawy, dawaj adres na priva:D Jestem po porannym obchodzie włości i na pewno cosik Ci wybiorę. Postaram się tak zapakowć żeby przeżyły podróż. Poślę pewnie pocztą. Jak będziesz jeszcze chciała podeślę jesienią następną partię, wtedy jest bezpieczniej. Kolor będzie pewnie bladoróżowy bo tych mam najwięcej a nie bardzo pamiętam gdzie jakie rosną Jak wyślę dam znać Czy Wy też robicie obchód ogrodu kilka razy dziennie? Rano z poranną kawką to obowiązek a potem jeszcze kontrolnie w ciągu dnia sprawdzić co i jak urosło, za każdym raz do koła wyrywając kilka chwastów, tu skubnąć listek, tam powąchać kwiatek.....Może to objaw wieśniakowatości? Jak tak to ze mnie wieśniara pełną gębą i dobrze mi z tym:yes: My tu gadu gadu a ogród czeka. Idę coś dla Wuśki znaleźć I niezapominajki na Maksiowe miejsce przesadzić Jeszcze do ogrodnictwa skoczę zobaczyć co ciekawego mają, pewnie coś drogą kupna nabędę i oddam się lenistwu i kontemplowaniu przyrody na tarasie. Taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać do końca;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.04.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Brazunia, chyba nie odebrałaś jednak prezentu... mówię o linku do pewnej piosenki na tej samej stronie co "zwyczajne" zyczenia tylko nieco niżej... Laptopek by się Tobie przydał, żeby zdjątka też z tarasu nam wstawiać a nie łazić NA GÓRĘ.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.04.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Wieśniara się z Ciebie robi pełną gębą, w ogrodzie grzebiesz, drzaźni Cię, że nie zrobione, rano z łóżka złazisz... No na moje jak nic wychodzi, pamiętasz, jak mówiłam, że samo Ci się tak porobi? Witaj w klubie wieśniar prawdziwych! Wszystko pasuje... ba ja nawet czuję się wieśniarą!!! ale wcześnie wstawać to ja się nie nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 I tak wstajesz, sama nieraz widziałam Cię na forumie o 5 rano! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 21.04.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Aaa bo pewnie po imprezce właśnie kładła się spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 22.04.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 I tak wstajesz, sama nieraz widziałam Cię na forumie o 5 rano! Aaa bo pewnie po imprezce właśnie kładła się spać O 5 nie... o 6 wstaję codziennie... synka do szkoły wyprawić, ok. 6.30 wyjeżdżają (bo mąż odwozi młodego do gimbusa) a ja... :oops: w objęcia Morfeusza... tak koło 9 jestem wyspana:rolleyes::lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.04.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Miałam tak, kiedy Magda była malutka, a ja na wychowawczym rok siedziałam w domu. Wstawałam wyprawić Weronikę do przedszkola. Andrzej ją odwoził jadąc do pracy, a ja, ledwie się drzwi za nimi zamknęły, z powrotem do łóżeczka. Magda dawała pospać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.04.2013 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 W tygodniu to i ja (gry Szanowny zarabia) wstaję po 6-ej. Młodą musze odwieźć. A w weekend gdy za wcześnie wstanę to wypijam kawę i.... znowu w kojo:) Teraz, wiosną bywa, że się juz nie kładę tylko jak Maxtorka wyłażę w szlafroku z kawą w ręku pochodzić po włościach przypilnować, coby dobrze i wydajnie rosło to, co posadziłam Wczoraj posiałam rzodkiewkę i marchewkę, wsadziłam też cebule róznego autoramentu: czerwoną, żółtą i białą (czosnkową). Czy Wy też macie wrażenie, że sadzenie cebuli to najnudniejsze zajęcie świata???? Od 3 lat jestem tego absolutnie pewna!!! Mam w końcu człowieka do zadań specjalnych ... nadgarstek ponownie odmawia wspólpracy ze mną, ledwo mogę kubek utrzymac, cos trzeba było z tym zrobić. I teraz wiem, że jestem koncertową kretynką skoro do tej pory sama użerałam się z ciężkimi pracami!!!!! Mam nadzieję, że moje skretynienie nie spowoduje, że przestaniecie mnie lubić .... Okey, czas ubrać liberię szofera - miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.04.2013 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Cze Brazunia.. Ja już też po dwóch kawkach...Za szofera robi mój maż.. a ja mam chwilkę dla siebie... Człowiek do zadań specjalnych to najlepsza rzecz na świecie... u nas był pan Bogdan.. do zadań specjalnych i nieskomplikowanych... Bardzo lubiłam jak do nas przyjeżdżał, bo praca została zrobiona.. U nas to rożnie... raz się chce, drugi już nie... a on przyszedł, zrobił i było zrobione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.04.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Też już obleciałam włości. Tylko mnie w szlafroku nie wypada, sąsiedzi by się dziwowali, a i Dziadkowie zgorszyli. Rad nierad - ubrałam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Maxtorka i Braza wysle te dalie w tym tygodniu. mam tylko problem, bo mama dala mi takie wielkie bryly kartofli daliowych ze mam problem z podzialem, potrzebuje meskiej lapy. a mezus sporo ostatnio zajety, mamy urwanie czaszki przed weekendem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.04.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 To wyślij je w bryle;) ...ja tam biegam po działce w koszulce nocnej bez szlafroczka... Najlepiej lubię chodzić rano w koszuli nocnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.04.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 u mnie juz rzodkiewka kielkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 To wyślij je w bryle;)... no rzeczywiscie zabawne, jakas ty dowcipna, mam 6 ogromniastych bryl (6 kolorów) a kazda bryla do podzialu na 3 (dla maxi, dla brazy i dla CIEBIE NIEWDZIECZNICO ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Aaa to zmienia postać rzeczy:lol2: A tak serio nie myślałam, że te bryły takie duże są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.04.2013 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 no sa olbrzymie, bo mama wykopala wszystkie dalie (ma po prostu juz dosyc ciaglego wkopywania i wykopywania - problemy z kregoslupem) i do tego w bryle ziemii zulawskiej ciezkiej tlustej i calkowicie nierozbrylowalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts