pestka56 08.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Jak konia. Albo niech wet przyjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.06.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 przecież to małe jest! Grzbiet to ma tak gdzieś niewiele powyżej kolan człowieka, tylko szyję dłuższą. Generalnie całość była wysokości mojego psa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 jakos z lama mi się skojarzylo:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.06.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Alpaka jest mniejsza od lamy, ale od psa jednak wyraźnie większa. 2500 to może młody samiec kosztował, samica 7000 i nie chce być tańsza, ale w pakiecie dają krycie. Cudna jest i ma TAKIE oczka! Latem je trawę, zimą siano, do tego "specjalna pasza dla alpak". Nie dowiadywałam się, ile taka pasza kosztuje, bo i tak nie mam wolnych 10000 na parkę. Do salonu to by pewnie mój małżonek nie wpuścił, bo on ma jakieś przesądy w tym względzie. Może jednak jakoś bym mu wytłumaczyła, że zwierz za 7000 nie może mieszkać byle gdzie. Do weta by dojechała na tylnym siedzeniu w samochodzie. Skoro na sofie może leżeć, to czemu nie?Gęsi fajne, ale strasznie hałaśliwe. I zwieraczy nie mają...Owieczki też bym przyjęła, ale nie wiem, jak u nich ze spaniem na sofie w salonie. Nie wiem, do czego mogłyby mnie zainspirować kominki z Casto, ale chyba do żadnych dobrych uczynków... No jakieś złe uczucia we mnie budzą i nie wiem, dlaczego. Incitatus (koń, jakby ktoś nie wiedział) został senatorem rzymskim, Chicco (pudel) odziedziczył 2 miliony dolarów, a kotka Choupette miałaby zostać żoną swego właściciela. I co z tego wynika? Zlikwidować senaty, zakazać pisania testamentów i zabronić małżeństw homoseksualnych (czemu akurat homoseksualnych - przecież kotka jest płci przeciwnej do właściciela - może właśnie heteroseksualnych na wszelki wypadek zakazać)? Dlaczego? Bo niektórym ludziom bije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.06.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Agduś, ja te alpaki (jedną) widziałam w naturze. No, młodą dość, byłam z moim psem (który jest duży) i grzbiet miała znacznie niżej, niż pies. Ale szyję ma dłuższą i możliwe dlatego sprawia wrażenie większej. No albo tamta jeszcze urosła ale chyba nie. Mądre zwierze, pies ją obwąchał a potem miał przechlapane - wszędzie za nim biegała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.06.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 80-100 w kłębie. Mój pies jednak niższy jest. W Wielkiej Brytanii uruchomiono wypożyczalnię alpak. I wcale nie korzystają z niej producenci odzieży. Zwierzęta świetnie sprawdzają się jako obrońcy młodych owiec przed drapieżnikami. Potrafią zagonić i zadeptać lisa na śmierć. Brytyjczycy odkryli inną przydatną cechę alpaki. Okazało się, że potrafi doskonale chronić młode przed drapieżnikami. Dlatego teraz wielu farmerów wypożycza stada alpak do obrony jagniąt. Kiedy zwierzęta podrosną, stado zwraca się właścicielowi, a ten wynajmuje je innemu hodowcy. Alpaki instynktownie ścigają też psy i lisy. Potrafią je zagonić i zadeptać na śmierć. To powyżej skopiowałam z TVN Meteo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Jednym słowem, same zalety mają, poza jedną - ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.06.2013 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A czemu one takie drogie? Musi być jakiś haczyk z chowem albo z rozrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 to ta, co ją widziałam musiała jeszcze rosnąć podobno drogie, bo bardzo drogą wełnę mają. Ludzie na wełnę trzymają i jak się ma duże stado, to się może nawet i opłacać. Choć nie jestem pewna czy w Polsce, bo u nas skup i przerób nie bardzo działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 80-100 w kłębie. Mój pies jednak niższy jest. W Wielkiej Brytanii uruchomiono wypożyczalnię alpak. I wcale nie korzystają z niej producenci odzieży. Zwierzęta świetnie sprawdzają się jako obrońcy młodych owiec przed drapieżnikami. Potrafią zagonić i zadeptać lisa na śmierć. Brytyjczycy odkryli inną przydatną cechę alpaki. Okazało się, że potrafi doskonale chronić młode przed drapieżnikami. Dlatego teraz wielu farmerów wypożycza stada alpak do obrony jagniąt. Kiedy zwierzęta podrosną, stado zwraca się właścicielowi, a ten wynajmuje je innemu hodowcy. Alpaki instynktownie ścigają też psy i lisy. Potrafią je zagonić i zadeptać na śmierć. To powyżej skopiowałam z TVN Meteo. Biedna Salma:( Pewnie by ją Tofinka zadeptała:( Psinka ma bardzo rozwinięty instynkt pasterski, zawsze koninki do stajni zagania... z różnym skutkiem bo Kalina się nie daje i ją zagania aż do domu:rotfl:... ale ta aplaka to mogła by jednak zrobić jej krzywdę... chyba, że by się zestadziłą z psami jak Kalina na początku:p Za 2,5 tys. to lamę można kupić nawet taniej, a alpaki tak od 5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 O rany, ależ to musi być widok, ta Kalina zaganiająca Salmę do domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Bo zazwyczaj Salma dziuda nosem albo podgryza konie w zadek coby szybciej szły do stajni bo pańcia przecież je woła. Na to Kalinka odwraca się i co sił w kopytkach goni Salmę... ta wciskając ogon w zadek (bo wystaje i koń gryzie w ogon:rotfl:) ucieka... a gdzie no wiadomo do domu:rolleyes: Vito też już się nauczył bawić się w berka z pieskami:yes:... tylko on niestety gania też niczemu nie winną Hanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Chyba musisz jednak zabrać się za wychowanie Vita, zdaje się, że jakiekolwiek zasady są mu obce, sam je ustanawia, zależnie od nastroju i chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.06.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 dzieci się nudzą... pieski się nudzą... to i koń się nudzi i chciałby się w berka pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.06.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Arctica ale tam u ciebie musi byc wesoło od razu geba sie smieje jak czytam opisy zabaw zwierzakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.06.2013 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ten cały Lagercośtam zawsze był walnięty, nie sądzę, żeby to była jaskółka:no: Alpakę chętnie bym przygarnęła (może Tyrion przestałby gwiazdorzyć ...) ale 10 kafli też nie mam więc pozostaje kosiarka! Brazunia w nowym miejscu! Zdjęcia zrobione, muszę zmniejszyć i wrzucę, obiecuję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.06.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Braza kilka kominków z belką drewnianą Ci przynoszę z Casto... Co byś miała kilka inspiracji dla Yetków... Dzięki Ci dobra kobieto! Mam nadzieję, że kręgosłup i ręka nie ucierpiały od tego noszenia, bo gdybyś znowu filiżanki nie mogła unieść i kawy się napić, to pewnie byś mi nie darowała(?) Tylko dlaczego Yetki do jakiegoś marketu pooglądać nie pojadą???? Yetki już w nie jednym markecie oglądały i nie na jednej stronie www też . I cóż z tego, kiedy nadal na miłość od pierwszego wejrzenia nie trafiłem . No dobra... widzę, że mój prywatny kominek i tak stał się już sprawą publiczną , popatrzcie sobie zatem na stan obecny i wykażcie się artystyczną kreatywnością ;). ...i żeby nie było... ja wcale aż tak mocno przy tej drewnianej belce się nie upieram. Chciałbym jednak, żeby coś w sobie miał... Gdyby mi odpowiadały takie oklepane, standardowe, to rzeczywiście wziąłbym jakiegoś marketowca. Arnica, powinnaś to zrozumieć bo też szukasz piecyka "z duszą" i nie wystarcza Ci zwykły brązowy kaflok, tylko "głaszczesz" swoje białe ręcznie pieszczone kafelki. I również szukam czegoś pośredniego: ani nie nowoczesnej dziury w ścianie, ani nie strojnego, pałacowego . Dodatkowym problemem jest zgranie kominka z kącikiem TV, który musi być z jego lewej str. - ja chciałem w rogu, Braza proponuje bardziej centralnie na lewej ścianie... PS Qrcze, laptop mi się grzeję, muszę ograniczać gapienie się - rzucam kośćmi na który wejść wątek:lol2: Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 10.06.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 No właśnie, niech ktoś qurna się wypowie jeszcze, ja naprawdę nie mam pomysłu ... Otwieram program i .... wgapiam się w ten kominek jak mało inteligentna sroka i dżówno!!!! Pestka, może Ty coś doradzisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 dla mnie kominki to czarna magia, oprocz duszy to on jeszcze powinien byc do wystroju wnetrza dopasowany. a nie wiem w jakim tylu Jetusie planuja wystroj to i wypowiadac sie trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.06.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Ja już gdzieś pisałam, mało kreatywna kominkowo jestem, wzięłam marketowy i jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts