TAR 27.04.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Brazulka wyslalam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.04.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Tes mam traktorek. Kosimy nim około 4 hektarów. :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.04.2013 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 No na kompost ta trawa potem, bo przecie nie możemy używać takich sztucznych. Nawet goowna w granulkach albo i świeżego nie możemy, jeśli nie mają certyfikatu eko, bo wtedy nie wiadomo, z czego to g...o powstało. No to kosimy swoje łąki eko i kompostujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 28.04.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Tes mam traktorek. Kosimy nim około 4 hektarów. Chyba traktor bez -ek? Mi chodziło o taką przerośniętą kosiarkę co to doopsko wozi:) 4 ha... tyle żarcia na kompost??? Krowe se kup, produkt uboczny lepszy niż kompost i eko-trawkę będzie jadła to i eko żówno będzie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nooo ale ta kosiarka co się w niej wozi.. to by była dla Brazy najlepsza.. Ile masz do koszenia Braza?A zimą jak znalazł swój pług by miała... Jak Szanowny nie zgodziłby się na zakup takiego traktorka.. to kup kosiarkę elektryczną (bo mała się przyda) i każ skosić Szanownemu hektary..Zobaczysz jak od razu zdanie zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Nie kupiękrowy. Nie chcę. Będę kompletnie uwiązana do gospodarstwa, a tego nie zdzierżę. Poza tym, nie mamy nawet obory, a na łąkę mamy ze 2 km. Nie ma takiej możliwości jak kupno zwierząt gospodarskich, nie, nie, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.04.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 no to może by suszyć to siano i sprzedawać? Bo np stajnie siana potrzebują a nie zawsze mają dość własnego... Albo jakieś zagłodzone zwierzątka podkarmic, wiem, u was nie ma żywizny, ale co i rusz mówią / piszą o ratowaniu zagłodzonych krów czy koni. Ratują, OK ale co dalej z nimi robią? Przecież te uratowane też coś żreć musza.... Co do kosiarki, taki traktorek to sporo kosztuje. Takie urządzenie na trawniku 1000m to raczej w kategoriach "kto bogatemu zabroni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ale po co sprzedawać? Nam ten kompost potrzebny jest, to jedyny dostępny dla nas nawóz naturalny. Popadało fajnie, teraz słońce wychodzi. Suuuuper! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.04.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Ewa.. ale Braza ma jakąś morgę czy nawet więcej.. nie wiem ile.. ale chyba sporo..Bo do 1000 m2 to rzeczywiście .. kto bogatemu... Jak mam mało to spalinową z tylnymm napędem , szerokim koszeniem i duuużym koszem, no chyba, ze będzie mulczowała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.04.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Braza, to może kup ten traktorek. Fajna zabawa będzie... Tyrion - cudo! Niech on nie rośnie za szybko, bo latem to już nie będzie szczeniak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.04.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 U Brazy taki traktorek całkiem nieźle mógłby się sprawdzić, ma spory trawnik w jednym wielkim kawałku koło świerków, w sam raz by usiadła i jak dama jaka sobie jeździła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.04.2013 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Nooo o traktorku to ja myslę, ale on kosztuje tyle, co terenówka jeszcze w niezłym stanie:D Poza tym u mnie nierówno jest, doły, górki - sprawdzi się taki?? Depsia, Ty mi nie mów że nie mozesz się doczekać tego mojego okgrodu, bo az się boje, że się straszliwie rozczarujesz!! To ogródek jest, do tego wiekszość to ozdobne roślinki. Ale Gagatkom sie podoba, jest szansa, ze i Ty psioczyc nie będziesz:D Agduś, nareszcie!!! Wzrostu Tyrionka nie zatrzymam, ale spoko, w lipsu pewnie dalej tak samo goopi bedzie!! Powinnam dosiać rzodkiewkę i marchewke, bo mi zostały, ale mi się nie chce. Zimno u mnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.04.2013 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Na wątku o kosiarkach znalazłam taką. Podpowiedzcie, proszę, czy może być a jeśli ma wady, to jakie?? TARCIA doszło!!! Dziękuję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.04.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Mały kosz ma , tylko 46cm koszenia i bardzo słaby silnik,... tylko 5 koni mechanicznych... i przedni napę.. Ale cenę ma fajną... Szukaj czegoś większego i mocniejszego... co najmniej 6 koni mechanicznych... Ja mam 6,5 ale przedni napęd.. dziś kupiłabym z tylnym... A ile masz tej trawy do koszenia????? My tak gadamy o tym traktorku, ale to nie jest takie głoopie.. Może rzeczywiście trzeba by było takiego poszukać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 29.04.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 paczka? to dobrze. poczte tez sprawdz tam ci elewke wyslalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 29.04.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Braza, co "nareszcie"?Nareszcie to mi parzydło ruszyło! Znaczy ruszyło czas jakiś temu, ale się niezmiernie i nieustannie tym faktem raduję! A ja w nie nie wierzyłam! Muszę to odszczekać donośnym głosem (na to jeszcze poczekam trochę, chociaż w porównaniu z wczoraj, dzisiaj już mam głos jak dzwon - wczoraj sama się nie słyszałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 30.04.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Arni, dzięki. Kosza nie muszę mieć wielkiego, bo i tak zwykle go nie używam, szukam takiej z wyrzutem z boku. Traktorek u mnie się nie sprawdzi, za bardzo skomplikowany teren, dużo przeszkód - w końcu rabaty po to robię, żeby mieć mniej koszenia. TAR-cia i paczka i elewka. Dziękuję! Tymi daliami to ja pół działki obsadzę Agduś, jak co nareszcie??? Nareszcie wylazłaś z dziupli!!! DŁUGI WEEKEND!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.05.2013 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Okey, długi weekend, ale żeby zaraz tak od wszystkiego .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
relek 02.05.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Tu też wszyscy z domu wyjechali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.05.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Ja jestem, tylko nikt ggadać ze mną chciał Siamano Relek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts