Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

TARcia,... Ty to nie masz boiska.. Ty masz serwetkę co najwyżej....

Ja to dopiero mam boisko...

Ale ja trawnik lubię.. bardzo lubię... i baaardzo lubię kosić... :yes:

tam serwetke, boisko mam i basta, a ja wole i tak rabatki, ty to dziwak jesteś z ta trawa:lol2:

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego dziwak????

Posiana.. co tydzień kosiarką przelecę.. od czasu do czasu papu dam i podleje.. rośnie jak głoopia.. zielono jest.. Inka jak zielone zobaczyła to za nic do domu nie chce przychodzić...

A z rabatkami kłopot mam bo się nie znam...

Nie wiem co i jak, jak przycinać.. itd..

Z trawą to proste jak drut...

Ni o konkretne zajęcie.. znaczy koszenie..

Widać od razu...

Wy obie te Wasze "boiska" to se schowajcie, dobra?

JA to dopiero mam ze dwa stadiony olimpijskie ale za to w kilkunastu kawałkach, gdzie trzeba kosiarką manewrować jak na ciasnym parkingu, a kosiarka ciężka i bez napędu. :lol2:

Jak policzyłam sobie kiedyś, to jakieś 30 arów tej trawy mam... :bash:

DPSia... bo o Ciebie to maż nie zadbał...Mój mnie kocha i kupił mi kosiarkę z napędem.. po tym jak pierwsze koszenie zrobiłam pożyczoną od kolegi małą elektryczną...

Byłam zajechana..

Szukaliśmy kosiarki z napędem (teraz wiem, że powinniśmy kupić z napędem tylnym.. a nie przednim... ) , z szerokim cięciem i dużym koszem...

Taką mam i sobie chwalę.. po dwóch sezonach przeszła duuuży serwis.. wymiana paska, czegoś tam jeszcze, chyba piasta czy też inny metalowy dynks..., olej i nowiutki nóż...

I takie koszenie u mnie około 1000m2 trawy to zajmuje 1,5 godzinki.. noo jak za bardzo urośnie to 2 godziny...

.... posadź tam jakieś okrywowe, dąbrówka .....

:yes: ...... za rok drogę do Perły okryje ;)

PS. Arnika, po dwóch sezonach nowy nóż :eek: ....... badziew, nadwrażliwość albo kamieniołomy kosiłaś :rolleyes:;)

albo jak sąsiadka ...... auta nie myje, jak się zbrudzi ..... kupuje nowe :lol2:

Noo parę razy za płotem potraktowany był kamcurem, że aż klin zerwało.. myślałam, ze szlag trafił kosiarkę.. Przed płotem i przy rowie też kamienie były.. Najgorzej dostał za płotem, za działką.. Tam tego jest tyle, że masakra.. i nie sposób jest przewidzieć gdzie te kamienie są..I chyba tez badziew.. bo żeby aż tak był powyginany..

Teraz na zielone za płotem każe kosę odpalić.. a nie kosiarką...

Bo mój mąż mnie kocha - pomaga mi się odchudzać. :lol2:

Już mu zapowiedziałam, że w tym sezonie będzie musiał się włączyć w to koszenie trawy, jednoosobowo nie dam rady wszystkiego zrobić, a teren gospodarstwa musi przyzwoicie wyglądać. :yes:

Aż miło Was czytać!!! Klamka zapadła, niczego nie sieję, czekam aż samo wyrośnie! Rabat za wielu zrobić nie moge, bo musi zostać dojazd do drewutni, drewno samo nie przyjdzie.

A propos kosiarki: moja powoli diabli biorą , chociaż może właśnie najpierw jakiś przegląd jej zrobię .... zobaczymy .... ale gdybym musiała nabyć nowa, to jaką polecacie? Przymierzałam się do Husqvarny, tylko że to drogie pioruństwo. Widziałam jeszcze jakieś pod tytułem Vikling, tylko czy to się nada?? Mam trochę tego koszenia mimo wszystko ...

Padało u mnie, musiało zresztą, bo wczoraj podlewałam :lol2:

Brazula jak masz dużo koszenia to:

1. najlepiej żeby kosiarka z napędem była

2. silniki Briggs&Straton są bardzo dobre do kosiarek

3. wprawdzie kosić trzeba częściej bo trawa krótka musi być ale dla większych powierzchni opcja mulczowania jest genialna;)

Ja ma B&S i jest niezła.. ale przedni napęd..

Jakbym miała teraz kupić to poszukałabym kosiarki z tylnym napędem np Hondę...

Noo dobre rzeczy nie są tanie .. niestety..

Ta moja kiedyś ponad dwa tysie kosztowała.. 3 dni temu w LM widziałam moją kosiarkę za niecałe 1700zł.. końcówka serii.. a co za różnica kiedy wyprodukowana.. ma kosić, serwis do niej jest, i części zamienne są...

Ale jak masz dużo do koszenia.. ja bym się zastanowiła nad traktorkiem... i można do tego dokupić pług do odśnieżania...

Szanowny mógłby się pobawić.. a i Ty szybko byś obleciała włości.. moja ciotka ma taki traktorek.. boski jest..

U mnie za mała powierzchnia...