Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Brazowego Uroczyska

braza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• braza

10541

• Agduś

4690

• DPS

3621

• wu

2676

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No na kompost ta trawa potem, bo przecie nie możemy używać takich sztucznych.

Nawet goowna w granulkach albo i świeżego nie możemy, jeśli nie mają certyfikatu eko, bo wtedy nie wiadomo, z czego to g...o powstało.

No to kosimy swoje łąki eko i kompostujemy. :yes:

Nooo ale ta kosiarka co się w niej wozi.. to by była dla Brazy najlepsza..

Ile masz do koszenia Braza?

A zimą jak znalazł swój pług by miała...

Jak Szanowny nie zgodziłby się na zakup takiego traktorka.. to kup kosiarkę elektryczną (bo mała się przyda) i każ skosić Szanownemu hektary..

Zobaczysz jak od razu zdanie zmieni...

Nie kupiękrowy. :no:

Nie chcę.

Będę kompletnie uwiązana do gospodarstwa, a tego nie zdzierżę.

Poza tym, nie mamy nawet obory, a na łąkę mamy ze 2 km.

Nie ma takiej możliwości jak kupno zwierząt gospodarskich, nie, nie, nie. :no:

no to może by suszyć to siano i sprzedawać? Bo np stajnie siana potrzebują a nie zawsze mają dość własnego... Albo jakieś zagłodzone zwierzątka podkarmic, wiem, u was nie ma żywizny, ale co i rusz mówią / piszą o ratowaniu zagłodzonych krów czy koni. Ratują, OK ale co dalej z nimi robią? Przecież te uratowane też coś żreć musza....

Co do kosiarki, taki traktorek to sporo kosztuje. Takie urządzenie na trawniku 1000m to raczej w kategoriach "kto bogatemu zabroni" ;)

Nooo o traktorku to ja myslę, ale on kosztuje tyle, co terenówka jeszcze w niezłym stanie:D Poza tym u mnie nierówno jest, doły, górki - sprawdzi się taki??

Depsia, Ty mi nie mów że nie mozesz się doczekać tego mojego okgrodu, bo az się boje, że się straszliwie rozczarujesz!! To ogródek jest, do tego wiekszość to ozdobne roślinki. Ale Gagatkom sie podoba, jest szansa, ze i Ty psioczyc nie będziesz:D

Agduś, nareszcie!!! Wzrostu Tyrionka nie zatrzymam, ale spoko, w lipsu pewnie dalej tak samo goopi bedzie!!

Powinnam dosiać rzodkiewkę i marchewke, bo mi zostały, ale mi się nie chce. Zimno u mnie!!

Mały kosz ma , tylko 46cm koszenia i bardzo słaby silnik,... tylko 5 koni mechanicznych... i przedni napę.. Ale cenę ma fajną...

Szukaj czegoś większego i mocniejszego... co najmniej 6 koni mechanicznych...

Ja mam 6,5 ale przedni napęd.. dziś kupiłabym z tylnym...

A ile masz tej trawy do koszenia????? My tak gadamy o tym traktorku, ale to nie jest takie głoopie..

Może rzeczywiście trzeba by było takiego poszukać..

Braza, co "nareszcie"?

Nareszcie to mi parzydło ruszyło! Znaczy ruszyło czas jakiś temu, ale się niezmiernie i nieustannie tym faktem raduję! A ja w nie nie wierzyłam! Muszę to odszczekać donośnym głosem (na to jeszcze poczekam trochę, chociaż w porównaniu z wczoraj, dzisiaj już mam głos jak dzwon - wczoraj sama się nie słyszałam).

Arni, dzięki. Kosza nie muszę mieć wielkiego, bo i tak zwykle go nie używam, szukam takiej z wyrzutem z boku. Traktorek u mnie się nie sprawdzi, za bardzo skomplikowany teren, dużo przeszkód - w końcu rabaty po to robię, żeby mieć mniej koszenia.

TAR-cia i paczka i elewka. Dziękuję! Tymi daliami to ja pół działki obsadzę:D

Agduś, jak co nareszcie??? Nareszcie wylazłaś z dziupli!!!

DŁUGI WEEKEND!!!!!!!!!!!!