DPS 09.05.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Możesz dla odmiany coś wykopać, na ten przykład parę bzów albo sumaków... Sama znajdę drzwi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 09.05.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Mój Karolek miał uczulenie. Najpierw wyeliminowaliśmy kukurydzę a potem kurczaka.Trudno jest dostać karmę, w której jest jagnięcina albo wołowina bez drobiu. A na dokładkę, to jeszcze trzeba dokładnie czytać skład, bo się okazuje, że jagnięcina jest owszem - ale tylko 0,0 cośtam procenta a w większości to i tak kurzyzna....Teraz mały je boscha sensitive. Ma dobre proporcje jagnięciny i mało tego wypełniacza kukurydzianego, potrzebnego jak dziura w bucie ...Nie szaleje na punkcie tej suchej karmy ale przynajmniej nie drapie się jak nieboskie stworzenie i robi dobre kupki, bo wcześniej jeszcze rzadzizny mu szły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.05.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 u mojego to dziwna ta alergia, on sie nie drapie, ma tylko zmiany skorne, atopie w 2 miejscach, zawsze po ugryzieniach jest spuchly, reszta normalnie (je mokre zmieszane z suchym) mial robione wymazy na wszystkie mozliwe grzybole, lacznie z hodowla 21 dni i nic. teraz eliminujemy przez 8 tygodni bialko, jesli karma nic nie da to szukamy dalej. strasznie ciezkie zadanie ma ta lekarka. podejrzewala tez nadwrazliwosc skorna na zanieczyszczenia stad kapiele raz na tydzien, bo bialy tylko sie drapie przy uszkach kiedy czuje sie brudny, stad wiem kiedy czas na kapiel. ale szczerze to mamy juz dosc i on chyba rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.05.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 12 kg płacę jakies 175 zł - worek wystarcza praktycznie na miesiąc,....... A ja kupuję 2 kg mięsa na 3 dni, po 12 -15 zł. Wychodzi ok 300 zł/msc Substytutów nie daję , pies większość witamin wytwarza sobie sam, jest to zwierz typowo mięsożerny i w bardzo dobrej kondycji byłby nawet na samym surowym mięsie plus trawa i ziółka, które znajduje sobie sama na działce. Za kolagen robią czasem nóżki, które jej dokładam do żarcia. Makaron czy kasza tylko wtedy, jak się nie odchudza, czyli w mrozy, latem je samo mięso, bo nic innego nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.05.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 ooo to twoj piesio dobrze jada ja to bym chetnie psu takie dawala ale ja sobie nie mam czasu ugotowac a jemu???? pies z glodu by udechl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.05.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 My przeszlismy właśnie z Royala na Acanę (dla ras duzcyh). Kupuję na telekarmie, przychodzi na drugi dzień, sunie baaardzo lubi (Royal wchodził tak se). jest tego w misce dużo mniej (objętościowo) choć wagowo pododbnie, tak jakby royal był jakoś "nadmuchany". Koszt sporo niższy niz royala (my dodatkowo kupowalismy u weta a to juz drogo niemiłosiernie). Na razie jestesmy wszyscy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.05.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 A może dieta barf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.05.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 A może dieta barf próbowałam ile mniej roboty... ale mój pies nie lubi surowego. Czasem zje, jak kroję mięso to się podczepia, ale żeby z miski, to bez entuzjazmu. Za to nie miksowałam marchewki, je surową (lubi) ale w kawałkach, razem z nami. Muszę spróbować taką surową mu do mięsa dorzucać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.05.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Brazunia, ja karmilam Orijenem (rybna) bez glutenu, bez kuraka i jagnieciny. NIestety ta karma jest wysokobialkowa i bardziej odpowiada psom ras wiekszych niz takim malym jak moje. Po kilku tygodniach przestaly dobrze metabolizowac bialko i zaczely sie biegunki Mam wiec z ostatniej paczki jakies 6 kg do oddania Wybierajac karme czytaj sklad. Gluten (zboza, ziemniaki) - dla psow nie sa potrzebne! Wazne jest bialko, warzywa i owoce. I cena wcale nie swiadczy o jakosci karmy (Royal i Eukanuba maja bardzo slabiutki sklad ) Mozesz przychylniejszym okiem zerknac na Acane, Taste of the Wild czy Orijena, ale on dosc drogi jest. Kazdy pies inaczej moze reagowac na zarelko. Nie mniej Acana ma wielu zwolennikow i obiektywnie dobry sklad w karmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.05.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Moje nie przepuszczą surowiźnie - jabłko, marchew, śliwka, ogórek, pomarańcz, truskawka, jeżyna (same z krzaków zjadają) i mięsko surowe też łykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 09.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Emi początkowo jadła Acanę, ale kiedy zmieniłam jej na Brita, to widać było, że jej bardziej smakuje. Do teraz najczęściej je Brita i nie narzekamy. Czasem kupię coś innego, jeżeli mnie skusi w Kakvecie, ale jednak najczęściej zamawiam Brita. Zimą normalnego dla dorosłych psów dużych ras, latem, zwłaszcza gdy zwierzyńcem opiekuje się moja mama, zamawiam light, bo mama i tak ją przekarmia. Ostatnio kupiłam dla seniorów i też jej służy. Royal by nas finansowo wykończył, bo jednak taki leoś to sobie potrzebuje zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.05.2013 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Karo dostaje mięso gotowane z kaszą, więc nie mamy problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2013 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 ... mięso gotowane z kaszą ..... też lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.05.2013 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 też lubię nic, tylko cie goscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.05.2013 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Amberciu, dziękuję że się odezwałas. Orijen jest faktycznie pioruńsko drogi, nie dałabym rady finansowo. Pewnie skonczy się na Acanie. Gotowac mi się nie chce, po prostu, gotowałam Katmie i Morcatowi i jeśli Mocarcik jakos to tolerował, tak Katma miała bardzo często totalne rozwolnienie. Nad Tyrionkiem troche sie trzesę, w końcu to szczylek jest i potrzebuje odpowiednich składników, dobrze zbilansowanych do porzadnego wzrostu, ja mu tego nie zapewnię gotujac. Oprócz karmy dostaje na przekąski marchewke surową i jabłko, do tego dochodzą żwacze. Narazie boje sie surowizny, chociaż kawałeczek miesa odważę się mu dac przy krojeniu ale tylko kawałeczek.Starsza kicia kuleje juz drugi dzień, chyba jednak muszę z nia jechać do weta. Nożesz w mordę!!!! W końcu troche deszczu mam, drobny bo drobny, ale zawsze to coś - w każdym razie czuję zwolniona z obowiązku podlewania:D Kaszę z miesem uwielbiam!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 10.05.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 i do tego kiszony ogórek:lol: Tyrionkowi możesz jeszcze kurzych łapek od czasu do czasu ugotować to kleju dużo na stawy dostanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.05.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 o, przypomniałaś mi kurze łapki!!! Tylko nie wiem, czy te kostrki trzeba z nich wyjmować, bo to dużo roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.05.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 barf zakłada mielenie w całości - kupowałam swego czasu korpusy kurczaka mrożone, więc względnie dobrze się mieliły. Drób można podawać pod warunkiem, że na surowo - co jakiś czas moim dawałam, ale jak dla maluchów było to zbyt dużo wapna, bo kupy były twarde i aż białe, więc zaniechałam tego sposobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.05.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 w czym mieliłaś??? W zwykłej maszynce do mięsa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 11.05.2013 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Trudno, jak dla mnie to gotowanie za dużo roboty. No właśnie z tymi kurzymi łapkami .... W całości je dawać?? A co z wywarem?? Jedziemy na drugi zastrzyk z kicią - mam go dac sama, pod kontrolą weta, żeby juz nie jeździć w te i wewte. Boje się jak diabli, śmieszne, bo Brazylce dawałam sama bez większych obaw .... Tyle, że Brazylka nie ma pazurów i jest mega cierpliwa .... Miłego dnia, a co!!!!! Aaaaa... Tyrion dość ostro momentami się drapie, pcheł nie ma. Albo szczęnięcy puch wyłazi, albo .... no właśnie, co "albo"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts